Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP ADAY LİSTESİ | CHP'nin 9 kentteki belediye başkan adayları belli oldu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binin üzerinde başvuru alan Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), 126 belediye başkan adayı daha belli oldu.

        CHP MYK'sinin aldığı kararın PM'de oylanmasının ardından bazı seçim bölgesinin adayları açıklandı.

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlığında Parti Meclisi (PM) Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclislerinde bazı belediye başkan adaylarının belirlendiğini belirterek "MYK toplantımızı gerçekleştirdikten sonra PM'de 160 seçim çevresi görüşüldü. Bu 160 seçim çevresinin 35'inde ön seçim kararı alındı. 126 seçim çevresinde ise adaylar belirlendi" dedi.

        31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 3'ü büyükşehir olmak üzere CHP'nin 9 ilde kesinleşen adayları netleşti

        9 KENTİN ADAYLARI AÇIKLANDI

        Geçtiğimiz günlerde 227 seçim çevresinde adaylarını açıklayan CHP, bugün yapılan Parti Meclisi toplantısında 3'ü büyükşehir olmak üzere 9 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı.

        PM 21 ARALIK KARARLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in açıkladığı adaylar şöyle:

        Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı : İsmail Soykaya

        Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Ferdi Zeyrek

        REKLAM

        Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Cevat Öncü

        Çanakkale Belediye Başkan Adayı: Muharrem Erkek

        Kırşehir Belediye Başkan Adayı: Selahattin Ekicioğlu

        Bartın Belediye Başkan Adayı: Muhammed Rıza Yalçınkaya

        Amasya Belediye Başkan Adayı: Turgay Sevindir

        Kütahya Belediye Başkan Adayı: Elif Kahveci

        Ardahan Belediye Başkan Adayı: Faruk Demir

         CHP'de İmamoğlu ve Yavaş yeniden aday
        CHP'de İmamoğlu ve Yavaş yeniden aday Haberi Görüntüle

        DAHA ÖNCE 226 SEÇİM BÖLGESİNDE BELİRLENMİŞTİ

        CHP, 4'ü büyükşehir olmak üzere, 227 seçim çevresinde parti meclisinde alınan kararla belediye başkan adayları belirlenmişti. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da ise Mansur Yavaş yeniden aday olmuştu.

        CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL: 81 İLDE EŞ ZAMANLI BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIZ

        CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Milli Mücadele'nin en zor günlerine denk gelmesine rağmen, cepheden çıkıp Maarif Kongresini toplayan ruhun devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yarın 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapacağız" dedi.

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında bugün yeniden toplanan CHP Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından CHP Sözcüsü Deniz Yücel, açıklamalarda bulundu. CHP'li Yücel, bütçe görüşmelerinin her zaman hararetli geçtiğini, tartışmaların yaşadığını belirterek, "Milli Mücadele'nin en zor günlerine denk gelmesine rağmen, cepheden çıkıp Maarif Kongresini toplayan ruhun devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, yarın 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapacağız. Bu konuyu tüm Türkiye'de dile getirmeye ve takip etmeye devam edeceğiz. Ayrıca binlerce çalışan yeni asgari ücretin açıklanmasını bekliyor. İkinci toplantıdan da rakam çıkmadı ama zam haberleri gelmeye devam ediyor. Zamlardan, önce sağlık alanı nasibini aldı. İlaç fiyatları yüzde 25 arttı. Zamlar baş ağrıtıyor. Yeni yılın hemen ertesinde de pek çok temel ihtiyaç maddesine yapılacak zamlar da sürpriz olmayacak. Günden güne derinleşen ekonomik krizin çocuk yoksulluğuna etkisi de tartışmasız. Türkiye, maalesef çocuk yoksulluğunun en yüksek olduğu ikinci ülke. Ülkemizde her 100 çocuktan 22'si yoksul. Geçtiğimiz haftalarda yayımlanan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı'nın açıklamış olduğu rapora göre; Türkiye'de her beş çocuktan biri parası olmadığı için haftada en az bir kez öğün atlıyor ve yemek yiyemiyor" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ