Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Partizan Kızılyıldız derbisinde olaylar çıktı! - Futbol Haberleri
        1

        Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Partizan Stadı'nda oynanan ve Milorad Mazic'in yönettiği derbide, Partizan ile Kızılyıldız tarihlerinde 156. kez karşı karşıya geldi.

        2

        Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda iki takım da gol bulamazken, ilk yarının ortalarında Partizan tribünlerinde çıkan olaylarda bazı taraftarlar yaralandı.

        3

        Beta Ajansı'nın aktardığına göre; çıkan olaylarda yaralanan kişi sayısı 17. Olaylar sonrasında birçok taraftar gözaltına alındı.

        4

        İkinci yarının ilk dakikalarında, tribünlerde yakılan meşalelerin görüş açısını düşürmesi nedeniyle karşılaşmaya bir süre ara verildi.

        5

        Partizan tribününe 'Truva' olarak bilinen sızma yöntemiyle girmek isteyen 20-30 kadar Kızılyıldız taraftarı, tespit edilmelerinin ardından şiddet gösterilip soyulduktan sonra tribünden atıldı.

        6

        Sırbistan Polisi, en az 20 kişinin yaralandığı derbiyle ilgili olarak 26 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

        13

        Mayıs 1945'te savaşın sona ermesiyle birlikte Yugoslavya Halk Ordusu bir futbol takımı kuruyor. İki takımın rekabeti böyle başlıyor.

        14

        Kızılyıldız halkın, Partizan ise ordunun takımı olarak görülüyor.

        15

        1990'lı yıllara gelindiğinde ise tribünde radikalleşme başlıyor. Daha önce Yugoslavya Gizli Servisi'nde görev yapan, mafyaya karışmış insanlar, tribün lideri oluyor.

        16

        Kızılyıldız’ın deli taraftar grubunun adı, Delije, ‘Kahramanlar’ anlamına geliyor.

        17

        Partizanlıların lakabının isim babası, ezeli rakipleri! 1970’lerde Kızılyıldızlılar cenaze işleri görevlilerinin üniformasıyla paylaştıkları siyah-beyaz renklerinden ötürü rakiplerine ‘mezar kazıcılar’ (Grobari) adını takmışlar. Partizanlılar bu lakabı giderek benimsemişler.

        18

        İşte dünkü derbide yaşananlar ve tribünler!