Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Son dakika: Mehmet Topal'dan Rumen basını iddialarına sert yanıt! - Futbol Haberleri
        1

        Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nun 6. ve son haftasında deplasmanda Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain'e (PSG) 5-1 yenildi.

        2

        İki takımın oyuncuları da maç öncesi ısınma hareketlerine çıkarken, ırkçı söylemlere maruz kalan Webo ile dayanışma içinde olmak için önlerinde takımların logoların yer aldığı ve "Irkçılığa Hayır" yazan beyaz renkte tişörtler giydi.

        3

        Maç öncesinde hakemler ve iki takımın futbolcuları orta sahada diz çökerek Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde ırkçılığı protesto etti. Protestonun ardından maç 14. dakikadan itibaren oynanmaya başladı.

        4

        RMC Sport'un haberine göre Presnel Kimpembe ve Kylian Mbappe, maçın ardından formalarını Pierre Webo'ya vermeyi teklif etti.

        5

        İki takım kulüp cephesi de maç sonu açıklamalarında ırkçılık karşıtı mesajlar verdi. Yapılan açıklamalar şöyle:

        6

        Rafael - Başakşehir: Takımımla gurur duyuyorum. Dün alınmış olan karar sadece bizler için, Türkiye için değil dünya futbolu için çok önemliydi. Bir duruş sergilememiz gerekiyordu. Bu duruş sonrası herkesin takdirini toplamak bizi mutlu etti.

        7

        "Dünkü atmosferi açıklamak zor. Önemli olan takım halinde Webo'nun yanında olabilmekti. Webo'nun da hislerini anlayabiliyoruz. Bu anlamda dünkü atmosfer gerçekten farklıydı"

        8

        Thomas Tuchel - PSG Teknik Direktörü: Bence dün ile ilgili her şey söylendi. Dün ve bugün ırkçılığa karşı net bir duruş sergilendi. Şimdi artık soruşturmayı beklemeliyiz, daha fazla konuşmamalıyız.

        9

        "Başakşehir bugün kazanamadı ama ilk maçlarda çok güçlülerdi. Şampiyonlar Ligi'nde ilk sezonlar genelde böyledir. Tecrübe nedeniyle rakipler avantaj yakaladı, geri dönerlerse bunlardan ders çıkaracaklardır. Onlara karşı oynamak iyi bir deneyimdi, saygı duyuyorum"

        10

        Enzo Crivelli - Başakşehir: Futbol sahalarında görülmemesi gereken bir olaydı. Biz oyuncular olarak Webo'yu desteklemek için öyle bir karar aldık, baskı yapıp sahaya çıkmamak istedik.

        11

        Mehmet Topal - Başakşehir: Bugün bizim için çok zor bir maçtı çünkü konsantrasyonumuz tamamen dağılmıştı. Tüm dünyanın bildiği gibi iğrenç bir olay yaşadık. Günümüzde hala cahil insanlar olduğu için böyle şeyler yaşanabiliyor.

        12

        "Bence her şeye rağmen iyi bir turnuva geçirdik. Dünyanın en güçlü takımlarına karşı oynadık. Kısmet değilmiş, buraya kadarmış. Dün iyi bir duruş sergiledik, UEFA'dan ve hakemlerden sahaya çıkmamız için baskı olsa da biz kabul etmedik. Umarım iyi bir ceza olmuştur"

        13

        "Rumen basını, kendi vatandaşlarının yaptığı ayıbı, aşağılıkça, iğrenççe olayı iftira atarak kapatmaya çalışıyor. Rumen basın mensupları ağzımdan bir şeyler yazmış. Ben kesinlikle aptalca, saçmasapan şeyler söylemedim. Çıkarırlarsa ben burada futbolu bırakırım."

        14

        Marco Verratti - PSG: Herkes için zor geçen iki gündü. Bu yaşananlar gerçekleşmemeliydi. Milyonlarca insan bizi takip ediyor, onlara örnek olmalıyız. 4. hakemin, herkese örnek olması için cezalandırılması gerekiyor. Bu hatayı yapan kim ne olursa olsun cezalandırılmalı.

        15

        Kylian Mbappe - PSG: Dün yaptığımız şeyle gurur duyuyorum. Çok şeyler söylendi ama bunu gerçeğe çevirmemiz çok doğru oldu. Yorulduk ve bunu bir daha asla yaşamak istemiyoruz. Hepimiz insanız ve buna tahammül edilemezdi.

        16

        "İnsanlar bunları yaşamaktan bıktı ve artık bir şeyler yapılması gerekiyordu. Oynamama kararını verdik ve gurur duyduk. Çünkü bunun gibi şeylerin üzerini kapatarak yapılanların normal olduğuna inandırıyoruz. Hayır! Sonrasında yeniden futbola döndük ve bunu da çok iyi yaptık. Kazandığımız için mutluyuz."

        17

        Okan Buruk: Şanssız ve üzücü bir durum yaşadık. Hiçbirimizin yaşamak istemediği bir şey ve bu yüzden tepkiler çoğalıyor. Dünkü olayda Webo hocanın tribünden atılması, saha içindeki hakemlerin davranışları, gerek olmayan şeylerdi. Orada çıkan bir söz, herkesin tepkisine yol açtı.

        18

        "Bu bizim için çok büyük bir deneyim oldu. En önemli şeylerden biri de, rakip takımın, özellikle Neymar ve Mbappe'nin bize destek olmasıydı. Webo hocaya destek olmaları ve maçı oynamamak istememeleri, iki takımın ortak kararı oldu."

        19

        "Her anlamda zorlandığımız bir saat geçirdik. Tekrar maça çıkıp oynanmasının doğru olmadığını düşündük. UEFA'nın da bugüne erteleme kararının çok doğru olduğunu düşünüyorum."

        20

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ