Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika: Şırnak'tan kahreden haber! 3 asker şehit oldu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Şırnak'ta Bestler Dereler bölgesinde dün başlatılan operasyon kapsamında çıkan çatışmada 2 jandarma personeli şehit oldu, 1 güvenlik korucusu ile 1 jandarma personeli ağır yaralandı.

        AA'da yer alan habere göre Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde dün başlatılan operasyon kapsamında 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 olurken, çıkan çatışmada 2 jandarma personeli şehit oldu, 1 güvenlik korucusu ile 1 jandarma personeli ağır yaralandı.

        İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı ve Şırnak İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde Bestler Dereler bölgesinde J-SİHA, Atak taarruz helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı destekli, jandarma özel harekat (JÖH), jandarma komando ve güvenlik korucularının katıldığı istihbarata dayalı nokta operasyonunda dün 1 teröristin silahıyla etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.

        REKLAM

        Devam eden operasyon kapsamında, bugün arazi araması sırasında mağarada sıkıştırılan bir grup terörist ile sıcak temas sağlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Çıkan silahlı çatışma sonucunda, 2 terörist daha silahıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda toplam 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda 2 jandarma personelimiz şehit olmuş, 1 güvenlik korucumuz ve 1 jandarma personelimiz ağır yaralanmıştır. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir."

        BİR JANDARMA DAHA ŞEHİT DÜŞTÜ

        Bakanlık'tan yapılan açıklamada, operasyonda ağır yaralanan bir jandarma personeli daha şehit oldu. Şehit sayısı 3'e yükseldi.

        ACI HABER AİLEYE ULAŞTI

        Şehit Jandarma Çavuş Özcan İlhan
        Şehit Jandarma Çavuş Özcan İlhan

        Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Çavuş Özcan İlhan'ın Arnavutköy'deki baba ocağı Türk Bayrakları ile donatıldı.

        Şırnak'ın Bestler Dereler Bölgesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Çavuş Özcan İlhan'ın, Fatih Mahallesi'nde bulunan evi Türk Bayraklarıyla donatıldı. Şehidin evinin bulunduğu sokakta askerler nöbet tutarken bir ambulansta acil durum için hazır bekletiliyor. Şehit Özcan İlhan'ın babasını geçtiğimiz yıllarda kaybettiği ve yaklaşık bir yıllık evli olduğu öğrenildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özcan İlhan'ın cenazesi, yarın Selimiye Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE

        Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şırnak Bestler Dereler Bölgesi'nde bölücü terör örgütü PKK´ya karşı yürütülen operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit düşen 3 kahraman Jandarmamıza Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarına karşı mücadelemizi sınırlarımız içinde ve dışında kararlılıkla sürdürecek, son terörist de bertaraf edilene kadar durmayacağız." ifadesini kullandı

        MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

        AA'nın haberine göre Şırnak Bestler Dereler bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik gerçekleştirilen "Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz Besta-3 Operasyonu"nda şehit düşen 4 asker ve 1 güvenlik korucusu için tören düzenlendi.

        Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığında basına kapalı gerçekleştirilen törenin ardından şehit uzman çavuş Bayram Doğan'ın naaşı Tokat'a, Serkan Ölmez'in naaşı Mersin'e, Özcan İlhan'ın naaşı Aydın'a, Gaffar Mayik'in naaşı Şanlıurfa'ya ve şehit güvenlik korucusu Cevher Özgün'ün naaşı da Şırnak'ın Uludere ilçesine uğurlandı.

        Törene, Şırnak Valisi Osman Bilgin, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil Soysal, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al ve İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman'ın da katıldığı öğrenildi.​​​​​​​

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ