Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Sanat dünyası İsrail'in Gazze'de hastane saldırısına tepki gösterdi - Son dakika magazin haberleri
        1

        Tarkan: Dün İsrail’in Gazze’de bombaladığı hastanede masum sivilleri hedef alması, çocukları, kadınları öldürmesi kabul edilemez. Bu sadece bir savaş suçu değil, insanlık suçu ve utancıdır. Bu vahşetin, bu zulmün durdurulması için tüm dünya, tüm insanlık ayağa kalkmalı, acilen harekete geçmelidir.

        2

        Mahsun Kırmızıgül: Savaşa hayır! Savaşlar, insanın içindeki hem en kötüyü hem en iyiyi ortaya çıkartır. Savaş sadece silah üreten katilleri, ilaç üreten şirketleri zengin eder ve diktatörlerin iktidarda kalmasını sağlar. Peygamberin bile düzeltemediği bu kanlı topraklarda umarım savaşlar son bulur.

        3

        Alişan: Yetmedi mi öldürdüğün masumlar? Doymadın kana, doymadın vahşete, doymadın cinayete! Hastane bombalamak, binlerce masum insanı öldürmek ne demek? Katilsin İsrail, kahrolsun İsrail...

        4

        Hülya Koçyiğit: Gazze'de insanlar, dünyada insanlık ölüyor. Yüreklerimiz dayanmıyor. Bu zülme, bu vahşete dünyanın 'Dur' demesi için daha kaç masum sivilin can vermesi gerekiyor? Yazıklar olsun!

        5

        Tan Taşçı: Günümüzde uluslararası siyasetle ne kadar ilgilenirsek ilgilenelim, hangi ülkenin hangi siyasetleri güttüğünü, hangi ideoloji için savaştığını anlayabilmemiz pek mümkün değil. Bu kavramlar, kendine verilen kadarıyla yaşayarak karar verebileceğimiz hatta iki YouTube videosu izleyerek, klavye başında çözebileceğimiz konular da değildir. Benim için önemli olan tek şey canından edilen çocuklar, siviller, masumlardır! Huzur ile yaşamak isteyen tüm canlıların hayatlarının tehlike altında olmasıdır! 3. Dünya savaşı naralarının atıldığı bu karışık günlerde ülke siyasetinin arabulucu, olgun, dengeleyici olabilmesi ve ülkemin insanlarının takım tutar gibi siyaset yaparak birbirlerine düşmememeleri, aksine bu süreçte barış ve huzuru koruyabilmemiz gerektiğine inanıyorum.Herkesin öncelikle kendi toplumu ve geleceği için hassas ve endişeli olması da temennimdir.

        6

        Filiz Akın: Hastaneyi vurmak nasıl bir vicdan? Nasıl bir insanlıktır?

        7

        Serenay Sarıkaya: Bu akılalmaz vahşet nasıl durdurulacak! Bu insanlık dışı kıyıma nasıl son verilecek! Yeter! Savaşı durdurun...

        8

        Ferhat Göçer: Bir insan, hekim, sanatçı olarak… Gazze'de hastaneyi vurmak bir insanlık suçudur. Sivil insanları hedef alan zihniyeti lanetlemeyen, bu canavarlığa sessiz kalan tüm uluslararası kurumları acilen yaptırım uygulamaya, bölgedeki barış için hızlıca harekete geçmeye çağırıyorum. Neticede insan dünyayı kendisi gibi bilir… Kirliyse dünya da kirlidir… Diğer kirlilerden ayırmak için 'mağdurum' diye kendini kandırır…

        9

        Ebru Akel: Bunlar yaşanıyor, dünya izliyor. Yeter! Yetmedi mi?

        13

        Selçuk Yöntem: İnsanlık ölüyor, yeter artık. Şiddetin masum sivillerin öldürülmesine göz yumduğu bu günler utançtan fazlası; çaresizlik... Korkunç! Dini, milleti, inancı ne olursa olsun artık yeter! Bu katliam son bulmalı.

        14

        Sinan Albayrak: Neyi bekliyoruz? İstanbul ayağa kalkmadığı sürece dünya ayağa kalkmaz. Hiç kimse ses çıkarmıyor. Neyin korkusunu yaşıyoruz? Gazze; yanındayız, Filistin; yanındayız. Bu bizim meselemiz.

        15

        Oktay Kaynarca: Bütün dünyanın bu katliama karşı koyması şarttır. Acil barış inşa edilmelidir.

        16

        Şahan Gökbakar: Günahsız çocukların, kadınların ve hastaların olduğu bir hastaneyi bombalamak... Dünyanın gözünün önünde yaşanan bu katliamın durdurulması gerekli. Çok üzücü ve kahredici! Lanet olsun.

        17

        Bergüzar Korel: Romantik savaş karşıtı paylaşımlarının çok ötesinde bir halk yok ediliyor. Çocuklar öldürülüyor! Bu bir savaş değil, görmüyor musunuz? Bu bir soykırım...

        18

        Emre Kınay: İsrail hükümeti bu vahşetten sonra meşru müdafaa tezi ile ilgili cümle kuramaz. İsrail'in sağ duyulu insanları vardır elbet. O faşist canavar Netanyahu'nun kabinesini indirin. Yoksa kendinizle beraber dünyanın da yanmasına sebep olacaksınız. Sivillere saldırıları durdurun.

        19

        Ezgi Mola: Hastane vurmak, çocukları katletmek! Tarih bu insanlık suçunu unutmayacak.

        20

        Pınar Deniz: Bakamıyorum. Kalbim acıyor, bakamıyorum. Elden hiçbir şeyin gelmemesi korkunç hissettiriyor. Dünya bu zulme neden susuyor?

        21

        Engin Altan Düzyatan: Dil, din, ırk fark etmeksizin masum insanların hayatını kaybetmesi kabul edilemez. Sivillere yapılan saldırı bir an önce durmalı. Barış hep öncelik olmalıdır. Savaşa hayır!

        22

        Pelin Akil: Özellikle hastaneyi hedef almak ne demek? Bu bir insanlık suçudur. Masumlardan, çocuklardan, yaşam mücadelesi veren insanlardan çekin artık elinizi, yeter!

        23

        Nebahat Çehre: Aklım da, kalbim de asla kabul etmeyecek. Hastaneyi vurmak ne demek?

        24

        Melek Baykal: Bir yerde savaş varsa, orada ölen yalnız günahsız çocuklar değildir. Vicdandır, merhamettir, sevgidir, empatidir, hayallerdir... Filistin; dualarımız seninle...

        25

        Bülent İnal: Soykırımcı, savaş suçlusu İsrail, Gazze'de hastane vurdu.

        26

        Burak Özçivit: Hastaneyi vurmanın hiçbir açıklaması olamaz. Bu çağda bu nasıl olabilir? Görüntülere yürek dayanmıyor.

        27

        Cem Uçan: Bu savaş falan değil. Bu bir şerefsizlik, namussuzluk. İnsanın geleceği en aşağılık nokta. Bu bir soykırım. Allah bu dünyada yanınıza bırakmasın İsrail. İnşallah kendi kanınızda boğulun...

        28

        AK Parti Grup Başkanvekili yazar ve oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu: Kadın, çocuk, sivil ayırmaksızın masum insanların bulunduğu bir hastaneyi bombalamak vahşettir, en büyük insanlık suçudur. Bunun adı savaş değil, terörizm ve soykırımdır... İsrail işlediği vahşetle, on yıllardır sürdürdüğü zulümle insanlığın karşındadır. Eşi görülmemiş bu insanlık suçunu göz ardı etmek, bu suça ortak olmaktır. Dünya artık uyanmalı ve akan kana bir son verilmelidir.

        29

        Mustafa Ceceli: Bu katliam son bulmalı. Hasta, yaşlı, çocuk demeden acımasızca katledilen binlerce insan... Çok yazık...

        30

        Sinem Kobal: Savaşın her türlüsünü kınıyoruz. Hele ki bu yapılanlar, bu zalimlik acilen son bulmalı!

        31

        Hadise: Bu bir savaş değil! Sivilleri öldürmek, hastaneleri vurmak bir savaş suçudur. Katliamdır!

        32

        Mustafa Sandal: İsrail, Gazze'de bir hastaneyi vurmuş ve maalesef 500 ölü olabileceği açıklanmış. Çocuklara, kadınlara, hastalara yapılan bu zulüm savaş suçu değil, tam anlamıyla insanlık suçu! İşlerine gelince insan haklarından bahseden ülkeler, liderler neden suskun?

        33

        Cenk Eren: İsrail artık bir devlet değil, terör örgütüdür.

        34

        Erol Evgin: : Çocukların, kadınların ve sivillerin ölümüne yol açan İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. Masum insanlara bombalı saldırılar düzenlemek utanç verici bir insanlık suçudur! 21'inci yüzyılda; artık şiddet ve korkuya “dur” demeli ve tüm dünya Gazze halkına insani yardım konusunda güç birliği yapmalidir.
        Fotoğraflar: Instagram, Twitter

        Haberi Hazırlayan: Şevval Yılmaz

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ