Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Otokar'dan Altay tankı için nihai teklif - İş-Yaşam Haberleri

        Şirket KAP'a yaptığı açıklamada en iyi ve en son teklifi sunduğunu belirtti.

        Otokar'dan yapılan açıklama şöyle:

        "16.11.2017 tarihinde yaptığımız özel durum açıklamasında Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) "Milli İmkanlarla Modern Tank Üretim Projesi" (Altay Projesi) ile ilgili teklif dosyamızın SSM'na sunulduğu bildirilmişti.

        Gelinen bu aşamada, 08.02.2018 tarihinde SSM'na BAFO (Best And Final Offer/En İyi ve En Son Teklif) sunulmuştur. SSM, BAFO dosyası üzerinde yapacağı değerlendirme çalışması sonrasında seri üretim süreci ile ilgili görüşünü oluşturacaktır.

        Proje ile ilgili önemli gelişmeler kesinleştiği aşamada, kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır."

        İhalede şirketler 250'si opsiyonlu olmak üzere 500 adet muharebe tankının seri üretimi için teklifler alınıyor.

        "GÖREVE HAZIRIZ"

        Otokar'ın savunma sanayiinde sahip olduğu bilgi, deneyim ve kabiliyetleri ile Türkiye’yi global ölçekte temsil ettiğini belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Altay seri üretimi hakkında şunları söyledi:

        "Otokar, 55 yıllık deneyimi ve kabiliyetleriyle bugün kara sistemleri alanında dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer alıyor. Bu ligde dünya devleri ile rekabet ediyor; uluslararası ihalelerde başarılı oluyor. Tasarladığımız ve ürettiğimiz araçlar, 30’dan fazla ülkede başarıyla görev yapıyor. Önceliğimiz ise, her zaman ülkemize hizmet etmek. Ana yüklenicisi olduğumuz milli ana muharebe tankı Altay’ın geliştirme projesinde sahip olduğumuz tüm know-how’ı kullandık; teknolojimizi Altay’a uyarladık; Altay’ı başarıyla tasarladık ve geliştirdik. Bu karmaşık ve zor projeyi başarılı şekilde yönettik. Ürettiğimiz Altay prototipleri testleri başarıyla tamamladı. Bu süreçte yaptığımız yatırım, elde edinilen deneyim ve güçlenen Ar-Ge kabiliyetlerimiz, Otokar’ın savunma sanayiindeki konumuna stratejik bir ivme kazandırdı. Bu gücümüzü, deneyimimizi seri üretim safhasına da taşımak en büyük arzumuz. Altay tankımız, ülkemizin savunma sanayii kabiliyetlerini güçlendirmekle kalmayacak; savunma alanında ülkemize sınıf atlatacak. Otokar mühendisinin, Otokar işçisinin en büyük gururu olan Altay tankının seri üretimi için, %100 Türk sermayeli, yabancı ortağı olmayan, milli nitelikte tek aday firma olarak göreve hazırız. Altay Ana Muharebe Tank Programıgibi önemli, tüm dünyanın yakından takip ettiği, milli, özgün ve acil bu programı layıki ile, gerektiği gibi üstlenmek için devletimizin kararını bekliyoruz.”

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ