Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bunları Biliyor muydunuz Kahvaltı için en sağlıklı saat kaçtır? Stresi ve kiloyu ciddi derecede etkiliyor
        1

        İDEAL KAHVALTI SAATİ KAÇTIR?

        Kahvaltı etmek için en ideal saat genellikle sabah olarak bilinse bile bu durum, uzman ve diyetisyenlere göre değişebiliyor. Kişinin uyandığı saat, spor yapıp yapmaması ve sabah kahvaltı olarak tercih ettiği yiyecekler oldukça etkileyeci olabiliyor.

        2

        Kahvaltı etmeden önce kan şekerinin düşmesi oldukça önemli. Sabah uyanıldığında iki hormonun salgılanır bunlar birisi kortizol, diğeri ise glukagondur. Kortizolun artması ile vücut uyanmaya başlar, glukagon ve kortizolun ortak noktası ise kan şekerini desteklemektir. Sabah kan şekeri seviyesi bu nedenle yüksek çıkabilir.

        3

        SİMİT VE POĞAÇA KAN ŞEKERİNİ YÜKSELTİYOR

        Ancak sabah erken saatlerde hamur işi poğaça, simit ve börek gibi ürünlerin yenmesi kan şekeri ve insülinin daha fazla artmasına neden oluyor. Artan kan şekeri ise yağlanmak üzere karaciğere gönderilir.

        4

        BEKLEMEK KİLO KAYBINA YARDIMCI OLUYOR

        İngiltere'de King's College London'ın genetik epidemoloji profesörü Tim Spector, kilo vermeye çalışan insanlar için en iyi kahvaltı saatinin 11:00 olduğunu açıkladı. Bunun nedeni ise çoğu insanın akşam yemeğinden sonra yemek yemeği bırakması ve bu süre içerisinde kilo kaybının yaşanması.

        5

        KAHVALTI ETMEMEK DAHA ÇOK ACIKTIRIYOR

        Total Health'in kurucusu Kim Larson, sabah sağlıklı bir kahvaltı etmenin stres, obezite, yorgunluk ve diyabete karşı savaştığını söylüyor. Ayrıca sabah kahvaltı etmemek açlık hormonlarının kafasını karıştırarak ilerleyen saatlerde daha çok yemek yemeyi tetiklediğini de belirtiyor.

        6

        Kahvaltıda gevrek, poğaça veya smoothie gibi ürünlerin tercih edilmemesi gerektiğini söyleyen Larson, genel olarak sabahları protein, lif ve vitamin içeren besinlerin tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

        7

        İDEAL SAAT UYANDIKTAN 2 SAAT SONRA

        Uyandıktan 2 saat sonra yapılan kahvaltının genellikle en sağlıklısı olduğunu savunan görüşlerde bulunuyor. Larson "Sabah spor salonuna giderseniz gitmeden önce muz veya avokado tostu gibi ürünler tercih edebilir ya da açken daha iyi performans gösterdiğinizi düşünürseniz 2 saat sonra kahvaltı edebilirsiniz" diyor.

        8

        DİYABET HASTALARI UYANDIKTAN 1 SONRA KAHVALTI ETMELİ

        Ancak insülin direnci olan insanların geç saatlere kadar aç kalması uzmanlar tarafından tavsiye edilmiyor. Uzmanlar diyabet hastalarının uyandıktan 1 saat sonra kahvaltı etmeleri gerektiğini söylüyor.

        Kaynak: Forbes

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ