Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser ilacında milli yatırım

        İstanbul'daki bir vakıf üniversitesinin Dekanı Prof. Dr. Engin Ulukaya liderliğindeki ekip tarafından,kanser ilacıiçin geliştirilen bileşik, ABD Patent Ofisi Müdürlüğü'nden onay aldı.

        Avrupa Birliği patent sürecinin ise kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Çalışmayla ilgili konuşan Prof. Dr. Engin Ulukaya, "Kanser tedavisi artık hastanın moleküler yapısına göre belirlenmeli. Ancak bu şekilde uzun yaşam sürelerine ulaşılabilir çünkü her insanın kanseri farklı; dolayısıyla her hastanın farklıilaç kullanması gerekiyor" dedi.

        Ulukaya, en büyük hayallerinin Türkiye'yekanser ilacıhediye etmek olduğunu vurgulayarak; "Tamamen bu ülkeye ait bir bileşik ortaya çıkardık ve bileşiğimiz ilk aşamalardan başarıyla geçti. Palladyum adı verilen bir metal kullandık. Bu metale, terpi, klor, sakkarin, barbitürat gibi yan bileşikler de takarak tamamen kendimize özgü çok sayıda yeni bileşikler ortaya çıkardık. Bu bileşiklerden biri, hücre kültür laboratuvarında çeşitli tümör hücrelerinde yapılan testlerden başarıyla geçti" dedi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ