Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karakeçili Müftülüğünce salı günleri düzenlenen "Hayat Rehberi Kur'an-ı Kerim" sohbetleri devem ediyor.

        Osman Gazi Kur'an Kursu'nda erkeklere yönelik düzenlenen programda, İlçe Müftüsü Muhammet Key tarafından "Kabe" konulu sohbet verildi.

        Key, Kabe'nin alemlere bir hidayet ve bereketli bir yer olarak insanlar için konulmuş ilk ev ve mabet olduğunu söyledi.

        İslam'ın 5 şartından birinin de hacca gitmek olduğunu anlatan Key, şöyle konuştu:

        "Hacca gitmek için hem malik hem de bedeni sağlığın iyi olması gerekiyor. Sağlığın yerinde değilse, kendini yapamıyorsan yerine oğlunu, kızını veya parasını üstlendiğin bir kimseyi gönderebilirsin. Orada hiçbir ağaç sökülmez, koparılmaz, zarar verilmez. Kabe olmadan önce bizim ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'dır. Kabe'yi tevhidin, birliğin sembolü olarak okumak lazım. İnsan orada ihrama girdiği zaman sanki mahşerden, topraktan çıkıp Allah'ın huzuruna gidiyormuş gibi bir izlenim var. Haccı gerçek manada eda eden günahlarından arınmış, annesinden doğmuş gibi olacağı hadisi şeriflerle sabit."

        Program, ikramın ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler