Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Emre Belözoğlu'nun Başakşehir'e imza atması bekleniyor - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / Ahmet Selim KUL

        Fenerbahçe’de ayrılık vakti... Kariyerine Sarı-Lacivertli kulüpte devam edip etmeyeceği bir süredir merak konusu olan Emre Belözoğlu, 6.5 sezondur formasını giydiği Kanarya’dan ayrıldı. Haberi ise Fenerbahçe’nin sezon başında anlaşma sağladığı Sportif Direktör Giuliano Terraneo verdi. Dün, A.Paranaense’den transfer edilen Brezilyalı golcü Fernandao’nun imza töreninde konuşan Terraneo, “Emre ile ilgili herhangi pozitif rapor yok, eğer böyle olsaydı bir sözleşme yenileme teklifi yapılırdı” diye konuştu. İtalyan futbol adamı, 35 yaşındaki takım kaptanıyla yolların ayrıldığını bizzat kendisi açıklamış oldu.

        TERRANEO: HAYAT DEVAM EDİYOR

        Terraneo şöyle devam etti: “Emre ile ilgili çok şey söyleniyor, Emre’yi Inter’e transfer eden benim. Emre’yi ilk transfer ettiğimiz zaman Türkiye ile ilk bağlantım olmuştu, bugün de Türkiye’ye geldim ve yine Emre ile ilgili bir soruyla karşılaştım. Sadece Emre ile ilgili konuşmak sözleşmesi sona eren diğer oyunculara da haksızlık olur. Hayat devam ediyor. Söylediklerim anlaşıldıysa anlaşılmıştır, anlaşılmamışsa anlaşılmamıştır.”

        ŞAŞKINLIĞA UĞRADI

        F.Bahçe’den ayrılan Emre Belözoğlu, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Hayırlısı olsun. Bana, benimle görüşeceklerini söylemişlerdi. Ben de bu nedenle hiçbir takımla temas kurmadım. F.Bahçe benim için çok farklı bir kulüptü. Ancak Terraneo’yu ben de dinledim. Bu durum karşısında yapacak bir şey yok. F.Bahçe takımına başarılar dilerim. Bu zamana kadar gösterdikleri sevgiden dolayı teşekkür ederim.”

        Emre Belözoğlu, 7 sezonluk Fenerbahçe kariyeri boyunca 2 kez Süper Lig,2 kez Ziraat Türkiye kupası ve 2 kez TFF Süper Kupa şampiyonluğu gördü.

        AİLESİ İÇİN İSTANBUL

        ABD ve Avustralya’dan da teklifler aldığı ifade edilen Emre Belözoğlu, ailesinin İstanbul’da yaşamak istemesi sebebiyle tercihini Başakşehir’den yana kullandı. Emre’nin özellikle ABD’den ciddi teklifler aldığı öğrenildi.

        YENI KULÜBÜ BAŞAKŞEHİR

        F.Bahçe ile yollarını ayıran Emre Belözoğlu’nun, Süper Lig’in flaş ekiplerinden Başakşehir ile anlaşmaya vardığı öğrenildi. 35 yaşındaki yıldız oyuncunun, yakın ilişkileri bulunduğu İstanbul kulübü ile kısa süre içinde resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor. Geçen sezonu 4. sırada bitirerek Avrupa Ligi’ne katılım hakkı kazanan Başakşehir’de Başkan Göksel Gümüşdağ’ın da, Emre’yi arayarak “Gel kaptanımız ol” dediği belirtildi.

        F.BAHÇE: TEŞEKKÜR EDERİZ, MUTLULUKLAR DİLERİZ

        F.Bahçe Kulübü, Emre Belözoğlu için resmi internet sitesinden Genel Sekreter Mahmut Uslu imzasıyla teşekkür mesajı yayınladı. Açıklamada, “Kaptanımız Emre Belözoğlu’na, F.Bahçe’de görev yaptığı süre içerisinde kulübümüze ve camiamıza yaşattığı gurur ve başarı nedeniyle teşekkür edilirken, kendisine bundan sonraki yaşamında ailesiyle birlikte mutlu ve başarılı günler geçirmesi dilendi” ifadeleri kullanıldı.

        'YOLUN AÇIK OLSUN BÜYÜK KAPTAN'

        F.Bahçe taraftarı, Emre Belözoğlu ile ani bir şekilde yolların ayrılması üzerine şaşkınlık yaşadı. Sosyal medyada yorumlar genel olarak olumlu yöndeydi. Kaptanın gidişi sebebiyle buruk olan taraftarlar, yönetime tepki göstermedi ancak Emre’ye başarı dilekleri gönderdi.

        ■ Terraneo bir geldi vedaların ardı arkası kesilmiyor!

        ■ Bu bir veda değil. Yıllar sonra takım elbisenle burada olacaksın.

        ■ Artık zamanı gelmişti.

        ■ Efsane kaptanımıza emekleri için teşekkürler.

        ■ Yolun açık olsun büyük kaptan.

        ■ F.Bahçe’de yeni bir dönem başlıyor.

        ■ Yeniden görüşmek üzere kaptan.

        ■ Bazen agresif, bazen deli dolu. Seviyoruz seni, Emre Belözoğlu.

        ■ Saha dışını bilmem ama saha içinde çok büyük katkısı oldu.

        ■ Emre takımın abisi. Kesinlikle sözleşme uzatılmalıydı.

        VUKUAT DOSYASI KABARIK

        Saha dışında yardımsever yapısıyla bilinen Emre Belözoğlu, saha içinde ise birçok kez sinirlerine hakim olamamıştı. İşte Emre’nin F.Bahçe kariyerinde akıllarda kalan başlıca olayları:

        ■ Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic ile laf dalaşına girdi, küfürleşti.

        ■ Trabzonlu Zokora’ya ırkçılık yaptığı iddia edildi.

        ■ Altyapısından yetiştiği G.Saray’dan için ‘o takım’ diye bahsetmesi çok konuşuldu.

        ■ Cristian, Emenike, Deivid, Gökhan Gönül gibi takım arkadaşları ile saha içinde tartıştı.

        ■ Bir grup Beşiktaş taraftarı ile feribotta tartıştı.

        ■ Kayserisporlu Cangele’ye maç içinde ‘gırtlağını keserim’ işareti yaptı.

        ■ Konyaspor ile deplasmanda oynanan bir maçtan sonra bir gazeteciye ‘Seni sabaha kadar döverim’ dediği ileri sürüldü.

        ■ Bir G.Saray karşılaşmasında rakip hocalar Hasan Şaş ve Ümit Davala ile tartıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ