Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sosyal medya bu fotoğrafı konuşuyor: Bu evin çatısı ne renk?
        1

        YAVRUAĞZI

        Pembe ile turuncu arasında kalan yavruağzı; turuncu ve beyaz rengin karışımıyla ortaya çıkar. İlk bakışta pembe gibi durmasıyla biraz kafa karıştırıcı olabilir.

        Bu rengi; haki yeşili, somon rengi, lacivert, mint yeşili, pudra, gül kurusu, füme rengi, kahveregi, mavi, beyaz, siyah ve krem rengiyle kombinleyebilirsiniz.

        2

        KİREMİT RENGİ

        Kiremit rengi, genelde en karıştırılan renklerdendir. Bazıları kırmızı, bazıları da kahverengi olduğunu iddia eder. Ancak ikisi de doğrudur; bu rengi elde etmek için kırmızı ve kahverengiyi karıştırmak gerekir.

        Bu rengi; yeşil, gri, altın, siyah, krem, bej ve gül kurusu rengiyle tercih edebilirsiniz.

        3

        MİNT YEŞİLİ

        Mint yeşili; mavi ve yeşilin karışımından elde edilir. Aynı zamanda pembenin farklı tonlarını bir araya getirmek de de mint yeşilinin ortaya çıkmasını sağlar ve bu renk, yeşilin bir alt tonudur.

        Siyah, beyaz, pudra, gri, pembe, krem, kahverengi, ekru, vizon, somon ve lacivert renkleri ile mint yeşilini kombinleyebilirsiniz.

        4

        TURKUAZ

        Turkuaz rengi; mavi, yeşil ve beyazın karışımıyla elde edilir. Ancak mavi daha fazla kullanılır bu da zaman zaman bu rengin açık maviye yorulmasına neden olur.

        Bu rengi; fuşya, kırmızı, kahverengi, bej, parlak sarı ile kombin edebilirsiniz.

        5

        NAR ÇİÇEĞİ

        Nar çiçeği; turuncu ve kırmızı renginden oluşur ve kırmızının alt tonudur. Kırmızı ve turuncu renkleri ton olarak da birbirine çok yakın olduğu için bazen kırmızı bazen de turuncu olduğu fikrine kapılmak kaçınılmazdır.

        Bu rengi; siyah, beyaz, füme, dore, gümüş, pudra pembesi, su yeşili ve krem ile giyebilirsiniz.

        6

        MÜRDÜM RENGİ

        Mürdüm rengi; kırmızı ve mavi renklerine küçük bir miktar siyah katılmasıyla meydana gelir. Genelde mor renk ile karıştırılsa da mordan daha açık bir renktir.

        Bu rengi; pudra pembesi, altın, yeşil ve ekru renkleriyle beraber kullanabilirsiniz.

        7

        CAM GÖBEĞİ

        Cam göbeği eşit miktarda yeşil ve mavi rengin bir araya gelmesiyle oluşturulur. Bu renk hemen hemen tüm renklerle uyum içindedir. Cam göbeği, ayırt etmesi zor bir renktir. Her iki rengi de eşit derecede barındırdığı için kimi insanlar mavi, kimileri de yeşil renge yorabilir.

        8

        FÜME RENGİ

        Siyah ve gri renklerin karışımıyla elde edilir; koyu gri olarak da bilinir. Bu rengi; siyah, gri ve lacivert ile kombinleyebildiğiniz gibi daha canlı renklerle de tercih edebilirsiniz.

        9

        PETROL YEŞİLİ

        Petrol yeşili; mavi, sarı ve az miktarda beyaz rengin karışımıyla meydana gelir. Bu rengi; pudra pembesi, sarı ve siyah ile tercih edebilirsiniz.

        10

        EKRU

        Bejin bir tonu olarak kabul edilen ekru rengi; kirli beyaz veya kırık beyaz olarak da bilinir. Sarı ve beyaz renkleri ile elde edilir dolayısıyla hafifçe sarı rengini andırır. Hatta bazen soğuk bir sarı olduğuna dair yanılgıya düşürebilir.

        Bebek mavisi, gri, siyah, turuncu, kahverengi, fuşya, bodro, beyaz, hardal sarısı, pudra pembesi, mor, mavi tonlarıyla kombinleyebilirsiniz.

        11

        TABA RENGİ

        Taba rengi; kırmızı, kahverengi ve sarının karışımıyla elde edilir. Bu renk, açık kahverengi ile sıklıkla karıştırılır ancak içindeki sarı tonlar, rengi ciddi şekilde etkiler. Bu rengi; siyah, bordo, bej tonları, yeşil tonları, gri ve beyaz ile deneyebilirsiniz.

        12

        MERCAN

        Mercan; turuncu ve pembe renginin karışımıyla elde edilir. Bakış açısına göre, hem turuncu hem de pembe gibi gözükebildiği için en tartışmalı ve ayırt edilmesi zor renklerdendir. Bu rengi; gri, siyah, beyaz, bej, füme rengi, kırmızı, haki yeşili, pudra, saks mavisi ve beyaz ile kombinleyebilirsiniz.

        13

        HAKİ YEŞİLİ

        Haki yeşili; yeşil ve kahverenginin birleşmiyle oluşur. Bu rengi; siyah, beyaz, füme, pudra, altın ve krem rengiyle kombinleyebilirsiniz.

        14

        FUŞYA

        Bodro ile sıklıkla karıştırılan fuşya rengi; kırmızı, pembe ve az miktarda beyaz ile oluşur. Bu rengi; gri, nane yeşili, beyaz, turkuaz, mavi tonları, turuncu ile tercih edebilirsiniz.

        15

        LİMON KÜFÜ RENGİ

        İsminden de anlaşılacağı üzere; bir limonun küflenmesi sonucunda ortaya çıkan mavi-yeşil renge, limon küfü rengi denir. Birçok renk ile kombinlenebildiği gibi özellikle beyaz ve tonlarıyla iyi bir uyum sağlar.

        16

        PUDRA PEMBESİ

        Pudra pembesi; turuncu, pembe, mor ve beyaz renklerin karışımıyla meydana gelir. Bu rengi; beyaz, taba, siyah, lacivert, krem, mor ve altın rengiyle birlikte kullanabilirsiniz.

        17

        SAKS MAVİSİ

        Saks mavisi, sıklıkla lacivert ile karıştırılır. Ancak bu renge ulaşmak için; mavi, mor ve beyaz renkler karıştırılır. Bu rengi; bodro, beyaz, gri, siyah, kırmızı, pudra pembesi ve yeşil ile beraber giyebilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ