Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Sigara zammı sonrası yeni paket fiyatları 31 Mayıs 2022: Sigara fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? ÖTV zammı sonrası güncel zamlı sigara fiyatları - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Sigara zammı son dakika gelişmeleri tütün kullanıcılarının gündeminde yer alıyor. ÖTV zammı ile 0.71 TL olan asgari maktu vergi tutarı 0.79 olurken en ucuz ve en pahalı sigara fiyatlarında artış yaşandı. Yüzde 10 oranındaki artışın ardından milyonlarca tütün kullanıcısı "ÖTV sigara zammı sonrası güncel sigara fiyatları ne kadar, kaç TL?" sorusuna yanıt arıyor. İşte, 30 Mayıs en ucuz ve en pahalı sigara fiyatları...

        2

        SİGARA FİYATLARI NE KADAR ARTTI?

        Sigara fiyatlarında 0.71 lira olan asgari maktu vergi tutarı 0.79 lira oldu. Sigaraya uygulanan %10'luk ÖTV artışı ile birlitke 1 paket sigaradan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) 1.69 lira artış gösterdi. Henüz zam sigara paket fiyatlarına yansımasa da bir paket sigaraya 2 ila 4 lira arasında zam gelmesi bekleniyor.

        Zammın ise hafta başına kadara yansıması bekleniyor.

        3

        SON ZAM 5 MAYIS’TA YAPILMIŞTI!

        Philips Morris ve BAT Grubu sigaralara 5 Mayıs itibarı ile 2 TL zam gelmişti. Normalde Temmuz ayında yapılması beklenen zam enflasyon verilerindeki artışın da etkisiyle birlikte sürpriz şekilde dün gece zamlandı.

        4

        TEMMUZ-ARALIK 2022'DE ÜFE GÜNCELLEMESİ OLMAYACAK!

        Temmuz-Aralık 2022 döneminde alkollü içeceklere ve sigara fiyatlarına yapılması muhtemel yüzde 60'a varan ÜFE güncellemesi yapılmayacak.

        5

        GÜNCEL SİGARA FİYATLARI LİSTESİ 30 MAYIS 2022

        Sigara zammının ardından en düşük sigara fiyatı Phlip Morris grubunda 25,50 TL olurken en yüksek sigara fiyatı 40 TL'yi görecek.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ