Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sindirimi Kolaylaştırıyor Ödem Attırıyor! Her Sabah Aç Karnına Tüketildiğinde Zayıflatıyor
        1

        Bitkiler sağlık açısında mucizevi etkiler sunarken sindirim sisteminin düzenli çalışması ve yağ yakımında da oldukça etkilidir. Doğru bir seçimle bitki çayları, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına destek olarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Bağırsakları çalıştırarak sindirimi düzenledikleri için vücutta biriken ödem ve toksinleri de kısa zamanda atmanıza destek olur. Vücuda sıvı alımını artırdığı için sağlık açısından da oldukça faydalı olan bitki çayları zayıflayarak rahat bir nefes almanızı sağlar. Kilo vermede en büyük destekçilerden olan bitki çaylarını sizler için bir araya getirdik.

        *Bitki çayları her ne kadar sağlık açısından faydalı olsa da bazı kişiler için yan etkileri bulunabilir. Bu yüzden doktora danışmadan tüketmemenizi öneririz. Özellikle kronik rahatsızlıkları olan kişiler bitki çaylarının kendilerine uygun olup olmayacağını kontrol etmeliler!

        2

        KAYISI ÇAYI

        Kayısı çayının sindirim sistemini düzenler ve metabolizmayı hızlı çalıştırır. Bu özellikleri sayesinde zayıflama konusunda oldukça etkilidir. Kayısı çayını sabah aç karnına 1 fincan tükettiğinizde bölgesel yağların yakımını hızlandırabilirsiniz.

        Sindirimi kolaylaştıran ve vücudunuzdan ödem atmanızı sağlayan kayısı çayını tüketirken aşırıya kaçmamanız gerekir.

        3

        YEŞİL ÇAY

        - E vitamini deposu olan yeşil çay, aktif madde olarak kateşinler ve polifenoller içerir. Aynı zamanda iyi bir C vitamini kaynağıdır.

        - Kalp hastalığına, kolestrole, zayıflamaya, diyabete, depresyona, kan basıncını düzenlemeye, Parkinson ve Alzheimer hastalıklarına karşı olumlu etki gösterir.

        - Ayrıca cilt sağlığı için de önem taşır.

        - Çeşitli çalışmalarda yeşil çay kullanan kişilerin içerisinde bulunan kateşinler sayesinde, deri altı karın yağlarında ve trigliseritlerinde büyük oranda azalma görülmüştür.

        - Vücuttaki fazla suyun atılmasında ve kafein içeriği ile metabolizmayı hızlandırıcı etkisi mevcuttur. Ancak kafein içeriğinden dolayı uykusuzluk problemi yaşayan bireylerde önerilmemektedir.

        - İçerdiği vitamin ve mineraller birçok hastalığa karşı olumlu etki gösterse de özellikle kanser türevi hastalıklarda kullanımının minimuma indirilmesi veya tamamen kesilmesi gerekebilir. Hassas ilaç tedavisi gören hastalar, hamile ve emzikli anneler doktor kontrolünde tüketmelidir.

        - Önerilen miktarsa günde 2-3 fincan yeşil çay içilmesidir.

        4

        BİBERİYE ÇAYI

        Biberiye çayı kilo verme sürecini hızlandırabilir. Biberiye çayı bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Besinlerin daha kolay sindirilmesine yardımcı olur.

        Biberiye çayı metabolizmayı hızlandırıcı etkisi sayesinde yağ yakımını destekler. Biberiye çayı düzenli tüketildiğinde vücutta oluşan ödem ve şişliğin daha kolay atılmasını sağlar.

        5

        ZENCEFİL ÇAYI

        Geleneksel ve alternatif tıpta zencefil büyük ölçüde mide rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılsa da sindirimi kolaylaştırdığı, bulantıyı kestiği ve soğuk algınlığıyla mücadelede etkili olduğu biliniyor. İçerisinde bulunan ‘gingerol’ maddesi güçlü bir antioksidan ve anti eflamatuvardır.

        Kronik hazımsızlığa karşı etkili bir silah olan zencefil çayının hazırlanışı ise şu şekildedir:

        - 1 bardak suyu kaynatın.

        - İçine ince dilimler veya küçük parçalar halinde zencefili atın.

        - Yaklaşık 10 dakika kadar demlenen zencefil çayına isteğe göre limon, diyabet durumu yoksa bal ve çeşitli bitkiler eklenerek tüketilebilir.

        6

        MATE ÇAYI

        Mate çayı kilo verdiren popüler bitki çayları arasında yer alır. Mate çayı, vücudun kalori yakma mekanizmasını aktif hale getirmesiyle bilinen termojenik etkiye sahiptir.

        Mate çayı yavaşlayan metabolizmayı harekete geçirir. Yağların vücutta parçalanmasına yardımcı olur.

        Mate çayını düzenli içerek ince ve kusursuz bir bedene sahip olabilirsiniz. Mate çayında yer alan vitaminler, yağ yakımında çalışan enzimleri harekete geçiriyor ve vücudunuzda yağ birikiminin oluşmasını önlüyor.

        7

        TARÇIN ÇAYI

        Tarçın çayı, kan şekerini düşürüyor. Gün içerisinde içilen tarçın çayı, iştahı baskılıyor ve böylelikle fazla kalori alımını engelliyor. Vücutta biriken fazla suyun ve toksin maddelerin atımını kolaylaştıran tarçın çayı, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı oluyor.

        Tarçın çayı sabahları aç karnına 1 fincan şeklinde tüketildiğinde vücuttaki yağları yakıyor. Tarçın çayını zayıflamak için diyet listenize eklemeniz öneriliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ