Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sefer Görev Emri nasıl sorgulanır?
        1

        Sefer Görev Emri sorgulama hizmeti e-Devlet üzerinden yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından sonra milyonlarca kişi Sefer Görev Emri sorgulama ile askerlik durumunu öğrenmek istiyor. Peki Sefer Görev Emri sorgulama nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı "Sefer Görev Emri" açıklamasında neler söyledi? İşte tüm detaylar...

        2

        Sefer Görev Emri sorgulama ekranı, milyonlarca vatandaş tarafından araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü konuşmasında duyulan Sefer Görev Emri için araştırma yapan vatandaşlar, e-Devlet Sefer Görev Emri sorgulama ekranına da akın etti. Peki Sefer Görev Emri nedir? Sefer Görev Emri sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

        Sefer Görev Emri sorgulama hizmeti için ilk önce "https://giris.turkiye.gov.tr/" adresine girerek kullanıcı girişi yapmanız gerekir. Kullanıcı adınız ve e-Devlet şifrenizi giriniz.

        3

        SEFER GÖREV EMRİ NEDİR?

        Sefer Görev Emri, daha önceden askerlik görevini tamamlayan bireylerin, milli seferberlik gibi durumlarda yeniden askerlik görevine çağırılması anlamına gelmektedir. Sefer Görev Emri ile ilgili tüm duyurular Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılmaktadır.

        e-Devlet kullanıcı girişinden sonra Sefer Görev Emri sorgulamak için anasayfada bulunan arama butonunu kullanacaksınız.

        4

        Anasayfada bulunan arama butonuna "sefer" yazmanız yeterli olacaktır. Buradan Sefer Görev Emri sorgulama sayfasına ulaşmanız mümkün olacaktır. Sefer yazdıktan sonra aşağıda ilk gelen arama sonucuna tıklamanız gereklidir.

        5

        Sorgulama yaptığınız zaman "Sefer Görev Emri sorgulama" sonucunuz ekrana yansır. Herhangi bir görev emri yoksa bu şekilde uyarı alacaksınız.

        6

        e-Devlet Nedir?

        e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.

        7

        Şifreyi Nereden Alabilirim?

        Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

        e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

        Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir. Pilot il olan Bolu’da kullanılan elektronik kimlik kartı ile de Türkiye.gov.tr adresine giriş yapılabilir ve şifre oluşturulabilir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ