Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sedefçi: "Avcı aday olursa istifa ederim"

        Edirne'nin CHP'li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Devrimci Karargah Örgütü" ile "Ergenekon terör örgütü üyeliği" suçlamalarından dolayı tutuklu bulunan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın bir parti çatısı altında parlamentoda olmasının Türkiye için günah olacağını söyledi. Hanefi Avcı'nın CHP'den aday olması ihtimali konusunda ise, "Hanefi Avcı CHP'den aday olduğu an ben istifa ederim, çok net söylüyorum" dedi.

        EDİRNE / AHT

        Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Türkiye'de 4 dönem belediye başkanlığı yapan tek kişi olduğunu, büyükşehir belediye başkanı olarak da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın bu rekora imza attığını ifade etti. Sedefçi, "Muhalefetten belediye başkanlığı yaptığım için çeşitli sıkıntılara rağmen ayakta kalıyor ve hala dik durabiliyorsam bu benim Edirne halkından aldığım güven ve özgüvenimdir. Ben yarınlara umutla bakıyorum. Son kalan 3 yılımızda Edirne'ye güzel projeler yapmayı düşünüyorum" dedi.

        ''İSTİFA EDERİM''

        CHP'den milletvekili adayı olacağı konuşulan "Devrimci Karargah Örgütü" ile "Ergenekon terör örgütü üyeliği" suçlamalarından dolayı tutuklu bulunan Edirne eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı için "Aday gösterilirse istifa ederim" diyen Sedefçi, "Böyle hastalıklı ve suç üreten bir beynin parlamentoda bir parti çatısı altında olması Türkiye'ye ayıp olur, günah olur. CHP'nin Avcı'yı aday göstereceğini sanmıyorum ama öyle bir şey olursa kesinlikle ve çok net söylüyorum istifa ederim" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ