Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri Mircea Lucescu, Türkiye İzlanda maçı planını yaptı - Futbol Haberleri
        1

        Mircea Lucescu, İzlanda'yı havadan durdurup yerden vurmayı planlıyor.

        2

        Luce, ‘uzun boylu’ İzlanda’ya karşı sık sık duran top çalışması yaptırdı.

        3

        Gazete Habertürk'ten İlker Güneş'in haberine göre savunmacıların dikkati çekildi, forvetlere ‘bol şut’ emri verildi. Psikolojik açıdan ise parolamız ‘sabır’...

        4

        Milli Takımımız’ın tecrübeli teknik direktörü Mircea Lucescu, yarın Eskişehir’de oynayacağımız kritik İzlanda maçı öncesi oyuncularına sık sık duran top çalışması yaptırdı.

        5

        Rusya’nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası’na katılmak için kazanmaktan başka çaresi bulunmayan Ay-Yıldızlılar’ın Rumen hocası, Kuzey ülkesinin fiziki özellikleri yüksek isimlerden kurulu olduğunu belirtirken, buldukları 11 golün 4’ünü kafa vuruşlarıyla attıklarını hatırlatarak bu konuda uyarılarda bulundu.

        6

        İzlanda’nın uzaktan sert şutlar ve savunma arkasına atılan toplardaki zaaflarına vurgu yapan Lucescu, rakibin hava hakimiyetine dikkat çekerek stoper ikilisinde oynatmayı planladığı Serdar Aziz ve Çağlar Söyüncü ile özel olarak ilgilendi.

        7

        Duran toplarda sık sık ileri çıkıp gol arayan Arnason, Sigurdsson ve Magnusson gibi defans oyuncularına yakın markaj uygulamayı planlayan Luce’nin, özellikle köşe vuruşlarında bu isimlerin gölge gibi takip edilmesini istediği öğrenildi.

        8

        GOL GECİKİRSE PANİK YOK
        Lucescu’nun öğrencilerine bir diğer uyarısı da ‘sabır’ oldu... 1 puanın İzlanda için altın değerinde olduğunu kaydeden kurt hoca, rakibin katı bir savunma anlayışı içerisinde olacağını belirtip kilidi açmak için başta Burak Yılmaz ve Cenk Tosun olmak üzere ofansif yıldızlara ‘bol şut’ emri verdiği bildirildi.

        9

        Erken öne geçmenin önemli bir avantaj olacağını belirten Rumen teknik adam, golün gecikmesi halinde ise asla panik yapmamaları gerektiğini ifade etti.

        10

        Milli Takımımız, gruptaki 12 golünden 2’sini duran top, 4’ünü kafayla, 6’sını şutla attı. Yediğimiz gollerden 2’si penaltı, 5’i şut... Sadece 1 kafa golü yedik, o da kornerden gelen ortada.

        11

        İzlanda, elemelerde attığı 11 golün 4’ünü kafayla buldu. Bunların ikisi duran toptan geldi, 3’ünü savunma oyuncuları kaydetti. 2 kafa golü yediler, 2’si de akan oyunda.

        12
        13

        'İZLANDALILAR, TÜRKİYE'DE ÖLDÜ!'

        İzlanda Futbol Federasyonu CEO’su Klara Bjartmarz, “34.900 kişilik Eskişehir Atatürk Stadı’nda sadece 120 İzlanda taraftarı olacak ve bu, stadın %0.3’ünü oluşturuyor” dedi.

        14

        İzlanda basını ise Bjartmarz’ın bu sözlerini “Az sayıdaki İzlandalılar, Türkiye’de öldü’’ şeklinde haberleştirdi.

        15

        BALIKÇILAR İDDİALI!
        Hallgrimsson (Teknik direktör): Kaderleri ellerinde

        “Bireysel olarak çok iyi oyunculara sahipler. Çok dinamik ve teknik oyuncuları var. Türkler, vitesi yükselttiğinde durdurması çok zor bir takıma dönüşüyor. Buna önlem almamız lazım. Türkler’in kaderi ellerinde.’’

        16

        Gunnarsson: Böyle maçlara alıştık

        “Türkiye’de çok yetenekli oyuncular var, kesin kazanmaları gerek. Çok küçük farklar belirleyici olacak. Ama biz böyle finaller oynamaya alıştık.”

        17

        Sigurdsson: Türkler bizden daha stresli

        “Beraberliğe üzülmeyiz ama sahaya beraberlik için çıkmayacağız. Türkler, bizden daha stresli durumda. Eğer işler yolunda gitmezse Türk taraftarlar, kendi futbolcularıyla uğraşmaya başlıyor. Bu da bizim işimize gelir.’

        18

        Ingason: Türkiye’nin ölüm-kalım maçı

        “Türkiye çok iyi takım ve bu maç onlar için ölüm-kalım maçı olacak. Maç boyu sakin kalmalıyız. Atmosferin nasıl olacağının farkındayız. Ama biz sakin oynamayı biliyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ