Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Semra Dinçer'e veda
        1

        Sinema ve dizi oyuncusu Semra Dinçer önceki gün yaşamını yitirdi. 'Kavak Yelleri', 'Kuzey Güney' ve 'İstanbullu Gelin' gibi birçok dizide rol alan Dinçer, 2 yıldır mücadele ettiği akciğer kanserine yenildi. Sanatçının ölüm haberini Haluk Levent duyurdu.

        2

        "SAYISIZ OPERASYON GEÇİRDİ"

        Levent, "Akciğer kanseriydi. 2 yıl öncesinden itibaren Ahbaplar ilgilendi. İsmini vermedik. Sadece S.D. olarak yazmıştık. Hayırseverler tarafından 2 kez ev tutuldu, sayısız operasyon yaptırıldı. Ama olmadı :( Oyuncu Semra Dinçer ablamızı kaybettik. Sevenlerinin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

        3

        SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

        Semra Dinçer için Ankara'nın Sincan ilçesinde Osmaniye Camii'nde dün öğlen vaktinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Dinçer'in ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı.

        4

        SANAT DÜNYASINDAN KATILIM YOKTU

        Cenazeye, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve sanatçı Haluk Levent çelenk gönderirken, sanat dünyasından katılım olmaması dikkat çekti. Dinçer'in cenazesi, öğle namazı ardından kılınan cenaze namazı sonrası Osmaniye Köyü mezarlığında toprağa verildi.

        5

        "SEMRA ABLA BİRİLERİNE KIRGINDI"

        Sanat dünyasını yasa boğan haber sonrasında Haluk Levent, bir açıklama daha yaptı. Levent şunları söyledi:

        1) Semra abla birilerine kırgındı (Yazamam).
        Bana bizzat “Ben hayatta iken ismim yazılmasın bana bir şey olursa lütfen Ahbapların bana destek olduğunu açıkla” demişti.
        2) Saat 12.24 te vefat etti. Saat 13.00 gibi tüm ailesi öğrendi. 1 saat sonrasında ise twit attım.

        6

        KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        Ünlü oyuncunun vefatının ardından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı da taziye mesajı yayınladı. Açıklamada, "Değerli oyuncu Semra Dinçer’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

        7

        KIVANÇ TATLITUĞ: ÇOK ÜZGÜNÜM

        'Kuzey Güney' dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ'un canlandırdığı 'Kuzey Tekinoğlu' karakterinin annesi 'Handan Tekinoğlu' rolüyle hafızalara kazınan Dinçer'in vefatının ardından, Tatlıtuğ da açıklamada bulundu. Ünlü oyuncu, sosyal medya hesabından Dinçer ile yer aldığı fotoğrafı paylaşarak, "Çok üzgünüm. Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

        8

        "EN AZ HANDAN HANIM KADAR YARALI, HÜZÜNLÜ BİR KADINDI"

        Rol arkadaşı Mustafa Avkıran ise, "Ah be Semra… huzur içinde yat." mesajıyla üzüntüsünü dile getirdi.

        Bade İşçil, "Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

        'Kuzey Güney' dizisinin senaristi Ece Yörenç, "Ece'nin bugüne kadar yazdığı her kadın karakterini ayrı sevip, hepsine ayrı gıcık oldum. Hayriye Hanım gibi mesela... Handan Hanım'a da dayanamıyordum. Aynı bölüm içinde hem çok üzülüp, kıyamayıp hem de çok sinirleniyordum. Çocuklarını ayrı ayrı kayırıp, ayrı ayrı severken merdivenlerde kapılarda sessizce dururken sinirlerimi tel tel ediyordu. Rolünün hakkını şahane vermişti! Allah rahmet eylesin, gittiği yerde çok sevilsin... En az Handan Hanım kadar yaralı, hüzünlü bir kadındı. Nur içinde, huzur içinde uyusun." dedi.

        9

        "EV KİRAMI VEREMEDİĞİM ZAMANLAR OLDU"

        Semra Dinçer, bir röportajında yaşadığı zor günleri de anlatmıştı. Usta oyuncu, "Oğlum oyuncu olmak isteyince 'Evlatlıktan reddederim' dedim. 'Görmedin mi neler yaşadık neler çektik? Nasıl kendine böyle bir hayat çizersin? Başka bir işin olsun, bunu zevk için yap. Düzenli bir gelirin olsun. Çok inişli çıkışlı bir hayat' dedim. Ee iş var, yok. Bir insanın en temel ihtiyacı barınma, korunma ve yemektir. Bunları yapamıyor hale geliyorsunuz. Ev kiramı veremediğim oldu. Ay sonunu nasıl getireceğim diye kara kara düşündüğüm de çok oldu. Ben oğlumu turnelerde otobüslerde büyüttüm. 21 yaşındaydım oğlumu doğurduğumda Biz daha şanslıydık, oyuncu sayısı daha azdı, bu kadar okul yoktu. İşin gerçekten niteliği, niceliği vardı. Zorluk yaşasın istemedim." ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ