Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik: Biden ve Putin telefonla aradı

        Türkiye, 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turu için sandık başına gitti. Henüz resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

         Dünyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları
        Dünyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları Haberi Görüntüle

        Kararın netleşmesi ile dünyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları da gelmeye başladı.

        PUTİN VE BIDEN'DAN 'İŞBİRLİĞİ' VURGUSU

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı mesaj yayımlayarak ilk kutlayanlar arasında yer alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Erdoğan'ı arayarak bir kez daha tebrik etti.

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Putin, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

        REKLAM

        İki lider yeni dönemde de Türkiye-Rusya ilişkilerinde ve bölgesel konularda işbirliğini daha da geliştirme konusunda mutabık kaldı.

        BIDEN: F-16 VE İSVEÇ KONULARI GÜNDEME GELDİ

        ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak, yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden, yeni dönemde iki ülke arasındaki tüm konularda işbirliğini ilerletme hususunda mutabık kaldı.

        Başkan Biden gazetecilere yaptığı açıklamada bu aramanın bir 'tebrik araması' olduğunu belirtirken, "Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin F-16 alımı konusunu gündeme getirdi. Ben de İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'nin onay vermesi konusunu dile getirdim" ifadelerini kullandı.

        MACRON'DAN TELEFON

        Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Macron, görüşmede Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

        Görüşmede, Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konular da ele alındı.

         Dünyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları
        Dünyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları Haberi Görüntüle
        28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        MALEZYA BAŞBAKANI İBRAHİM DE TELEFONLA ARADI

        Malezya Başbakanı Enver İbrahim, telefonla aradığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Malezya Başbakanı İbrahim, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim başarısını kutlayarak, sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

        İRAN CUMHURBAŞKANI'NDAN TEBRİK

        İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayıp, yeniden cumhurbaşkanlı seçilmesi nedeniyle tebrik etti.

        İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim başarısını kutlayarak, sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. Görüşmede, Türkiye-İran ilişkileri ve bölgesel konular da değerlendirildi.

        PEK ÇOK DÜNYA LİDERİ TEBRİK ETTİ

        ABD, Rusya ve Fransa'nın yanı sıra birçok ülkenin lideri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim galibiyetini kutlamaya devam ediyor.

        Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, ABD, Rusya, Ukrayna, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Filistin, İsrail, Libya, Pakistan, Gine Bissau’nun devlet ve hükümet başkanları doğrudan telefonla arayarak tebriklerini iletti.

        İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu ana kadar 19 ülkeden tebrik telefonu aldığını, 100’ün üzerinde ülke ve uluslararası kuruluş liderinin de yazılı mesajla yeniden seçilmesini kutladığını ifade ederek "Sayın Cumhurbaşkanımız, lider diplomasisinin imkanlarını ikili ilişkilerimizi geliştirmek, bölgesel ve küresel meseleleri çözüme kavuşturmak, barış ve istikrara katkı vermek için kullanmaya yeni dönemde de devam edecek" dedi.

        * Haberin görseli Associated Press ve Anadolu Ajansı'ndan servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ