Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı, Türk kaptanı tutuklandı

        Geçen 3 Kasım'da saat 02.00 sıralarında, Gümüşlük Mahallesi yakınlarından Yunanistan'a ait Kilimli Adası'na geçmeye çalışan, içinde 25 kişinin bulunuğu 6 metrelik eski balıkçı teknesi, 3.5 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları'nın batı bölgesinde battı.

        DHA'nın haberine göre; ihbarın alınmasından sonra bölgeye çok sayıda Türk ve Yunan sahil güvenlik botları, uçak ve helikopterler sevk edildi. Gümüşlük, Çatal Adası, Topan Adası ve Kardak kayalıkları bölgesinde yapılan aramada, 2'si kadın 3 kişinin cesedi bulundu. 1'i Yunan, diğer 2'si ise Türk karasularında bulunan cesetler, her iki ülkeye ait morglara kaldırıldı. Başlatılan arama kurtarma çalışması sonrası Yunan sahil güvenlik ekipleri 15 Suriyeliyi, bölgeden geçen bir kuru yük gemisi ise 2 Suriyeliyi kurtarıp Kilimli Adası'na götürdü.

        REKLAM

        TÜRK KAPTAN TUTUKLANDI

        Kilimli Adası'na götürülen kaçakların ifadelerinden İstanbul'da organizatörlerle 20 bin Euro'ya yat satın almak için anlaştıkları ancak, Bodrum'a geldiklerine gece yarısı iki Türk organizatörün kendilerine eski bir ahşap balıkçı teknesini verdiği, çıkan tartışma ardından 25 kişiyi zorla tekneye bindirip, denize açılmalarının sağlandığı anlaşıldı. Kurtarılanlar arasındaki teknenin 34 yaşındaki türk kaptanı ise tutuklanıp, Rodos Adası'ndaki cezaevine konuldu.

        Kayıp, 7 kaçağı ise arama-kurtarma çalışmalarına Türk ve Yunan 2'şer sahil güvenlik botu ile bölgede devam ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ