Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Salah, sakatlığıyla ilgili konuştu! Dünya Kupası'nda oynayabilecek mi? Resmi açıklama geldi! - Futbol Haberleri
        1

        Liverpool'da Salah şoku! Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Real Madrid'le karşı karşıya gelen Liverpool'da sakatlık sıkıntısı yaşanıyor!

        2

        26. dakikada Real Madrid kaptanı Sergio Ramos'la girdiği ikili mücadele esnasında yerde kalan Salah, omzunun üzerine düştü.

        3

        Gördüğü ilk tedavinin ardından ayağa kalkan ve oyuna devam eden Salah, yaklaşık 3 adkika sonra ise kendini bir kez daha yere bıraktı!

        7

        LIVERPOOL'U SIRTLAMIŞTI!

        İngiliz ekibinin bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en golcü futbolcuları Muhammed Salah ve Roberto Firmino'ydu.

        8

        Liverpool'daki ilk yılında birçok rekora imza atan ve çok sayıda ödül kazanan Mısırlı futbolcu Salah ile Brezilyalı yıldız Firmino, play-off turundan itibaren Liverpool formasıyla 11'er gol kaydetti.

        9

        İngiliz ekibinde Sadio Mane 9, Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can 3, Alex Oxlade-Chamberlain 2 gol buldu.

        10

        İngiltere Premier Lig'de gol kralı olan Muhammed Salah da 80 milyon Euroyla Liverpool kadrosundaki piyasa değeri en yüksek oyuncu olarak dikkati çekiyor.

        11

        SAKATLIĞI CİDDİ Mİ?

        Salah'tan gelen haber, futbolseverleri üzdü! BBC'nin haberine göre Mısırlı yıldızdan gelen ilk haberlere göre Salah'ın omzu çıktığı yönündeydi.

        12

        Liverpool'un teknik direktörü Jürgen Kloop, Real Madrid'e 3-1 kaybettikleri UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin ilk yarısında oyundan çıkmak zorunda kalan yıldız oyuncu Muhammed Salah'ın sakatlığının ciddi olduğunu belirtti.

        13

        Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Mısırlı futbolcu Salah'ın sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Klopp, "Maç sonunda hastaneye gitti ve omzunun röntgeni çekildi. Durum iyi gözükmüyor." ifadesini kullandı.

        14

        Mısırlı oyuncunun sakatlığının ciddi olabileceğini vurgulayan Alman çalıştırıcı, "FIFA Dünya Kupası'nı kaçırabilir. Omzunda ciddi bir sorun var. Gerçekten inanılmaz bir durum." değerlendirmesinde bulundu.

        15

        MISIR FUTBOL FEDERASYONU AÇIKLAMA YAPTI!

        Mısır Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Mohamed Salah'ın omzunda bağ zedelenmesi mevcut olduğu açıklandı. Federasyon, Salah'ın Dünya Kupası'nda forma giymesi konusunda iyimser yaklaşıyor.

        16

        Mısır Gençlik ve Spor Bakanı Khaled Abd El-Aziz, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada Mohamed Salah'ın Dünya Kupası'na yetişebileceğini belirtti.

        17

        Açıklamada "Salah'ın 2 haftalık tedavi süresine ihtiyacı olacak. Liverpool'da kalacak ve rehabilitasyon sürecinin ardından İtalya'da Mısır Milli Takım kampına katılacak." ifadeleri yer aldı.

        18

        SALAH MÜJDEYİ VERDİ

        UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde sakatlanan Liverpool'un Mısırlı kanat oyuncusu Muhammed Salah, 2018 FIFA Dünya Kupası'na kadar sağlığına kavuşacağına inandığını söyledi.

        Salah, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çok zor bir geceydi ama ben bir savaşçıyım. Her şeye rağmen Rusya'da olacağıma ve sizi gururlandıracağıma eminim. Sevgi ve desteğiniz ihtiyacım olan gücü verecek." ifadelerini kullandı.

        19

        Sosyal medya platformu Twitter'da en çok konuşulan konu, UEFA Şampiyonlar Ligi finali oldu.

        20

        Dünyada hakkında en çok twit atılan 10 konu başlığından 9'u final karşılaşmasıyla ilgili oldu. İki takım adına da yüz binlerce twit atıldı.

        21

        Liverpool'da sakatlanarak oyundan çıkan Muhammed Salah'ın ismi ise Arapça olarak dünya listesine girdi ve Mısırlı oyuncu, en çok konuşulan isimlerin başında geldi.

        22

        Muhammed Salah'ın sakatlandığı pozisyonda bulunan Real Madridli Sergio Ramos'un ismi de Twitter'da 1 milyondan fazla yazıldı.

        23

        RAMOS'TAN SALAH YORUMU!

        Sergio Ramos, maç sonrasında yaptığı açıklamada ise tepkileri yine üzerine çekti. İspanyol savunmacı, "Salah'ın sakatlığı için suçluluk duymuyorum" ifadelerini kullandı.

        24

        Sergio Ramos, maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında Livepoollu Salah'ın kalitesinin, Ronaldo ve Barcelonalı Lionel Messi ile aynı seviyede olup olmadığına ilişkin soruyu yanıtlamıştı

        25

        İspanyol savunmacı "Onlar farklı gezegenden. Bazıları daha popüler olur, bazıları ise parlar ve ortadan kaybolur."

        26

        "Biz ise en fazla harika oyuncu tanımına gireriz. Salah da harika bir oyuncu ve bu sezonki performansıyla bunu kanıtladı. Daha fazlası olabilmek için önünde iyi bir şans var." şeklinde cevapladı.

        27

        REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRMIŞTI!

        İngiltere Futbol Yazarları Birliği (FWA), Premier Lig ekibi Liverpool'un Mısırlı golcüsü Muhammed Salah'ı yılın futbolcusu seçmişti.

        28

        FWA'dan yapılan açıklamaya göre, Liverpool'un 25 yaşındaki oyuncusu Salah, 400'den fazla gazetecinin katıldığı oylamada rakiplerini geride bırakarak yılın futbolcusu seçilmişti.

        29

        Salah, 1948'den bu yana verilen ödülü kazanan ilk Afrikalı futbolcu olarak tarihe geçti.

        30

        Oylamada Manchester City'den Belçikalı Kevin De Bruyne ikinci, Tottenham'dan İngiliz Harry Kane ise üçüncü olmuştu.

        31

        Salah, iki ay önce İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) tarafından da yılın futbolcusu ödülüne layık görülmüştü.

        32

        Liverpool formasıyla bu sezon Premier Lig'de 34 maçta görev yapan Salah, 32 gol attı. Salah, tüm kulvarlarda ise çıktığı 48 maçta 43 gol kaydetti ve 15 asist yaptı.

        33

        Öte yandan Ramos'un Salah'a yaptığı bu müdahale büyük tepki topladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ