Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kraliyet Ailesi'nden, Prens Harry ve Meghan'a tahliye emri
        1

        Kraliyet ailesinden 2020 yılında ayrılarak ABD'ye taşınan Prens Harry ile eşi Meghan Markle'ın, İngiltere'deki konutu olan Frogmore Cottage'ı boşaltması talep edildi.

        2

        Tahliye kararının, İngiltere Kralı III. Charles tarafından onaylandığı öğrenildi.

        3

        Harry'nin Spare adlı kitabının yayımlanmasının ardından III. Charles'ın evi Prens Andrew'a teklif ettiği bildirildi.

        4

        Harry ve Meghan'ın sözcüsü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Sussex Dükü ve Düşesi'nden Frogmore Cottage'daki evlerini boşaltmalarını istendiğini doğrulayabiliriz" ifadeleri kullanıldı.

        5

        Prens Harry ve Meghan Markle, oğulları Archie'nin doğumundan kısa bir süre önce 2019 yılında Kensington Sarayı arazisindeki bir mülkten Windsor Kalesi'ndeki Frogmore Cottage'a taşınmıştı.

        6

        Çift, İngiltere'yi ziyaret ettiklerinde kır evinde kalıyorlardı.

        7

        Harry ve Meghan kır evi için kapsamlı tadilatlar yapmış, beş ayrı kulübeyi birleştirerek tek bir büyük eve dönüştürmüşlerdi.

        8

        The Independent'a göre çift, evi yenilemek için başlangıçta Birleşik Krallık vergi mükelleflerinin 3 milyon dolarlık bütçesini kullanmıştı. Çift bu parayı 2020 yılında geri ödemişti.

        9

        Prens Harry ve eşi Meghan'a geçtiğimiz sene hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth tarafından düğün hediyesi olarak verilen konutta 10 yatak odası bulunuyor.