Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Polonya'da bir ilk: 'Şekerleme kafe' açıldı
        1

        Polonya'nın güneybatısındaki Wroclaw şehrinde günlük hayatın yoğun temposundan yorgun düşenler, gece uykusunu alamamışlar ya da öğlen paydosunda uyumayı hayal edenler için "şekerleme kafe" açıldı.

        2

        İHA'nın haberine göre aynı zamanda Polonya'da ilk olma özelliğini taşıyan kafe, müşterilerinin kusursuz bir şekilde şekerleme yapması için onların dokunma, görme, koklama ve işitme duyularına hitap edecek şekilde dizayn edildi.

        3

        İnsanı dinlendirmeye yardımcı olan yeşilin tonlarında dekore edilen kafede müşteriler gevşemenin ilk adımı olarak ayakkabılarını çıkarıyor. Çim halı kaplı kafede yalınayak gezen müşteriler daha sonra kişiye sarmalanma hissi veren tavana asılmış hamaklara uzanıyor.

        4

        Sakinleştirici müzik eşliğinde hamaklarda uzanan müşterilerin uykuya dalmasını kolaylaştırmak için havalandırma ve koku uzmanlarıyla yapılan görüşmeler doğrultusunda geliştirilmiş özel havalandırma sistemi devreye sokuluyor.

        5

        Oksijeni bol, biraz nemlendirilmiş ve orman kokusunun hissedilebildiği havalandırma neticesinde kişi kolayca uykuya dalıyor ve 50 dakikalık "şekerleme seansının" sonunda dinlenmiş bir şekilde uyanıyor.

        6

        Konuya ilişkin açıklama yapan kafenin sahibi, aynı zamanda iç mimar olan Magdalena Filcek, kafenin günümüz toplumunun gereksinimlerine bir cevap olarak ortaya çıktığını söyledi. "Genellikle kapasitemizin üzerinde çalışıyoruz.

        7

        Aşırı derecede yorgun, bitkin vaziyetteyiz, hiçbir şeye zamanımız yok, doğru düzgün uyumaya bile. Bu da bizim hem fizyolojik hem de psikolojik sağlığımıza etki ediyor.

        8

        İşte bizler bu gibi durumlarda organizmamıza balansını bulmasında yardımcı olmalıyız" diyen Magdalena Filcek, gün içinde yapılan kısa şekerlemelerin bağışıklık sistemin yenilenmesine yardımcı olduğunu belirtti.

        9

        Filcek, yapılan bilimsel araştırmaların da "şekerlemelerin" sağlığa iyi geldiğini, konsantrasyonu kolaylaştırdığını, stres seviyesini düşürdüğünü ve zihni açtığını ortaya koyduğunu ifade etti.

        22

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ