Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Seçim sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? 14 Mayıs 2023 Seçim sonuçları oy sayımı kaçta bitiyor? Seçim sonuçları ne zaman belli olur?
        1

        Seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Yurt dışı ve yurt içi olmak üzere, seçimlerde oy verme işlemi tamamlandı. Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem TBMM'yi belirlemek için oy kullandı. Seçmenler, şimdi ise seçim sonuçları ile ilgili araştırmalara başladı.YSK, saat 18:30 itibarıyla yayın yasağını kaldırdı. Bu noktada, "Seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?" sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Bununla beraber, oy sayımı saat kaçta başlıyor konusuyla ilgili araştırmalar da hız kazandı. Peki, 2023 Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları ne zaman, saat kaçta belli olacak? Sandıklarda oy sayımı saat kaçta başlıyor? İşte detaylar

        2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları İçin Tıklayınız

        2023 Genel Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        2

        OY VERME İŞLEMİ SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK VE SAAT KAÇTA BİTECEK?

        14 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başladı ve saat 17.00'de sona erdi.

        2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları İçin Tıklayınız

        2023 Genel Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        3

        SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erdi. YSK, saat 18.30 itibarı ile yayın yasağının kaldırıldığını açıkladı. 2023 Seçim sonuçlarını, Habertürk'ün seçim sonuçları sayfasından öğrenebilirsiniz.

        14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        14 Mayıs 2023 Genel Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        4

        2023 Genel Seçimlerinde Kaç Kişi Oy Kullanacak, Kaç Seçmen Var?

        14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısı Yüksek Seçim Kurulu tarafından 64 milyon 113 bin 941 olarak açıklandı.

        5

        Oylar Hangi Hallerde Geçersiz Sayılır?

        "Evet" ya da "Tercih" mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde oylar geçersiz olacak.

        Oy pusulasının bütünlüğünün bozulacak şekilde yırtılması veya koparılması, pusula üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaretin, isim, imza kaşesi veya parmak izinin basılması da kullanılan oyu geçersiz kılacak.

        Ayrıca, oy pusulasının belirgin bir şekilde karalanması, çizilmesi veya işaretlenmesi, zarftan işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması hallerinde de oylar geçersiz sayılacak.

        14 Mayıs 2023 Bölge Bölge Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        14 Mayıs 2023 Bölge Bölge Genel Seçim Sonuçları İçin Tıklayınız

        6

        Seçimlerdede Kaç Sandık Olacak?

        14 Mayıs sabahı yurt genelinde 60 milyonun üzerindeki seçmen için 195 bin 705 sandık kurulacak. Bu sandıkların 4 bin 969'u yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşları için gümrük ve dış temsilciliklerde, 21 bin 15'i ise köylerde kurulacak.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ