Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer SON DAKİKA Somali'de ölü sayısı artıyor: 27 kişi hayatını kaybetti!

        Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir aracın otele girerek düzenlediği intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 27'e yükseldi.

        Harita

        Somali hükümetinin, başkent Mogadişu'da düzenlenen ve 27 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının ardından istihabarat servisi ile polis biriminin başkanlarını görevden aldığı bildirildi.

        Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, bugün acil yapılan kabine toplantısının ardından Ulusal İstihbarat Servisi Başkanı Abdullahi Muhammed Sambaloshe ile Polis Teşkilatı Başkanı Abdihakin Dahir Saed Said'in görevlerinden alındığı belirtildi.

        Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınlamış, "Türkiye'nin Somali halkı ve hükümetinin yanında olduğu belirtilen mesajda ''Somali´nin başkenti Mogadişu´nun Hamarweyne bölgesindeki bir otelde bu akşam (28 Ekim) meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz." ifadelerine yer vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ