Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Lyon - Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Lyon - Beşiktaş maç sonucu! Beşiktaş rövanş maçı ne zaman? - Futbol Haberleri

        Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında 1-0 öne mücadelede Lyon'a deplasmanda 2-1 yenildi. Beşiktaş, 15. dakikada Babel ile 1-0 öne geçerken, Fransız ekibi gollerini 83'te Toliscco ve 84'te Morel ile buldu. Beşiktaş kalecisi Fabri, Lyon'un attığı ikinci golde inanılmaz bir hata yaptı.

        Lyon'daki gece oldukça çirkin başladı! Dışarıdaki olaylar, stat içine de yansıdı. Beşiktaş taraftarları stat dışında polisin biber gazlı müdahalesine maruz kaldı.Fransız holiglar saha dışında olduğu gibi saha içinde de olaylar çıkardı.

        Yüzlerce taraftar, Beşiktaşlıların bulunduğu üst tribünden yabancı madde atıldığı gerekçesiyle sahaya indi, kale direklerine saldırıp, fileleri sökmeye çalıştı. Yaşanan olaylar nedeniyle mücadele 45 dakika gecikmeyle başladı.

        Mücadelenin 15. dakikasında Talisca'nın harika pasında Ryan Babel topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş karşılaşmada 1-0 öne geçti. Lyon taraftarları adeta buz keserken, 20 bin 'Kartal' stadı 'Beşiktaş' diye inletti.

        REKLAM

        20. dakikada Fekir'in topu direkten dönerken,21. dakikada Marcelo'dan kötü haber geldi. Sarı kart gören başarılı futbolcu rövaşta cezalı duruma düştü. Mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

        İkinci yarıda Lyonlu futbolcular adeta yerden kalkmadı! Ancak İspanyol hakem Lahoz verdiği kararlarla adeta ders verdi.

        48. dakikada Talisca'nın boş kaleye gönderdiği top direğin yanından dışarı gitti.

        71. dakikada Fabri'yi çalımlayan Lacazette'nin şutunu yan direğe çarpacak dışarı gitti. 79. dakikada Tolisso'nun kafa vuruşuna yine direk izin vermedi.

        Ancak 83. dakikada Tolisso bu sefer golü buldu ve durum 1-1' geldi. 84. dakikada ise Fabri akılalmaz bir hataya imza attı. İspanyol file bekçisininuzaklaştırmaya çalıştığı topu kapan Morel, boş kaleye şutunu çekerek Lyon'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti ve maç bu skorla sona erdi: 2-1.

        Her şey bitmedi, son sözümüzü söylemedik... Beşiktaş - Lyon maçının rövanşı 20 Nisan Perşembe günü saat 22.05'te Vodafone Arena Stadı'nda oynanacak.

        AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... LYON - BEŞİKTAŞ MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        LYON: 2 - BEŞİKTAŞ: 1

        STAT: Lyon

        HAKEMLER: Antonio Mateu Lahoz, Javier Rodriguez, Pau Cebrian Devis (İspanya)

        LYON: Lopes, Rafael (Dk. 53 Jallet), Mammana, Diakhaby, Morel, Ghezzal (Dk. 52 Cornet), Tousart, Tolisso, Valbuena, Fekir, Lacazette

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Mitrovic (Dk. 64 Necip Uysal), Tosic, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 74 Tolgay Arslan), Babel, Talisca, Adriano, Cenk Tosun (Dk. 86 Gökhan İnler)

        GOLLER: Dk. 15 Babel (Beşiktaş), Dk. 83 Tolisso, Dk. 84 Morel (Olympique Lyon)

        SARI KARTLAR: Dk. 19 Rafael, Dk. 58 Lacazette, Dk. 67 Fekir, Dk. 73 Jallet, Dk. 80 Valbuena (Olympique Lyon), Dk. 21 Marcelo, Dk. 83 Tolgay Arslan (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        4. dakikada Olympique Lyonlu futbolcuların uzaklaştıramadığı topu ceza alanı içinde sol çaprazda önünde bulan Marcelo'nun vuruşunda, kaleci Lopes son anda meşin yuvarlağı üstten kornere gönderdi.

        9. dakikada Oğuzhan Özyakup'un soldan kullandığı korner atışında arka direkte topla buluşan Tosic, meşin yuvarlağı Marcelo'nun önüne gönderdi. Bu oyuncunun etkisiz vuruşunda, savunma topu uzaklaştırdı.

        10. dakikada ani gelişen Olympique Lyon atağında Fekir, kaleci Fabricio ile sol çaprazda karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, kalesini terk eden Fabricio'ya çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

        15. dakikada Beşiktaş, güzel bir serbest vuruş organizasyonuyla öne geçti. Talisca, topu kaleye vurmak yerine ceza alanı önünde bekleyen Babel'i gördü. Bu oyuncu rakibinden güzel bir hareketle sıyrıldığı anda yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

        20. dakikada Tolisso'nun son çizgideki pasında ön direkte topla buluşan Lacazette'nin şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına döndü. Beşiktaş savunması tehlikeyi daha sonra uzaklaştırdı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada Oğuzhan Özyakup'un soldan kullandığı korner atışında arka direkte boş pozisyonda topla buluşan Talisca, kötü bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

        55. dakikada Talisca'nın kaptırdığı topta Olympique Lyon atağında Morel'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Valbuena, meşin yuvarlağı kaleye göndermeye çalıştı. Kaleci Fabricio'nun tokatladığı topu savunma kafayla kornere attı.

        64. dakikada Olympique Lyon, ikinci yarıda etkili olduğu sağ kanattan bir kez daha geldi. Rakiplerinden kurtulan Valbuena'nın plase vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

        71. dakikada Marcelo'nun büyük hatasında topu alan Lacazette, hızlı bir şekilde Beşiktaş ceza alanına yöneldi. Tosic'in müdahale edemediği Lacazette, kaleci Fabricio'yu geçtikten sonra yerden vurdu ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

        78. dakikada sağdan Fekir'in kullandığı korner atışında arka direkte topla buluşan Tolisso'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. Tolisso, önünde bulduğu meşin yuvarlağı sert bir vuruşla auta attı.

        83. dakikada Valbuena'nın sol çaprazdan kullandığı serbest atışta savunmadan seken topu önünde bulan Tolisso, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelerle buluşturdu: 1-1.

        84. dakikada rakibine baskı yapan Olympique Lyon, ikinci golü buldu. Geri pasta üç oyuncunun baskısıyla karşılaşan Fabricio'nun hatasında topu kapan Morel, meşin yuvarlağı rahat bir şekilde filelere gönderdi: 2-1.

        MAÇTAN NOTLAR

        2 DAKİKADA AVANTAJI KAYBETTİK

        UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Fransa temsilcisi Olympique Lyon karşısında 1-0 öne geçen Beşiktaş, son dakikalarda yediği gollerle rakibine 2-1 yenildi.Rakibi karşısında 15. dakikada Ryan Babel'in golüyle 1-0 öne geçen ve uzun süre bu üstünlüğünü koruyan siyah-beyazlı takım, ikinci yarıdaki baskıya fazla direnemedi.

        Beşiktaş, savunmadaki hatalarla Olympique Lyon'a mağlup oldu. Siyah-beyazlı ekip, 2 dakikada üst üste yediği gollerle avantajını yitirdi. 83. dakikada Tolisso'nun golüne engel olamayan Beşiktaş, 84. dakikada da Morel'in golüyle 2-1 geriye düştü. Karşılaşmada başka gol olmazken, siyah-beyazlı ekip, çeyrek final ilk mücadelesini 2-1 geride tamamladı.

        BU SEZONKİ 2. AVRUPA YENİLGİSİ

        Beşiktaş, Avrupa kupalarında bu sezonki ikinci yenilgisini Olympique Lyon karşısında aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup mücadelesinde Dinamo Kiev'e deplasmanda 6-0 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, Olympique Lyon'a da 2-1 yenildi. Avrupa Ligi'nde geride kalan 4 maçta mağlup olmayan Beşiktaş, bu organizasyonda da ilk yenilgisini almış oldu. Avrupa Ligi'ndeki ilk 4 maçta 3 galibiyet ve bir beraberlik alan siyah-beyazlı ekibin yenilmezlik serisini Olympique Lyon sonlandırdı.

        BABEL'DEN AVRUPAGOLLERİNE DEVAM

        Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü atan Ryan Babel, son dönemlerdeki formunu sürdürdü. Siyah-beyazlı ekibin son 16 turunda Olympiakos ile İstanbul'da oynadığı karşılaşmada iki gol birden atan Babel, Olympique Lyon karşısında da bu sevinci yaşadı. Hollandalı futbolcu, siyah-beyazlı formayla üçüncü Avrupa golüne imza attı.

        SON 5 MAÇTA GOL BULDU

        Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki son 5 maçta da rakip fileleri havalandırmayı bildi.UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turunda Hapoel Beer-Sheva ile yaptığı iki karşılaşmada da gol bulan siyah-beyazlı ekip, Olympiakos karşısında da bu sevinci yaşadı. Çeyrek finalde Olympique Lyon ile yaptığı ilk maçta da gole ulaşan Beşiktaş, serisini 5 karşılaşmaya çıkardı.

        MARCELO VE RAFAEL CEZALI

        İki takımın İstanbul'da yapacağı maç öncesi Marcelo Guedes ile Rafael, cezalı duruma düştü.Beşiktaş'ta 21. dakikada sarı kart gören Marcelo ile Olympique Lyon'da 19. dakikada sarı kartla cezalandırılan Rafael, rövanş maçında forma giyemeyecek.

        TOSİC - MİTROVİC DEĞİŞİKLİĞİ

        Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, savunmanın göbeğinde görev alan Matej Mitrovic'in üst üste hatalar yapmasının ardından savunmada değişiklik yaptı.Dusko Tosic'i stopere çeken Güneş, Mitrovic'i ise savunmanın solunda görevlendirdi. Mitrovic, 64. dakikada yerini Necip Uysal'a bıraktı.

        TARAFTARLAR YİNE YABANCI MADDE ATTI

        Beşiktaş'ın 15. dakikada attığı golün ardından bazı siyah-beyazlı taraftarlar, meşale yaktı. Taraftarların bazıları, ellerindeki yanıcı maddeleri alt tribündeki Olympique Lyonlu seyircilere atınca Beşiktaşlı futbolcular, bu bölüme giderek yabancı madde atılmaması yönünde uyarılarda bulundu. Maçın hakemi Antonio Mateu Lahoz da siyah-beyazlı oyunculardan, taraftarları bu yönde uyarlamalarını istedi.Olympique Lyon'un attığı iki golde ise Beşiktaş'ın savunduğu kale arkasındaki tribünde yer alan taraftarlar, sahaya inerek gol sevinçlerini yaşadı.

        GÜNEŞ'İN TERCİHLERİ

        Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransa temsilcisi Olympique Lyon ile yaptığı ilk karşılaşmada, sakat Ricardo Quaresma'nın yokluğunda bazı değişikliklere gitmek zorunda kaldı.

        Güneş, Quaresma'nın kadroda yer almamasının ardından orta sahanın sağında Ryan Babel'i görevlendirdi. Babel'in sağ kanatta oynadığı karşılaşmada Adriano Correia da orta sahanın solunda şans buldu. Şenol Güneş, orta sahadaki değişikler sonrası savunmada da rotasyona gitmek zorunda kaldı. Adriano'nun orta sahaya geçtiği Beşiktaş'ta sol bekte Dusko Tosic, forma giydi. Matej Mitrovic ise Tosic'in boşalttığı stoperde Marcelo Guedes ile rakip ataklarını önlemeye çalıştı.

        Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş'ın Trabzonspor ile yaptığı maça göre Olympique Lyon karşısında tek değişiklik yaptı.

        ABOUBAKAR'IN CEZASI BAŞLADI

        Beşiktaş'ın son 16 turunda Olympiakos ile İstanbul'da oynadığı maçta rakibine yaptığı hareketin ardından kırmızı kart gören ve UEFA tarafından 3 maç ceza alan Vincent Aboubakar'ın bu cezası, Olympique Lyon mücadelesiyle başladı.

        Aboubakar'ın yokluğunda Cenk Tosun, forvet hattında şans buldu. Beşiktaş'ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan Gönül, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ile Talisca ilk 11'de sahaya çıktı. Siyah-beyazlı takımın yedeklerinde ise Tolga Zengin, Ömer Şişmanoğlu, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Andreas Beck, Atınç Nukan ve Gökhan İnler yer aldı.

        BEŞİKTAŞLI TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK

        Karşılaşmaya Beşiktaşlı taraftarlar da büyük ilgi gösterdi. Fransa'da yaşayan siyah-beyazlı taraftarların yanı sıra Türkiye ve çevre ülkelerden Lyon'a gelen çok sayıda taraftar, statta kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Mücadeleyi 30 bine yakın siyah-beyazlı taraftar izledi. Beşiktaş, arkasına aldığı taraftar desteğiyle adeta bir iç saha maçı oynadı. Maç öncesinde yaşanan olaylar sonrası kale arkasındaki bazı Olympique Lyonlu taraftarların yerinden ayrıldığı gözlendi.

        Lyon Stadı'nın üst bölümlerini siyah-beyazlı taraftarlar tamamen doldururken, Fransız taraftarların yoğunluğunun kale arkası tribünlerinde olduğu görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ