Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Jandarma Genel Komutanlığı ve Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi memur alımı 2017

        Jandarma Genel Komutanlığı karargahı ve bağlı birlik ve kurumlarının ihtiyacı için 22 ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı ihtiyacı için 200 olmak üzere toplam 222 devlet memuru alımı yapılacak. Peki, Jandarma Genel Komutanlığı ile Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi memur alımı başvuruları nasıl yapılır? Başvurular ne zaman bitiyor? Sınav ne zaman yapılacak? İşte merak edilenler...

        JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI İLE JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ MEMUR ALIMI 2017

        2016 KPSS ile Jandarma Genel Komutanlığı 22, Sahil Güvenlik Komutanlığı ise 200 devlet memuru alımı yapacak. Başvurular 7-28 Kasım 2017 tarihleri arasında www.jandarma.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar sadece bir unvanda başvuru yapacabilecekler.

        REKLAM

        Başvuru sonuçları ile başvurusu kabul edilen ve kontenjana girerek değerlendirmeye tabi tutulacak adayların isim listesi, sınav günleri ve saatleri, 11 Aralık 2017 tarihinde www.jandarma.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

        SINAV NE ZAMAN?

        Uygulamalı Meslek Bilgisi Sınavı ve/veya mülakat tarihleri ve yeri 02-12 Ocak 2018 tarihleri arasında saat 08.30'da, internette açıklanan tarih ve saatlerde, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde yapılacak.

        Adaylar, kimlik ve başvuru belgelerinin kontrollerinin yapılıp, sınav yerlerine alınabilmeleri için bildirilen tarih ve sınav merkezinde en geç saat 08.00'da hazır bulunacaktır. Başvuru sonuçları ile başvurusu kabul edilen ve kontenjana girerek değerlendirmeye tabi tutulacak.

        SINAVA VE MÜLAKATA GELİRKEN GETİRİLECEK BELGE VE MALZEMELER

        a. Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin noter onaylı sureti (öğrenim durumları, unvanların karşısında belirtilen okulların bölümleri ile aynı olacaktır, denk olanlar (bölüm isminin değiimesi v.b.) veya yurt dışında öğrenim görenler için, Yüksek Öğretim Kurulundan alınmış denklik belgesi eklenecektir).

        REKLAM

        b. Adaya ait (2) adet nüfus cüzdanı fotokopisi , aslı adayların yanında bulunacaktır.

        c. İstenilen öğrenim durumuna göre girilmiş olan 2016 KPSS sonuç belgesi fotokopisi veya internet çıktısı.

        ç. Tablo-1 ve Tablo-2’de müracaat edeceği unvana ait personelde aranan nitelikler ile ilgili belgelerin noterden onaylı suretleri (Örneğin; Doğalgaz ve Sıhhi Tesisatçılık, Kalorifercilik Alanında Ustalık/Kalfalık Belgesi vb.),

        d. Son üç ay içinde çekilmiş (12) adet renkli vesikalık fotoğraf (fotokopi kabul edilmeyecek).

        e. Erkek adaylar için askerlik Şubelerinden alınacak Askerlik Durum Belgesi .

        f. Cumhuriyet Savcılığından alınacak adli sicil kaydı , (E-Devlet çıktısı kabul edilmeyecek)

        g. İkametgâh Belgesi (nüfus müdürlüklerinden alınacak).

        ğ. Şehit, malül ve muharip gazi eş ve çocuklarının, anne, baba veya eşinin Şehit/gazi olduğunu gösterir belge. (SGK’dan Şehit ve vazife malulü alındığına dair yazı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri tarafından verilen Şehit ve vazife malulü yakını olduğunu gösterir kimlik kartının aslı veya fotokopisi ).

        REKLAM

        h. YDS puanı istenilen branşlara başvuran adaylar için, son beş yıl içerisinde alınmış YDS sonuç belgesi fotokopisi veya internet çıktısı. (ÖSYM Başkanlığınca eşdeğerliği kabul edilen sınavlara ait belgeler getirilecektir.)

        ı. Adaylar, yukarıda belirtilen belgeleri yarım kapak karton dosya içerisinde, diploma fotokopisi en altta olacak Şekilde sıralayıp takarak getireceklerdir. (Belgeler delinerek, yarım kapak karton dosyaya, tek tek çevrilebilecek şekilde takılacak, plastik dosya, cepli föy vb. dosyaya kesinlikle konulmayacaktır.)

        i. Adayların sınavlara gelirken yanlarında getirecekleri malzemeler; yumuşak uçlu kurşun kalem, siyah tükenmez kalem veya dolmakalem, silgi ve kalemtıraş,

        j . Cep telefonu, elektronik/mekanik cihazlar, her türlü iletişim aracı, fotoğraf makinesi vb. araçlar ile silah ve benzeri teçhizatlar sınava giriĢte kesinlikle alınmayacaktır. Adayların belirtilen bu malzemeleri sınava gelirken getirmemeleri uygun olacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ