Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Şenol Güneş'ten yayıncı kuruluşa sert tepki - Beşiktaş Haberleri

        Mücadelenin ardından Teknik Direktörü Şenol Güneş, yayıncı kuruluşa yönelik sert açıklamalarda bulundu.

        "Kazandığımız için rahatsız değiliz, mutluyuz"

        Şenol Güneş, sözlerine şu şekilde başladı:

        Kazandığımız için mutluyuz, sizi bilmem ama biz mutluyuz. Deplasmanda rakibe göre daha iyi oynadık. Zor bir dönemden geçtiğimiz bir gerçektir. Her şeyi olumsuz olarak vermek doğru değil. Tabii ki eksiklerimiz var. Oyun üstünlüğümüz, skor üstünlüğümüz vardı. 2-0'dan sonra daha önce 11'e 11'ken ağırlığımız vardı, 11'e 10'dan sonra daha çok dinlenmeye yönelik pas yaparken hatalar yapıldı, doğrudur. Maçı kazanmaya yakın taraf bizdik. Kazandığımız için rahatsız değiliz, mutluyuz.

        REKLAM

        "Yayıncı kuruluşa güvenmiyorum"

        Tecrübeli teknik adam, yayıncı kuruluşa güvenmediğini söyledi.

        Yayıncı kuruluşa güvenmiyorum. Maçları seyrediyoruz. O yayıncı kuruluş, bizim maçta görüntü olarak atılan golü oradan göstermeyip, dün itibarıyla bir başka maçta gösteriyorsa konuşacak bir şey yok. Teknolojinin, yapay zekanın, hatta uzay zekanın nasıl olacağını konuşmak doğru değil. Bunları söyleyeyim size. Camiayı da çok güzel işliyorsunuz. Maşallahınız var. Bir rekabet sağlamaya çalışıyorsunuz. Bizim sıkıntılarımız var ama bu kadar üstümüze gelmenin manası yok.

        "Gördüğüm en güzel saha Türkiye'de"

        Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'na övgülerde bulunan Güneş, şunları dedi:

        İyi oyun istiyorsanız eleştiri yaparsınız evet ama Afrika maçları var falan yok. Maç oynadı, bugün bitti. Afrika maçları devre arasında, bitti. Takım kaybettiği zaman kim gidecek, kim gelecek diyorsunuz. Maç kazanınca başka şeyler konuşuyorsunuz. Şunu da söyleyeyim, gördüğüm en güzel saha Türkiye'de. Kaygan olmasına rağmen mükemmel saha var.

        REKLAM

        "İnsanlar içinde bulunduğu kuruma güvenmek ister"

        Şenol Güneş, sözlerine şöyle devam etti:

        Takım olarak daha iyi oynadık, rakibe göre daha üstün oynadık. Temennilerinizi, isteklerinizi de biliyorum. Ama şunu yapmayın; elinizdeki yayıncı anlayışını bir taraflı kullanmayın. Bir maçta eğer gol, gol iken iptal ediliyorsa.... Sezon başında TFF başkanına da söyledim. İnsanlar içinde bulunduğu kuruma güvenmek ister. Ben güvenmiyorum. Açık açık söylüyorum. O kadar yanlış ki... Biz şunu söyleyemeyiz, maalesef bazı şeyleri söylemek zorundayım. Seyahatlar, programlar... 3 günde 1 maç oynarken bir de gidip geliyoruz. Talebimizi de yapmadılar. Uyku düzeni, antrenman falan hiçbirini yapamıyoruz.

        "Yorumları, niyetleri hepimiz biliyoruz"

        Yayıncı kuruluşun tarafsız olması gerektiğini ifade eden Şenol Güneş, şu sözleri sarf etti:

        Milli aradan beri her gün yenileme idmanı yapabiliyoruz sadece. Kaybettiğimiz iki maçın travması da var üzerimizde, o da doğru. Bizim bundan nemalanmak isteyenlere izin vermeyelim. Maçın başında yönetim istifa, oyuncuya falan... Bunların hepsi her gün konuşulacak şeyler değil. Takım üzerinde olumsuz etkisi var. Yayıncı kuruluşun tarafsız olmasını bekliyorum ama asla beklemiyorum. Durumu sabit olarak görüyorum. Resmi olarak aynı pozisyonda çizgiyi istediği zaman kullanıyor, istediği zaman kullanmıyor. Konuşacak bir şey kalmadı. Bu artık belgesiyle. Diğerleri yorumlardır. Yorumları, niyetleri hepimiz biliyoruz.

        BASIN TOPLANTISI

        Güneş, Konya Büyükşehir Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, yağmura rağmen iyi bir maç oynandığını söyledi.

        Zor dönemden geçtiklerini ifade eden Güneş, "İki deplasman maçında çok ucuz kaybettik. Bunun da bir travması var takım üzerinde. Zaten sezon başından beri saha dışında güvensiz bir ortam yaratılıyordu ama aldığımız sonuçlarla bunu kapatmaya çalışırken iki maçta kaybettiğimiz 6 puan, ligdeki konumumuzu etkiledi." diye konuştu.

        Güneş, yayıncı kuruluşa yönelik eleştirisi olduğunu belirterek, "Yayıncı kuruluşun yüzüne karşı da söyledim. Tarafsızlığına inanmıyorum ve iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum. Çünkü onlar yok etmeye çalışıyor. Onun için de taraftarın bu konuda uyanması gerekiyor. Yorumlarla zaten niyetinizi belirtebilirsiniz ama asıl belgelerle belirtilmesi çok kötü. Pendik maçında o golü attığımızda konuşmayan grup, bir başka maçta gol olduğu o görüntüyü veriyorsa konuşacak bir şeyim yok. Yani istediğin zaman o görüntüyü devreye sokarsınız, isterseniz sokmazsınız. Peki bu kurumlara biz nasıl güveneceğiz." ifadelerini kullandı.

        Taraftarın daha sakin olması gerektiğini ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

        "Çünkü burada yapacağımız en küçük yanlış, bugünleri de arattırır. Dışarıdan pompalanmak istenen konuların camiada tartışılmasını doğru bulmuyorum. Herkese her şey açık. Oyuncularla ben de takımın başarılı olması için uğraşıyoruz. Eksik taraflar varsa onları eleştirdik camia içinde ama olmayacak da bunlarla maç kazandığınız zaman bize yok sayacaksak, kaybettiğimizde abartılı bir şekilde dışlamaya çalışırsak bu doğru değil. Transfer yapılmıştır, şu yapılmıştır, bunlar doğru. Geçen de söyledim oyuncuların ve kulübün şu anda öyle bir sorunu yok. Aldığımız başarısız sonuçlardan dolayı zaten ben sorumluyum. Dolayısıyla o zaman oyuncuların ve yönetimin yakasını bırakalım. Hem başkana hem bana ve daha sonra oyuncuya geldiği zaman. 'Transferin de hepsi mükemmel çıkmadı. Oyuncularımız hazır değil' bunlar eleştirilecek. Biz de onları değerlendiriyoruz.

        - "Golleri bulduk, değişiklik yaptık"

        Güneş, Konyaspor karşısında üstün olan takım olduklarına ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Oyuna hakimdik. 11-11'deyken zaten oyun bizde. Daha fazla pozisyon bulmamız lazımdı, üstünüz. Golleri bulduk, değişiklik yaptık. Giren oyuncularımızın daha tempolu oynaması gerekiyordu. Rakip de 10 kişi oynadı, geldiği pozisyonlar oldu. Biraz da pas yapalım derken çok rahat oynadık. Bu da rakibe bizim sahaya gelme şansı verdi. Çok tempomuzu düşürdük. O bakımdan da eleştirilir taraflarımız var. Oyun içinde yine hücumda sıkıntılarımız var. Bunları eleştirmeye saygı duyarım. Bu kazandığımız maçtan hemen sonra Afrika Kupası gündeme getiriliyorsa... 'Kazanmayı nasıl kapatırız'. Doğrular var, yanlışlar var, onları söyle. Hücuma çıkarken top kayıpları söyleyebilirsin. Defansta hata yaptı diyebilirsin. Afrika Kupası var, biliyoruz."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ