Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sigorta Kasko Kasko sigortası nedir, neyi kapsar? - Sigorta Haberleri
        .png
        .png

        Kasko sigortası nedir?

        Kasko sigortası karayolunda hareket etme izni olan taşıtlarınçarpma, çarpışma, çalınma yanma ya da üçüncü şahısların kişinin kendi aracınavereceği zararları karşılar. Araçlarımızönemli bir değerimiz bu tür risklere karşı korumamız önemli.

        Vatandaşlar ne zaman ve hangi durumlarda kasko sigortasından yararlanır?

        Poliçede belirtilen risklerve eğer müşteriler tercin edersedoğal afetler, deprem, sel dolu gibi hasarlar sonucu araçlarına bir zarar geldiğinde kişilerin kusurlarına bakılmaksızın hasarları ödenir.

        ZARAR GÖREN HAYVANLAR DA SİGORTA KAPSAMINDA

        REKLAM

        -Kaskonun sağladığı ek avantajlarnelerdir?

        En önemlisigeniş bir yaygın servis ağı olduğu için müşteriler istedikleri servise giderek hasarlarını ceplerinden para çıkmadan hasarlarının onarılmasını sağlayabilir. Kendi seçimlerine bağlı olarak ürünlerini genişletebilirler.

        -Araç içindeki eşya ve diğer canlıların zarar görmesi halinde bu sigorta kapsamında mıdır?

        Özellikle hem aracın zarar görmesinde hem de çalınmasında ya da çalınmaya teşebbüs edildiğinde aracın içindeki eşyalar poliçedebelirtilen limitler dahilinde teminat altındadır. Bir kaza olması durumundakedi köpek gibi evcil hayvanların tedavi giderleri de Türkiye'de sadece Anadolu Sigorta'da karşılanır.

        -Trafik sigortası ile kaskonun farkı nedir?

        Trafik sigortası kusurlu olduğunuzda karşı taraflarınzararlarını öder, kasko ise kusura bakmaksızın sizin aracınızın zararlarını öder.

        REKLAM

        -Kasko sigortası yurtdışında geçerli mi?

        Bu sizin tercih ederek teminata eklediğiniz bir seçenek. Eğer aracınızla yurtdışına çıkacaksanız bu teminatı satın alabilirsiniz. Aynı zamanda eğer poliçenizde varsa yurtdışında çekme kurtarma gibi hizmetleri de kullanmanızı sağlar.

        YÜZDE 65'E KADAR HASARSIZLIK İNDİRİMİ

        -Poliçe yaptırırken en çok dikkat etmemiz gereken 3 şey nedir?

        Birincisi doğru araç. Aracınızın poliçede doğru olarak belirtildiğinde emin olun. Özellikle de aracınızda ek donanımlar varsa bunları mutlaka bize bildirin. İkincisi poliçenizde neler aldığınızı ek teminatların olup olmadığını, bunların limitlerinin ne olduğunu, çekim hizmetinin olup olmadığını, ikame araç dediğimiz aracınızın tamir edildiğisüreçte size verilecek yedek araç ve hizmetlerin sınırlarının neler olduğu sizin için çok önemli. Üçüncü olarak hasarsızlık indirimi bizim için çok önemli. Her hasarsız geçen yıl için müşterilerimiz çeşitli kademelerde indirimler kazabiliyorlar. İlk yıl yüzde 30, yüzde 65'e kadar devam eden indirimler mevcut. Eğer poliçenizde hasarsızlık indirimi varsa bunların uygulandığından emin olun.

        REKLAM

        Daha ucuz kasko sigortası yaptırmak mümkün mü? Standart olmayan kasko çeşitleri kimin için uygun?

        Değişen ekonomik şartlar yüzünden sigorta sektörü de kasko da farklı alternatifler yaratmak zorunda kaldı. Eskiden sadece bir tane kasko ürünü satardık. Eğer "Ben ben küçük hasar yapmıyorum, aracımı kusurlu olarak bir yerlere çarpmıyorum ve parkta tutmuyorum. Sadece aracımın başına çok kötü birşey gelirse sigortam karşılasın" diyorsanız bu durumda pert kasko yaptırabilirsiniz. Aracınızın çalınmasını ya da aracınızın bedelinin yüzde 60'ına kadar olacak büyük bir hasarı karşılayan bu ürün en ucuz ürünümüz. Eğer küçük hasarların da karşılanmasını istiyorsanız ama bütçeniz de yoksa otomobil ve kamyonetler için satışa sunduğumuz 'Hesaplı Kasko' ürünümüz var. Bu ürün de bizim belirlediğimiz anlaşmalı özel servislerden faydalanmanız halinde hasarınızı tazmin ediyor. Ayrıca ek sözleşme maddeleri dediğimiz alabileceğiniz ek teminatların da limitleri biraz düşük.

        REKLAM

        Bir da standart kaskomuz var. Hepimizin bildiği standart birleşik kasko. Ama bu birleşik kaskonun içinde yine dedeğişikteminat limitleri alarak priminizin biraz daha ucuz olmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin kaskonun en önemli teminatlarından biri artan mali sorumluluk teminatı. Trafik sigortası limitleri devlet tarafından açıklanıyor ve sabit. Bu limitlerin üzerinde bir kaza yaptığınızda eğer kasko sigortanız yoksa ve kasko sigortanızla artan mali sorumluluk sigortası almadıysanız bu para sizin cebinizden çıkmak zorunda kalıyor. Anadolu Sigorta'da sınırsız bir teminatlimiti alabiliyorsunuz. Ama tabii ki sınırsız aldığınız teminatlimiti ile 100 bin TL arasında bir fiyat farkı var. Dolayısıyla standart kasko ürünü de satın alsanız yine de içinde prim farklılığı yaratabilirsiniz.

        -Hasarsızlık bozulmadan küçük hasarlar onarılabilir mi?

        Evet, mini onarım teminatımızla beraber belirli büyüklükteki çizik ve göçüklerin yine anlaşmalı servislerimizde tamiri mümkün.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ