Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kahramanmaraş'ta kamyon, cenaze namazı kılanların arasına daldı; ölü ve yaralılar var

        Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, freni boşalan kamyonun cenaze namazı için toplananlara çarpması sonucu 6 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

        Kırsal Darıobası Mahallesi'ndeki Davut Avan'ın cenazesi için Kavaklı Mezarlığı'nda tören düzenlendi.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        Kırsal Darıobası Mahallesindeki Davut Avanın cenazesi için Kavaklı Mezarlığı'nda tören düzenlendi.

        Törene katılmak için halkın toplandığı sırada, Kahramanmaraş-Andırın kara yolundan gelen hafriyat yüklü bir kamyon kalabalığın arasına daldı.

        Kaza yerine çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi.Freni boşaldığı belirtilen kamyonun çarpması sonucu yaralananların olduğu ifade edildi. Olay yerindeki bazı araçlarda da kaza nedeniyle hasar oluştuğu da kaydedildi.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        Valilikten yapılan açıklamada, Andırın ilçesinde freni boşalan bir kamyonun, cenaze defnini gerçekleştiren vatandaşlara çarpması sonucu elim bir kaza meydana geldiği belirtilerek, "İlk belirlemelere göre kazada, 4 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 1i ağır olmak üzere 25 vatandaşımızın ise yaralandığı tespit edilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullanıldı.

        Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

        ŞOFÖR GÖZALTINDA

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ise şunları kaydetti:

        Olay vahameti açısından 2 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup, olayın şüphelisi sürücü gözaltına alındı. Soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülüyor.

        25 YARALIDAN 18'İ TABURCU OLDU

        Valilikten yapılan açıklamada, Andırın ilçesinde freni boşalan bir kamyonun, cenaze defnini gerçekleştiren vatandaşlara çarpması sonucu elim bir kaza meydana geldiği belirtilerek, "Elim kazada 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir." ifadeleri kullanıldı.

        Yaralı 25 kişiden 7'sinin hastanelerdeki tedavilerinin devam ettiği aktarılan açıklamada, diğer yaralıların taburcu edildiği kaydedildi.

        Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

        YARALANAN VATANDAŞLAR KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

        FOTO: İHA
        FOTO: İHA

        İHA'nın haberine göre Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde meydana gelen feci kazada yaralanarak hastanede tedavi altına alınan vatandaşlar kaza anını anlattı. Kazadan yaralı kurtulan Sefa Peksoy, “Kamyon kalabalığın üzerine sürdü. Biz gençler kaçabildik ama yaşlı insanlar kaçamadı” dedi.

        Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde kum yüklü kamyon cenaze namazı için toplanan kalabalığın arasına daldı. Yaşanan olayda 5 kişi hayatını kaybederken, 25 kişi de yaralandı. Kamyon sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybederek cenaze defneden kalabalığın arasına dalarak can pazarının yaşandığı olayda yaralanan vatandaşlar korku dolu anları anlattı.

        “ARABANIN YAN TARAFINDAN ÇIKTIM”

        Kamyonun iki tekerleğinin arasından son anda kurtulduğunu anlatan Mehmet Dağ, “Araba yukarıdan aşağıya nasıl geldiyse aldı çalıların arasına götürdü. Sadece onu biliyorum hiç görmedim ne olduğunu. Mezarlığın içinde durduk oradan da arabanın yan tarafından çıktım” dedi.

        “BİZ GENÇLER KAÇABİLDİK AMA YAŞLI İNSANLAR KAÇAMADI"

        Bir diğer yaralı vatandaş Sefa Peksoy, “Biz tam cenaze namazını kılmak için toplandığımız anda kamyon yukarında aşağı freni boşalmış şekilde geldi. Kamyonu kurtarayım derken, kalabalığın üzerine sürdü birkaç arabayı da altına alarak. Biz gençler kaçabildik ama yaşlı insanlar kaçamadı. Biz de kaçarken sanırım kamyon ya da araba savurdu bizi öyle kendimizi yerde bulduk. Doğrulduğumuzda ortalık ana baba günüydü” diye konuştu.

        Kazada abisini kaybeden Dursun Temiz ise yaşanan felaketi şu ifadelerle anlattı:

        “Oraya toplandık cenaze geliyordu. Bir baktım kaçışma başladı. Dedim herhalde deprem oluyor. Bunlar neden koşuyor dedim sonra arkama bir baktım kamyon 5-6 tane araba altına almış sürüklenerek milletin içine daldı. Kimi yolda yatmış, kimi bacağı kırılmış, kiminin kolu kırılmış kimisi de arabanın altında kalmış. Arabanın altına baktım 5-6 kişi görünüyordu.”

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ