Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Son Dakika Dolar ne kadar? Dolar kaç TL? 7 Kasım 2017 - Döviz Haberleri

        ABD ile Türkiye'nin karşılıklı sınırlı da olsa vizebaşvurularını kabul etmeye başladığı haberleri ile TL dün dolar karşısında sert değer kazanırken, Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Perşembe günkü görüşmesini izleyen piyasada dolar/TL yönünü yukarı çevirdi.

        Başbakan Yıldırım, bugün akşam saatlerinde başlayacağı ABD ziyaretinde Pence ile Perşembe günü Washington'da bir araya gelecek.

        Yıldırım, bugün hareketi öncesi Ankara'da düzenlediği basıntoplantısında, üç gün sürecek ABD ziyaretinde, iki ülke arasında sınırlı şekilde yumuşayan vize krizinin yanı sıra, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi, PYD/YPG ve DEAŞ ile mücadele konularınınele alınacağını dile getirmişti.

        REKLAM

        Dün karşılıklı yapılan vize açıklamalarının ardından piyasaların ilişkiler konusunda somut adımlar görmekisteyeceğini belirten analistler piyasada kurun daha aşağı gitmesini sağlayacak daha fazlahaber akışı olmaması nedeniyle kurda düşüşün devamınının görülemediğini belirtiyor.

        ADIMLARIN ETKİSİ KALICI DEĞİL

        Bu noktada Pence-Yıldırım görüşmesi bekleniyor. TL tarafında siyasi ve jeopolitik haberler önemli olacak. Öte yandan EM'ler genelinde de dolara karşı bir değer kaybı gözleniyor.

        Dolar, dün haberler öncesi işlem gördüğü 3.8708 seviyesinden sert gerileyerek günün en düşük seviyesiolan 3.8225'i test etmişti. Dün 18:18'de 3.8310/3.8319 liradan işlem gören dolar bu sabah saat 09:01'de hafif yükselerek 3.8380/3.8399 civarında el değiştirdi.

        Dolar/TL saat 18:'00da yüzde 1 üzerinde değer kazanarak 3.8680 lir civarında.

        TCMB dün TL likiditesini sıkılaştıracak döviz likiditesini ise rahatlatacak yönde rezerv opsiyon ve reeskont kredilerine yönelik iki adım atmış, bu adımlara ilk etapta piyasa olumlu tepki vermişti ancak TL, dolar karşısındaki kazanımlarını koruyamadı.

        Bankacılar adımların TL için pozitif olduğunu ancak etkisinin kalıcılığına veya piyasadaki trendi tersine çevirmek amacı taşıyamayacağına vurgu yapıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ