Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa NEZARETE VİTAMİN! Son dakika haberi: Gözaltındaki Dilan Polat polislerden vitaminlerini bu sözlerle istedi: Burası cildime iyi gelmiyor!
        1

        İstanbul'da dün düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Dilan Polat ve Engin Polat, sağlık kontrolünden geçirildi.

        2

        Sağlık kontrolünden geçen Dilan Polat'ın polislerden cildi için vitamin istediği öğrenildi.

        3

        Kara para aklama iddiasıyla gündemde olan Engin Polat ile eşi Dilan Polat, dün gece düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.

        4

        6 ilde 43 adrese düzenlenen operasyonda gözaltı kararı verilen 30 şüpheliden 17'si dün yakalandı. Dilan Polat'ın evinde 80 sayfa dokümana el konulurken 3 farklı suç iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

        5

        İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri devam eden Polat çifti sağlık kontrolü için İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

        6

        Polat çifti sağlık kontrolünün ardından tekrardan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesine sevk edidi.

        7

        DİLAN POLAT POLİSTEN CİLDİ İÇİN VİTAMİN İSTEDİ

        Öte yandan Polat çiftinin emniyetteki işlemleri sürerken, Dilan Polat'ın polisten cildi için vitamin istediği öğrenildi.

        8

        Polise, "Kullanmam gereken ilaçlar var" diyen Dilan Polat'a hangi ilaçlara ihtiyacı olduğu soruldu.

        9

        Bunun üzerine Dilan Polat'ın, "Burası cildime iyi gelmiyor, vitaminleri almam lazım" dediği öğrenildi.

        10

        Öte yandan gözaltına alınanlar arasında Engin Polat´ın anneannesi Zehra Yılmaz da vardı. Ancak Yılmaz´ın sağlık sorunları nedeniyle, emniyette ifadesi alındıktan sonra savcılık kararıyla serbest kaldığı öğrenildi.

        11

        TELEFONDAKİ YAZIŞMALAR ELDE EDİLİNCE DÜĞMEYE BASILDI

        Kara para aklama iddiasıyla dün gözaltına alınan Dilan Polat, eşi Engin Polat ve beraberindeki 15 kişiye düzenlenen operasyonun soruşturması devam ediliyor. Operasyon sonrası Dilan Polat ve Engin Polat’ın lüks araçlarına el konuldu. Polat çiftinin şirketlerine yapılan baskınlarda el konulan telefonlardaki yazışmaların tespitinin ardından operasyon için düğmeye basıldığı ortaya çıktı.

        AVUKAT GÖZALTINDA

        Haklarında yakalama kararı bulunan ancak firari olan 13 şüpheliden biri daha yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin ise Polat çiftinin avukatı Haydar Enes Çetinkaya olduğu öğrenildi.

        12

        Kara para aklama iddiasıyla gündemde olan Engin Polat ile eşi Dilan Polat, dün gece düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, operasyonun detayları ortaya çıkmaya devam ediyor.

        13

        TELEFONDAKİ YAZIŞMALAR

        Soruşturma İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılmıştı. Soruşturmanın başlatılmasının ardından Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ilk iş Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın işyerlerine baskın düzenlemek oldu. Düzenlenen baskında dijital materyaller ve çalışanların telefonlar incelenmek üzere el konuldu. Şirketlere el konulan şirket telefonlarındaki yazışmalar incelendi.

        14

        OPERASYON KARARI ÇIKIYOR

        Elde edilen yazışmalarda, Dilan Polat ve Engin Polat’ın kaçma ihtimalinin güçlenmesi üzerine dün gece operasyonun yapıldığı ortaya çıktı. Tespit edilen tüm adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu Çekmeköy’deki evde gözaltına alındı.

        15

        TÜM ARAÇLARINA EL KONULDU

        Operasyonla ilgili çıkan yeni detaylarda, Polat çiftinin gözaltına alınmasının ardından, soruşturma genişletildi. Savcılığın talimatı üzerine, Polat çiftinin tüm lüks araçlarına el konuldu.

        16

        POLAT ÇİFTİNİNE AİT ARAÇLAR EMNİYETE GÖTÜRÜLÜYOR

        Polat çiftine yapılan operasyonun ardından, çiftin ev ve iş yerlerindeki araçları çekicilere yüklenerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüyor.

        17

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, Polat çiftinin evinde ve iş yerlerindeki araçlar çekicilere yüklenerek sergilenmek üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürülüyor.

        18
        22
        23
        24
         Dilan Polat ve eşi Engin Polat gözaltına alındı
        Dilan Polat ve eşi Engin Polat gözaltına alındı Haberi Görüntüle
        Haberi Hazırlayan: Ahmet Küçük

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ