Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meral Akşener: Kim bana hakaret ediyorsa o FETÖ'cüdür

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilk yurt içi gezisini Bitlis'e yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner, Tatvan ve Ahlat İlçesi'nde vatandaşlarla biraraya gelip, esnaf ziyaretinlerinde bulunduktan sonra Erkizan Mahallesi'nde 650 liraya kiraladığı evine geçerek bir süre dinlendi.

        DHA'nın haberine göre; Ramazan Bayramı'nı Ahlat'taki evinde geçireceğini anlatan Akşener, bundan sonraki gezilerini de Trakya ve Karadeniz'e yapacağını ve her haftasonunu bir şehirde geçirmeyi hedeflediğini belirterek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akşener, erken seçim öngörüsünün 15 Temmuz 2018 olduğunu söyledi.

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,"Daha sonra otellerde kalmaya başladım. Şöyle bir durum oluyor. Devlet koruyor beni. Yani, terörle mücadele yasasına göre devlet koruyor beni. Talep ettiğim için değil. Ankara'dan bir ekip veriliyor. Bende dert olmasın diye polisevinde kalma nedenim o. Polisevi daha güvenli olduğu için orayı tercih ediyorum. Otele gittiğimizde o iki kişi sizi bekliyor. Kanun gereği. Ben de insanlar yorulsun istemiyorum. 2 ay sonrasında otel müdürleri söylemeye başladı. Bakanlıklardan arıyorlarmış, size iş vermeyiz diye. 'Rica etsek bir daha bizde kalmasanız' diye. Bunların hepsini yaşadım ben" dedi.

        REKLAM

        "ERDOĞAN İÇİN TAZMİNAT ÖDEDİM"

        Meral Akşener, "Şimdi sayın Erdoğan biliyorsunuz yasaklı bir dönem geçirdi. 'Muhtar bile olamaz' denmişti kendisine. Eskiler bilirler, o dönemin bütün siyasi aktörleri hangi görüşten olursa olsun. Bu tavra ve davranışa karşı çıkmışlardı. Bu konuda mücadele edenlerden şahıs olarak biri benim. Rıza Akçalı, Nevzat Ercan ve ben bir de üstüne üstlük beyefendi için tazminat ödedik. Yani 'bu hapis işi yanlıştır' dediğimiz için. Tahkir ve tezyiften para ödedik. Ben her dönem mahkemelerde sopa yerim zaten. Sonuç olarak sayın Erdoğan'ın bu konularla ilgilendiğini düşünmüyorum ama tepede olunca bunları göremezsiniz. Oradan gelen öyle bir dil var ki, aşağıdaki adam çift satır kıyma yaparsa yaranabileceğini zannediyor. Ama bilmedikleri bir şey var. Siyasetçiler Türkiye ile ilgili meselelerde birleri ile yan yana gelmek zarureti duyarlar. Şimdi Tayyip Bey'e ben acımaya da başladım. Bu havuz medyasında bu kadar fikri takibi yapmayan, neyin ne olduğu ile ilgili hiçbir bilgisi olmayan, öğrenmeye de çalışmayan bu mebzul miktarda bol para ödenen bu insanları nereden buldular ve nasıl oldu? O kadar derin düşmanlık ekiyorlar ki, yani ihtiyaç hasıl olduğunda siyasi sahada merhaba diyecek adamın kaldığını zannetmiyorum. Siyasetçinin siyasetçi için mücadele ettiği anlar olur. Bireysel öfkeleri o kadar yükselttiler ki, bu aşağıdaki takım. Yarın merhaba diyecek şahıs kalmadı. Bu Türkiye'de ilk defa oluyor" dedi.

        REKLAM

        Şifa dilediği Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü açtığını iddia eden Akşener, "Sayın Baykal Tayyip beyin önünü açtı. Allah kendisine şifa versin. Doğru bir iş yaptığına da inanıyorum. Sayın Baykal'ın o tavrını ben savundum. Demokrasi için bakarsanız doğru bir iş yaptı. Bugün aynı şeyi yapacak, parmağını kaldıracak insan siyasi sahada bulmak çok zor. Çok şedit çok tahkir edici çok haksız bir dil var" diye konuştu.

        "DEVLET 9 SENEDİR BENİ GÖZLÜYOR"

        Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Ben bu devletin yetkililerine sesleniyorum. Siz devletsiniz, devletin görevlilerisiniz. Benim gibi gariban bir kadın. Devlet 9 senedir de beni gözlüyor. Evimin önünde bir polis noktası vardı. Şimdi ben kaldırttım. Baktılar kim geldi kim gitti. Devlet güçlüdür. Bu devletin elinde benim ile ilgili bilgi, belge ne karine vardı ise lütfen gereğini yapın. Tutuklayacak mısınız, gözaltına alacak mısınız, gereği ne ise onu yapın. Hukuk bile demiyorum. Bakın bir terör örgütünün yatakçısı, mensubu, sempatizanı şusu, busu olmak bunu kaldıracak iş değil. Hemen ilk ağızda yakalanan FETÖ'cü diyor. Şimdi ben ayıp olmasın diye sayın Kahraman'a bir beyanda bulunmadım. Bu söylediklerimi de ifademde yazdırdım. Ondan sonra da döndüm dedim ki, 'kim en şiddetli Meral FETÖ'cüdür diyorsa derhal onun hakkında soruşturma başlatsın' Şöyle bir teklifim var arkadaşlar. Benim doğduğum köye gidelim. Orasının 3'te 2'si benim akrabam. Köyümüzde FETÖ'cü yok. Ayrıca benim sülalemde hiç yok. Yani akrabam olmayanlarda da FETÖ'cü yok. Ben yedi göbek sülalemi toplayacağım karşınıza. Ne görevden alınan ne atılan, ne şu var, ne bu var. Sonra da damatları toplayacağız. Karşı taraftaki damatları toplayacağım. Ama sayım yapacağım. Meydan okuyorum. Sülalem ve damatlar." MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik sert sözleri de değerlendiren Akşener, "Benim Sayın Bahçeli ile ilgili bir tespitim var. En çok, en ağır, en galiz hakaretleri kime ve kimlere ederse en yakın onlarla dost oluyor."

        REKLAM

        "REKABET ARTIKÇA HERKESİN DEĞERİ ARTACAK"

        Gazetecilerin grup kuracakmasınız sorusuna da cevap veren Akşener, mecliste grup kurma taleplerinin olmadığını belirterek, "Ben gezeceğim. İnsanlarla hemhal olacağım. Rekabeti artıracağım. Rekabet arttıkça herkesin değeri artacak. Göreceksiniz oy vereceksiniz, vermeyecekseniz bu başka bir şey. Almaya ve sizi ikna etme gayret edeceğim. Projelerimizle derde deva olacak söylemlerimizle, o saygılı dille seçmenlerin oylarını almaya gayret edeceğim. Bütün bu süreç içerisinde sizleri o kadar rahat ettirecek ki göreceksiniz. Kimse bizim için gömleğini çıkarmıyor. Türkiye için hayalleri olan, endişeleri olan, Türkiye için yapacak işleri olan projeleri olan insanların sadece siyaset yapmış olanlardan bahsetmiyorum. Siyaset yapmak isteyenler de dahil olmak üzere kapılar pencereler her taraf açık. Burada kimse gömlek çıkarmıyor. Ülkücü ülkücü gömleğinde kaldı. Solcu solcuğunda. Burada ortak bir paydamız var. O da vatanseverlik. Türkiye sorunlarına duyulan ilgi, alaka ve burayla ilgili hizmet aşkı. Böyle bakıyorum. Ama özellikle bir telaş içerisinde bir heyecan içerisinde mecliste bir grup kurma talebimiz yok" diye konuştu.

        REKLAM

        AKŞENER, ERKEN SEÇİM ÖNGÖRÜSÜNÜN 15 TEMMUZ 2018 OLDUĞUNU SÖYLEDİ

        Meral Akşener, erken seçim tahmini ile ilgili de tarih verdi. Akşener, "15 Temmuz 2018 tarihinde bir erken seçim bekliyorum. Erken seçim olarak bekliyorum. Ben bekliyorum. Bilmiyorum. Benim öngörüm böyle" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ