Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberleri: Elif Nur açlıktan ölmüştü! Eskişehir'deki vahşette amcadan tüyler ürperten savunma!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi Fevziçakmak Mahallesi'nde oturan Sibel-Gökhan Tiftik çifti, geçen yıl çeşitli suçlardan tutuklandı. Çocukları Elif Nur (6) ile Y.T. (10) ve M.T. (13) ise halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ile babaannesi Cihangül Kurumlu'nun yaşadığı aynı mahalledeki eve bırakıldı.

        HASTANEYE KALDIRILDI KURTARILAMADI

        DHA'da yer alan habere göre Elif Nur, geçen yıl 14 Aralık'ta evde rahatsızlandı. Solunum yetmezliği ve kusma şikayetiyle ambulansla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Elif Nur, kurtarılamadı.

        ÇOCUKLARA KÖTÜ MUAMELEDEN TUTUKLANDI

        Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nce, şüpheli görülen Elif Nur'un ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Çocukların yaşadığı evin sahibi olan hala Deniz Tiftik ile amca Sezer Tiftik, 'Çocuklara kötü muamele' iddiasıyla gözaltına alınıp, tutuklandı. Elif Nur'un babaannesi Cihangül Kurumlu da 4 gün sonra yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        3 ŞÜPHELİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin ardından Eskişehir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde 3 şüpheli hakkında dava açıldı.

        AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 16´ŞAR YIL HAPİS

        Babaanne Cihangül Kurumlu.
        Babaanne Cihangül Kurumlu.

        İddianamede, Elif Nur'un halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ve babaannesi Cihangül Kurumlu hakkında Elif Nur'a yönelik 'çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, devlet korumasına alınan diğer 2 kardeşe yönelik ise 'Eziyet' suçlamasıyla 6 yıldan 16'şar yıla kadar hapis cezası istendi.

        Davanın ilk duruşmasına Cihangül Kurumlu, Deniz Tiftik ve Sezer Tiftik, tutuklu bulundukları cezaevlerinden duruşmaya SEGBİS yöntemiyle bağlandı. Sanıklar, savunma yapmak için bizzat duruşmaya gelmeyi talep ederek ifade vermedi.

        AMCASI SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

        Eskişehir 4´üncü Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanıklar Cihangül Kurumlu Kayseri´den, Deniz Tiftik Sakarya´dan ve Sezer Tiftik ise Eskişehir Kapalı Cezaevi´nden getirilerek katıldı. Hakim karşısındaki ilk savunmasını yapan Sezer Tiftik, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

        "BİR ANORMALLİK GÖRMEDİM"

        Amca Sezer Tiftik.
        Amca Sezer Tiftik.

        Ölen yeğeni Elif Nur´un zayıf bir yapıya sahip olduğunu öne süren amca Sezer Tiftik, "Yeğenlerim için oyuncaklar ve akülü arabasına kadar aldım. Benim orada olduğum sürüce yeğenlerimde herhangi bir anormallik görmedim. Yeğenlerimi dövmedim aç bırakmadım. Evde birkaç ay kaldım ama eve gelip para bırakıp ihtiyaçlarını karşılayıp gidiyordum.

        "ÖYLE BİR ZAYIFLAMA GÖRMEDİM"

        Evde sabit olarak kalmadım. Elif Nur zayıf bir kızdı zaten. Eve geldiğim zamanlarda öyle bir zayıflama ya da anormallik görmedim. Ben böyle bir konudan yargılanmaktan hoşnut değilim. Benim olayla ilgim yoktur. Yeğenim öldüğünde Antalya´daydım" dedi.

        BABAANNE SUÇLAMALARI REDDETTİ

        Elif Nur´un babaannesi Cihangül Kurumlu da suçlamayı kabul etmedi. Mahkemede ifade veren Kurumlu, "Hiçbir zaman ben onların bakımını üstlenmedim. 3-5 yıldır, Esentepe Mahallesi´ndeki evimde yalnız kalıyordum. 3 torunuma kimin baktığını, bakımını kimin üstlendiğini bilmiyorum. Olayla bir alakam yoktur, bir sorumluluğum bulunmamaktadır. Ben Deniz'in bir ara çocuklara baktığını duymuştum fakat Sezer'in çocukların bakımı ile ilgilendiğini ve üstlendiğini duymadım. Deniz'in kaldığı eve bir kere gitmiştim.

        "ÇOCUKLARA DENİZ BAKIYORDU"

        Gittiğim zamanı hatırlayamıyorum. O zaman çocuklarda herhangi bir anormallik görmedim. Elif Nur'un ölümü, diğer 2 torunumun yaralanması ile ilgili herhangi bir eylem içine girmedim. Olaylarla bir alakam yoktur. Çocuklara Deniz bakıyordu. Elif Nur cezaevinden bana teslim edilmişti. Elif Nur'u aldıktan sonra Deniz'e teslim ettim" diye konuştu.

        "HİÇ AÇ BIRAKMADIM"

        Elif Nur´un halası Deniz Tiftik de çocuklara eziyet iddiasını kabul etmeyerek, "Elif Nur´un ölümüyle ilişkim yok. Akşam en son mandalina yemişti, sonra uyudu. Elif Nur, benim odamda yatıyordu, sabah 4 gibi öksürme sesine uyandım ve ambulansı aradım. Elif Nur´u kucağımda ambulansa götürdüm, ben de ambulansla beraber hastaneye gittim. Elif Nur ambulanstayken öldü. Bildiğim bir hastalığı yoktu. Benim baktığım 8 aylık dönemde hiç hastalanmadı ve herhangi bir anormallik yoktu. Elif Nur´un açlıktan öldüğü iddiasını kabul etmiyorum, hiç aç bırakmadım. Elif Nur merdivenden düştüğü için yaralanmıştı, ondan olabilir. Yiğit´in köpeği vardı, onun yaralanması köpekten kaynaklıdır" dedi.

        EVDEKİ ÇANI GÖREN OLMAMIŞ

        Mahkeme heyeti, duruşmada Elif Nur´un öldüğü gün evde yapılan inceleme sırasında çekilen ve çocukların evden çıkışını engellemek için kapıya asıldığı belirtilen çan fotoğrafları gösterildi. Sanıklar evde çan olmadığını öne sürerek görmediklerini söyledi. Deniz Tiftik ise çanın ne olduğunu bilmediğini öne sürerek, "Odanın kapı koluna asılı çan benim evimde yoktu, çanın ne olduğunu da bilmiyorum. Olay yeri inceleme raporunu da kabul etmiyorum" dedi.

        Mahkeme heyeti, savunmalarının ardından 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        "UZUN SÜRELİ BESLENME YETERSİZLİĞİ"

        İddianamede yer alan İstanbul Adli Tıp Kurumu 1'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu raporuna göre Elif Nur'un fiziksel istismarın yanı sıra ölümünün uzun süreli beslenme yetersizliğine bağlı meydana geldiği belirlendi. Ayrıca şüphelilerin çocuklara bakmak için sosyal yardım parası aldığı belirtilen iddianamede, şu ifadeler kullanıldı:

        "Elif Nur Tiftik ve mağdurlar M. ve Y.'nin bakımını üstlendikleri, hatta bakımları nedeniyle sosyal yardım aldıkları, ancak maktul ve mağdurların insani şartlarda ve insani koşullarda yaşamadıkları, çatı arasında, soğuk bir ortamda, eşyasız, çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimine uygun olmayan koşullarda yaşadıkları, ayrıca odadan ayrılmalarına engel olacak şekilde kapıya çan bağlamak suretiyle kapının açılmasından şüphelilerin haberdar oldukları mağdur çocukların ve maktulün günlerce ve hatta haftalarca herhangi bir besin maddesi yemeden çatı arasında kaldıkları tespit edildi."

        YAŞANTILARINA DEVAM ETMİŞLER

        Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Bölümü'nden alınan raporda, diğer 2 kardeşin de yaşıtlarına göre yeterince beslenmedikleri ve gelişim geriliklerinin olduğu bilgisine yer verilen iddianamede; "Şüphelilerin çocukların durumuna aldırış etmeyen yaşantılarına devam ettikleri, kendileri uygun ortamda ve yeterli beslenme imkanı bulmuş iken maktul ve mağdurları bu imkanlardan bilerek mahrum ettikleri, işledikleri suç nedeniyle şüphelilerin kanunda öngörülen cezanın en üst sınırından cezalandırılmaları gerektiği, yine şüphelilerin maktulün kardeşleri mağdurlara karşı ise çocuğa eziyet suçlarını işlediklerine ilişkin haklarında kamu davası açmaya yeterlilikte delil ve kanaat oluştuğu" ifadeleri yer aldı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ