Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Quaresma'dan tarihi itiraf: ''Sanki 43 yıl gibiydi'' - Futbol Haberleri
        1

        Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, Fenerbahçe ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçından sonra aldığı 5 maçlık cezanın kendisini çok kötü etkilediğini söyledi.

        2

        Beşiktaş’ın Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe’yle 1 Mart’ta oynadığı karşılaşmaya damgasını Ricardo Quaresma vurmuştu.

        3

        Ricardo Quaresma, ikinci yarıda dahil olduğu maçta 7 dakika süre alıp Josef de Souza’ya eliyle yaptığı müdahale ve sonrasında yer aldığı saha olayları sebebiyle 5 maç ceza almıştı.

        4

        Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; cezasını tamamlamasının ardından önceki gün Akhisarspor’la oynanan mücadelede formasına kavuşan tecrübeli futbolcu, takımından ayrı kaldığı dönemle ilgili olarak yorumda bulundu.

        5

        Görüşlerini basın mensuplarıyla paylaşan Ricardo Quaresma, takımından ayrı kaldığı dönemde büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

        6

        Portekizli yıldız Quaresma, “Tam 43 gün formamdan uzak kaldım. Bana adeta 43 yıl gibi geldi. Takımıma katıldığım karşılaşmada kazanmak ise benim için çok güzel bir oldu.

        7

        Fakat kaçırdığımız gollere fazlasıyla üzüldüğümü belirtmeliyim. Şimdi kayıp vermeden şampiyonluğa yürüyeceğiz” dedi.

        8

        Akhisarspor karşısında oyuna ilk 11’de başlayıp 81 dakika sahada kalan Quaresma, takımın hücum hattını hareketlendirmiş ancak girdiği pozisyonlardan sonuç alamamıştı.

        9

        Aldığı ceza biten ve Akhisarspor karşılaşmasında tekrar yeşil sahalara dönen Quaresma'nın bu maçta 1 şutu da direkten döndü.

        13

        Portekiz Milli Takımı'nın da değişilmezlerinden olan Quaresma, milli formayla ise 68 maçta 9 gol atmayı başardı.

        14

        Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki tarihi başarısındaki başrol oyuncularından olan Quaresma, 3 golle takımına Avrupa platformunda katkı verdi.

        15

        Beşiktaş'ın kanat gücünün büyük bölümünü oluşturan Quaresma, Opta verilerine göre 3,9 isabetli orta ve maç başına 1,8 dripling ile oynuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ