Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'dan Fenerbahçe'ye gönderme, Dick Advocaat'a sert eleştiri - Rams Başakşehir Haberleri

        Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe galibiyeti sonrası açıklamalarda bulundu.

        Abdullah Avcı, Fenerbahçe'yi nasıl analiz ettiklerini ve saha içerisinde neler yapmak istediklerini anlatırken, bunları da sahaya güzel bir şekilde yansıttıklarını belirtti.

        Avcı, Fenerbahçe maçı sonrası ''Önce planı anlatalım. Maçtan önce söylediğim bir şey vardı. Geçen sezon Fenerbahçe ile oynamıştık başka bir sistemdi, Monaco maçı başka bir sistemdi, Grasshoppers başka bir sistem. Bizim için 3. bölgede baskı yapıp kazandığımız topla çok önemliydi ve golü de böyle bulduk. 2. yarıda oyun dengeli gidiyordu ama Emre'nin atılması var. Yine de oyuncularımızın koşu mesafeleri iyi çıktı. Fenerbahçe'yi yana oynatmak istedik. Mustafa Pektemek Türk futbolunun önemli isimlerinden bir tanesi. Mustafa Pektemek'in oyuna girmesi, topu önde tutması bizi rahatlattı. İki senedir ligde iyi işler yapıyoruz. Oyuncu kalitesi kazanmıyor, oyun kalitesi kazanıyor. Bugün zaman zaman pas yapan, topu tutan, ayakta duran bir takım vardı. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Advocaat'a da 'Hoşgeldin' diyoruz'' ifadelerini kullandı.

        Avrupa Ligi'ndeki S. Donetks maçı hakkında da kısa bir açıklama yapan Abdullah Avcı ''Avrupa başka bir sahne. Shakhtar son 6 senesini Şampiyonlar Ligi'nde oynamış bir takım. Bundan önce Rijeka maçlarını oynadık, sonra Shakhtar ve şimdi Fenerbahçe maçını oynadık. Orada da elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız'' dedi.

        BASIN TOPLANTISI

        Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk haftasında Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, rakiplerini iyi analiz ettiklerini ve karşılarında bekledikleri gibi bir rakip bulduklarını bildirdi.

        Avcı, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, önde rakiplerine baskı yaparak toplar kazandıklarını ve bu sayede erken gol bulduklarını söyledi.

        Fenerbahçe'ye karşı iyi mücadele ettiklerini kaydeden tecrübeli teknik adam, "Geçen sene son haftalarda Fenerbahçe ile oynamıştık. O maçta farklı bir sistemle oynadılar. Monaco maçında başka, Grasshoppers maçında başka bir sistemle oynayan Fenerbahçe vardı. Grasshoppers maçının analizini yaparak son iki günü geçirdik, maçtan önce ön kenar oyuncularının değişeceğini tahmin ettik. Bugünkü oyun analizini yaptıktan sonra geçen sene ikinci bölgede bekleyen değil, üçünü bölgede baskı yapmamızın doğru olacağını biliyorduk. 8 top kazandık, oyunun başında golü bulduk, ilk yarıda top kayıpları yapmayıp, final paslarını iyi yapsak maçı ilk yarıda koparabilirdik." diye konuştu.

        İkinci yarıda Emre Belözoğlu'nun kırmızı kart görmesiyle 25 dakikada eksik oynadıklarını ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

        "Top kayıplarıyla Fenerbahçeyi devreye soktuk. Emre'nin çıkması ve 25 dakika eksik oynamak zordu ama koşu mesafemizde eksiklik yoktu, sprint sayımız daha fazlaydı. Fenerbahçe'nin ikinci santrforu sokup kenar ortalara döneceğini biliyorduk, savunmanın göbeğini boşaltmadık. Oyuncularım inanılmaz mücadele ortaya koydu. Zaman zaman oyuncu kalitesi değil, oyun kalitesi kazanıyor. Lige, böyle bir rakibe karşı kazanarak başlamak, bizim için önemliydi, oyuncularımı tebrik ediyorum, Fenerbahçe'ye de başarılar diliyorum."

        Avcı, yeni sezondaki hedeflerini ise geçtiğimiz sezon yaptıklarının üzerine bir fazlasını koymak olarak açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ