Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Son dakika: Dolar dün gelen son dakika haberleriyle sert düşmüştü, bugün neler oluyor? - Döviz Haberleri

        Döviz piyasasında dün çok hareketli dakikalar yaşandı. Sabah 3.88 TL seviyelerinde olan dolar kuru, Merkez Bankası'ndan rezerv opsiyon ve reeskont kredilerine yönelik gelen iki hamle ile 3.85 TL'li seviyelere kadar çekildi.

        Akşama doğru ise ABD'nin sınırlı da olsa vize başvurularını kabul etmeye başladığı yönündeki haberlerle dolar 3.82 TL'li seviyelere geriledi.

        Böylece TL, gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolar karşısında en çok değer kazanan para birimi oldu.

        Dolar/TL ABD ve Türkiye arasında bir süredir devam eden gerilimin önümüzdeki dönemde daha da artabileceğine ilişkin endişelerle Cuma günü sert yükselerek 3.89'un üzerini test etmişti.

        REKLAM

        ABD ZİYARETİ TAKİP EDİLECEK

        Bugüne bakıldığında ise özellikle Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD ziyaretinin ve oradan gelecek mesajların önem kazandığı görülüyor.

        KapitalFX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, ABD ile gerilen ilişkilerin ardından vizelerin sınırlı başlayabileceğine ilişkin haber akışının TL'deki değer kazancındaki ana belirleyici olduğunu belirterek, "Bu haberin yarın Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyaretinin öncesinde gerçekleşmesi de önemliydi. Tüm bunlar TL'deki değer kazancını kuvvetlendirdi. Bundan sonra küresel gelişmeler dışında piyasaların yakından izleyeceği önemli bir gelişme olarak Yıldırım'ın ziyareti ve ziyaret sonrası nasıl mesajlar verileceği olacaktır. Piyasalarda jeopolitik riskleri azaltabilecek gelişmeler yön belirleyici olabilir" dedi.

        SAKİN BAŞLADI

        Dolar bugüne sakin bir seyirle başlarken, saat 07.25 itibariyle 3.8341 TL, euro ise 4.4521 TL seviyelerinden el değiştirdi. Dolar saat 09.20 iritabiryle ise 3.8444 TL oldu.

        REKLAM

        Piyasalar Başbakan Binali Yıldırım'ınABD seyahatini ve dış piyasalardaki gelişmeleri izliyor. Yıldırım'ın ABD ziyaretinde ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye, Irak dahil bölgesel konular ve FETÖ, İD, PYD/YPG olmak üzere terörle mücadele ile vize sorununun çözümü konularında görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.

        BORSA REKOR KIRDI

        Öte yandan dün borsada da son derece olumlu bir seyir izlendi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 115 bin 934 puanla gün içinde gördüğü en yüksek seviye ve 114 bin 166 puanla da kapanış rekorlarını kırdı.

        Güne pozitif bir başlangıç yapan Borsa İstanbul'da, ABD'nin, Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerinde sınırlı ölçüde vize başvurularını yeniden kabul etmeye başladığı haberi ile alımların güçlendiği görüldü. Analistler, günün ilk yarısında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) dövizde sağlıksız fiyat oluşumlarına karşı attığı adımların etkisiyle düşüşe geçen döviz kurlarından bulduğu destekle yükselen BIST 100 endeksinin, günün ikinci yarısında ABD'den gelen vize haberi ile tarihi zirvesine çıktığını ifade etti

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ