Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor İbrahim Hacıosmanoğlu'na ağır fatura - Trabzonspor Haberleri

        KENAN TAŞKIN-ENIS YILDIRIM / TRABZON

        Son yarım saatinde 2-2’yi bulduğu maçta Trabzonspor, 90+3’te yaşanan pozisyon sonrası penaltı beklemiş ancak hakem Çağatay Şahan ‘devam’ kararı vermişti. İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Önce teknik direktör Şota Arveladze ve sportif direktör Süleyman Hurma sahaya girmeye çalıştı. Daha sonra taraftarlar güvenlik çemberini zorladı. Fakat Trabzon’da çirkinlikler bununla sınırlı kalmadı.

        BAŞKAN: HAKEMLERİ TUTUN

        Hakem heyeti, tepkiler eşliğinde soyunma odalarına giderken, maçı İstanbul’da izleyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yönetici arkadaşlarını arayıp “Özel uçağa atlayıp geliyorum. Ben gelene kadar hakemleri statta tutun” dedi. Bunun üzerine hakemler; Çağatay Şahan, Adil Sinem, Cevdet Kömürcüoğlu, Bahattin Şimşek, Kutluhan Bilgiç, Emre Altun ile gözlemci Nedim Göklü ve temsilciler; Kayhan Alyürük, Kemal Özbek ve Ünal Akça, odada kilitli bırakıldı.

        ÇAY İÇİP NÖBET TUTTULAR!

        İşte nefretin tavan yaptığı bu dakikalarda daha büyük bir skandal yaşandı. Bordo-Mavili yöneticiler, hakem odasının önüne sandalyeleri çekip, çay ve kahve içerek saatlerce nöbet tuttular. Oradaki polisler, yöneticileri sakinleştirmeye çalışırken, olayı Ak Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu çözdü. İlk olarak Vali Adil Celil Öz’ü ardından İçişleri Bakanı Selami Altınok’u arayan Soylu,

        daha sonra İbrahim Hacıosmanoğlu ile konuştu. Fakat Trabzon Başkanı, Soylu’nun “Kapıları aç” teklifini reddetti.

        KAPIYI ERDOĞAN AÇTIRDI

        Hacıosmanoğlu’ndan aldığı yanıtın ardından Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı. Soylu, Erdoğan’a Trabzon’da yaşananları anlattı ve Hacıosmanoğlu’nu ikna edemediğini söyledi. Bunun üzerine saat 03.15’te Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacıosmanoğlu’nu arayarak “Hassasiyetini anlıyorum. Ama bu tavır yanlış. Kapıları açın” dedi. Bu görüşme sonrası Trabzon Başkanı kapılar açılsın direktifi verdi.

        POLİS EVİNDE DİNLENDİLER

        Hakem Çağatay Şahan ve beraberindeki 9 kişi, maçın bitiminden yaklaşık 4.5 saat sonra sabahın ilk ışıklarında saat 04.00’te yoğun güvenlik önlemleri altında Avni Aker’den ayrıldı... Zor bir gece geçiren rehinler (!) polis araçlarıyla stadı terk ederken, dışarıda bekleyen kızgın taraftar topluluğu, araçları tekmeleyip hakemlere hakaret yağdırdı. Ardından Avni Aker’den çıkarılan heyet, polis evine götürüldü ve burada istirahat ettiler.

        FATURASI AĞIR OLACAK:

        17 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

        Gaziantep maçının hakemi Çağatay Şahan ve yardımcılarının stattan çıkışına izin vermeyen ve bu talimatı kendisinin verdiğini açıklayan Trabzon Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yöneticiler hakkında ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ iddiasıyla soruşturma başlatılabilir.

        Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resen soruşturma başlatabileceği, birden fazla kişinin özgürlüğünü kısıtladığı için eğer dava açılırsa Hacıosmanoğlu ve yöneticiler hakkında 2 yıl 6 aydan, 17 yıl 6 aya kadar hapis istenebilecek.

        TFF DE AFFETMEYECEK:

        1.5 YIL HAK MAHRUMİYETİ

        Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu Futbol Federasyonu kanadında da ağır cezalar bekliyor. Başkanın sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 1.5 yıl hak

        mahrumiyeti cezası alacağı fakat daha önceki vukuatları göz önünde bulundurularak katmerli ceza verilebileceği ifade edildi. Ayrıca olaya karışan tüm yöneticileri de 2’şer yıl hak mahrumiyeti cezası bekliyor.

        4 MAÇ SAHA KAPAMA

        Yaşanan olaylar nedeniyle Trabzonspor’u zor günler bekliyor. Bugün TFF’nin eline ulaşan raporlar doğrultusunda Bordo-Mavililer, önümüzdeki pazartesi günü Disiplin Kurulu’na sevk edilecek. Talimatta yer alan 50. madde gereğince Trabzonspor Kulübü’ne 4 maç saha kapama cezası gelebileceği öğrenildi.

        ŞAHAN DA YANDI

        TFF Merkez Hakem Kurulu, zor bir gece geçiren hakem Çağatay Şahan’ın yönetimini ele alacak. Tartışmalı kararlara imza atan Şahan’ın kızağa çekilip, uzun süre dinlendirileceği öğrenildi. Düşük bir not verilmesi beklenen Şahan sezon sonuna kadar Süper Lig’de maç alamayabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ