Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Nedir, Mezunları Ne İş Yapar, Nerelerde Çalışır, İş İmkanları Neler?

        Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü mezunları, çeşitli sağlık kuruluşlarında çalışabilirler. Bu kuruluşlar arasında hastaneler, klinikler, radyoloji merkezleri ve nükleer tıp merkezleri yer alır. Ayrıca, özel sektörde de iş imkanları mevcuttur. Mezunlar, nükleer tıp teknolojilerini kullanarak, hastalıkların tanısında ve tedavisinde önemli bir rol oynarlar. Nükleer tıp teknikleri, kanser tedavisi, kalp ve damar hastalıkları, beyin hastalıkları ve tiroid problemleri gibi birçok alanda kullanılmaktadır

        Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıl?

        Nükleer Tıp Teknikleri bölümü, iki yıllık bir önlisans programını içermektedir. 2 yılı başarı ile bitiren mezunlar sağlık sektöründe birçok alanda çalışma fırsatı yakalarlar. Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü mezunları, sağlık sektöründe önemli bir rol oynamaktadırlar ve farklı sağlık kuruluşlarında çalışarak, hastaların tanısı ve tedavisinde büyük katkı sağlamaktadırlar. İş imkanları oldukça geniştir ve özellikle son yıllarda sağlık sektöründeki gelişmeler ile birlikte, bu alanda çalışanların önemi daha da artmıştır.

        REKLAM

        Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Dersleri

        N Nükleer Tıp Teknikleri bölümü, iki yıllık bir önlisans programını içermektedir. Taban puanları, kontenjan ve sıralama puanları her yıl değişkenlik göstermektedir. İşte, Nükleer tıp teknikleri bölümü dersleri

        • Anatomi ve Fizyoloji dersi
        • Radyolojik Anatomi dersi
        • Tıbbi Terminoloji dersi
        • Nükleer Tıp Fiziği dersi
        • Klinik Eğitim ve Uygulamaları dersi
        • Nükleer Tıbba Giriş dersi
        • Nükleer Tıp Laboratuvarı (Sıcak Oda)
        • Radyasyon Güvenliği ve Radyasyondan Korunma dersi
        • Görüntüleme Cihazlarının Yapısı dersi
        • Radyoterapi dersi
        • Hastalıklar Bilgisi dersi
        • Tıbbi Etik ve Hasta Hakları dersi
        • Tıbbi Görüntüleme Sistemleri dersi
        • Nükleer Tıp Görüntüleme dersi
        • Radyolojik İnceleme dersi
        • Temel İlk Yardım dersi

        Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü İş İmkanları

        REKLAM

        Mezunlar, nükleer tıp teknolojilerini kullanarak, hastalıkların tanısında neden ve sonuç ilişkisini araştırarak önemli rol oynar. Nükleer tıp teknikleri, kanser tedavisi, kalp ve damar hastalıkları, beyin hastalıkları ve tiroid problemleri gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü İş İmkanları yelpazesi oldukça geniştir. Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü mezunları, pozitron emisyon tomografisi (PET), tek foton emisyon bilgisayarlı tomografi (SPECT), manyetik rezonans görüntüleme (MRI) ve bilgisayarlı tomografi (BT) gibi nükleer tıp görüntüleme teknikleri konusunda uzmanlaşmışlardır.

        Sonuç olarak, Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü mezunları, sağlık sektöründe önemli bir rol oynamaktadırlar ve farklı sağlık kuruluşlarında çalışarak, hastaların tanısı ve tedavisinde büyük katkı sağlamaktadırlar. İş imkanları oldukça geniştir ve özellikle son yıllarda sağlık sektöründeki gelişmeler ile birlikte, bu alanda çalışanların önemi daha da artmıştır.

        Nükleer Tıp Teknikleri Mezunları Ne İş Yapar?

        Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü mezunları, sağlık kuruluşlarında ya da özel sektörde çalışabilirler. Bu kuruluşlar arasında hastaneler, klinikler, radyoloji merkezleri ve nükleer tıp merkezleri yer alır. Ayrıca, özel sektörde de iş imkanları mevcuttur. Bu alanı tercih edecek kişiler, Nükleer Tıp Teknisyeni, Radyofarmasötik Teknikeri, PET/CT Teknisyeni Nükleer Tıp Laboratuvar Teknisyeni, Tıbbi Görüntüleme Teknisyeni olarak görev yapabilirler. Ayrıca, özel sektörde de iş imkanları mevcuttur.

        Mezunlar, nükleer tıp teknolojilerini kullanarak, hastalıkların tanısında ve tedavisinde önemli bir rol oynarlar. Nükleer tıp teknikleri, kanser tedavisi, kalp ve damar hastalıkları, beyin hastalıkları ve tiroid problemleri gibi birçok alanda kullanılmaktadır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ