Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KYK burs başvurusu ne zaman? KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK burs ücreti!

        Üniversite öğrencilerine eğitim hayatı boyunca verilen KYK bursu için öğrenciler bekleyişini sürdürüyor. KYK burs başvuruları için bekleyen öğrenciler, merakla başvuruların ne zaman alınacağını araştırıyor. Konuyla ilgili olarak gözünü KYK'ya diken öğrenciler, "KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak?" sorusuna yanıt arıyor. PekiKYK burs başvurusu ne zaman başlayacak? KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

        KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından her yıl milyonlarca üniversite öğrencisine verilen burs için bekleyiş sürüyor. Başvuruların ne zaman başlayacağını araştıran milyonlarca üniversite öğrencisi, merakla "KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak?" diye araştırıyor.

        REKLAM

        KYK burs başvurularının başlayacağı tarihle ilgili net bir bilgi henüz KYK tarafından verilmedi. Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada KYK burs başvuruları için ÖSYM'nin yerleştirme sürecinin tamamlanmasının beklendiği belirtilmişti.

        ÖSYM'nin yerleştirme işlemlerinin son aşamasına gelinmesiyle birlikte KYK burs başvurusu için bekleyen öğrenciler, gözünü KYK'dan gelecek olan açıklamaya dikti. Tahminlere göre, 2 hafta içerisinde KYK burs başvuruları başlayacak ve öğrenciler KYK burs başvurularını gerçekleştirecek.

        KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        KYK burs başvurularının başlayacağı tarihi bekleyen milyonlarca üniversite öğrencisi, bir yandan da KYK burs başvurularının nasıl yapılacağını da merak ediyor. "KYK burs başvurusu nasıl yapılır?" diye araştıran öğrenciler, başvuruların başlamasıyla birlikte başvuru için gerekli işlemleri yapacak ve sonuçlar için bekleyişe geçecek.

        KYK burs başvuruları, yalnızca KYK'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılacak ve böylece öğrenciler KYK'dan burs almak için gerekli işlemleri gerçekleştirecek. KYK'nın internet sitesi üzerinden açılacak olan başvuru formunda, öğrencilerdenekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler istenir ve bu bilgileri dolduran öğrencilerin değerlendirme süreci başlar. Değerlendirme sürecinde KYK yetkilileri, öğrencilerin doldurmuş olduğu bilgileri teyit eder ve buna göre de yapılan başvurular onaylanır.

        REKLAM

        Başvuru formunda hatalı veya yanlış bilgi veren öğrencilerin burs başvuruları iptal edilir ve bu öğrenciler KYK'nın burs imkanından faydalanamaz.

        2017-2018 BURS ÜCRETİ NE KADAR?

        KYK'dan burs almak isteyen öğrencilerin bir diğer merak ettiği konu ise, KYK burs ücretleri. 2017 yılının Ocak ayı itibariyla KYK burs ve kredileri, 25 TL bir artış ile 450 Türk Lirası olarak belirlenmişti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamada"Şu anda 2017-2018 eğitim öğretim dönemi kredi burs olayı biz ilk geldiğimiz dönemde 45 liraydı, şimdi ise 445 liraya çıkarttık. Bu yıl lisans ve üniversite öğrencilerine verilen burs ve kredi 470 lira oldu. Geçen yıl 285 lira yurtta kalanlara yardım ediyorduk, 330 liraya çıkarttık. Şimdi yüksek lisans öğrencilerine 940 liraya, doktora yapanlara ise 1410 liraya çıkarttık. Bu rakamlar adeta kendini geçindirmek değil, aile geçindirir duruma geldiler." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ