Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Talisca transferinde şok gelişme! Benfica'dan Beşiktaş'a yanıt geldi! - Futbol Haberleri
        1

        Beşiktaş'ta Talisca gündemi... Sezon sonunda kiralık sözleşmesi bitecek olan Brezilyalı yıldızı bonservisiyle almak isteyen Beşiktaş, Benfica ile masaya oturdu ancak ilk gelen haberler olumsuz yönde!

        2

        Brezilyalı yıldızın 21 milyon Euro'luk opsiyonu aşağıya çekmeye çalışan yönetim, Benfica kulübünden "Hayır" yanıtını aldı. Benfica, "Talisca'nın talibi fazla. Eğer 21 milyon Euro ödemezseniz bu iş olmaz" cevabını verdi.

        3

        Milliyet'te yer alan haberde Portekiz kulübünün bu tavrında Talisca'nın Brezilya kadrosuna alınması büyük bir etken olduğu kaydedildi. Benfica yönetimi, genç futbolcuyu 35 milyon Euro'nun üzerinde bir rakama satacağına inanıyor. Fakat Beşiktaş da bu işin peşini bırakmaya niyetli olmadığı belirtildi.

        4

        Siyah-beyazlı yönetim sponsorlarla görüşmeler yaparak Talisca'nın bonservis maliyeti için kaynak arayışlarına başlamış durumda. Bu sezon Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası'nda 38 maça çıkan Anderson Talisca müthiş bir performans sergiledi. Brezilyalı yıldız 16 gol atıp 4 asist yaptı ve 20 gole direkt olarak katkıda bulundu.

        5

        O DETAY ORTAYA ÇIKTI

        Öte yandan NTV Spor'da yer alan habere göre 21 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu 6 taksitle ödeme maddesini sözleşmeye ekleten siyah beyazlılar, sezon sonu bu durumu geçerli hale getirme hakkına sahip.

        6

        Beşiktaş, Benfica’ya toplam 4 milyon Euro kiralama bedeli ödedi. Satın alma opsiyonu olarak belirlenen 25 milyon Euro’dan 4 milyon Euro’nun çıkartılmasıyla bu sezon sonu için opsiyon 21 milyon Euro’ya düştü.

        7

        Siyah-beyazlılar, Benfica ile yaptığı anlaşma gereği sezon sonundan itibaren 6 aylık vadeler karşılığı yapacağı ödemelerle, Brezilyalı oyuncunun bonservisini alabiliyor.

        8

        NTV Spor'un haberinde haziran ayında yapılacak ilk ödemenin tutarı 3.5 milyon Euro olacağı kaydedildi. Geriye kalan 17,5 milyon Euro’yu 2.5 yılda yine 3.5 milyon Euro’luk taksitlerle ödenmesinin planladığı belirtildi.

        9

        Bu madde sözleşmede olduğu için Benfica ile pazarlık yapılmadan anlaşma geçerli hale gelecek. Beşiktaş yönetimi, Benfica ile yapacağı görüşmede taksitlendirme olmadan 21 milyon Euro’yu düşürerek peşin ödeme teklfini de iletecek.

        10

        Transferde son söz Anderson Talisca'ya ait. Kulüplerin anlaşmasına rağmen; Talisca, Beşiktaş'tan ayrılmak isterse Brezilyalı futbolcu kariyerine farklı bir takımda devam edecek.

        11

        FİKRET ORMAN'DAN AÇIKLAMA!

        Geçen günlerde Brezilya Milli Takımı'na seçilen ve değeri yükseldiği söylenen Anderson Talisca'nın transferine yönelik olarak Beşiktaş Başkanı Fikret Orman açıklamalar yaptı.

        12

        Orman, "İyi oyunculara sahibiz. Gençleştirme hamleleri yapmamız lazım. Tolgay için ne gelen teklif var, ne de öyle bir düşüncemiz var. Kader maçı demek doğru değil. Bizim rakibimiz Başakşehir. Diğer maçlar konusunda konuşmak doğru olmaz. Umarım iyi sonuçlar alırız. Eğer Talisca Beşiktaş'ta kalmak isterse bonservisini alacağız." ifadelerini kullandı.

        13

        MANCHESTER UNITED DEVREDE!

        Portekiz basınından A Bola'da yer alan haberde, Manchester United'ı çalıştıran Jose Mourinho'nun Talisca transferi konusunda ısrarcı olduğu ve İngiltere temsilcisinin bu yaz Benfica'ya 40 milyon euro bonservis bedeli ödemeyi kabul ettiği belirtildi.

        14

        Haberde, Beşiktaş'ın sezon sonuna kadar Benfica'ya 21 milyon Euro ödeyerek Talisca'nın bonservisini alma opsiyonuna sahip olmasına rağmen bu transfer için gereken ekonomik kaynağı sağlamasının çok zor olduğu ifade edildi.

        Söz konusu transferin gerçekleşmesi amacıyla dünyaca ünlü Portekizli menajer Jorge Mendes'in devreye girdiği, Manchester United ile Benfica'nın prensipte anlaşmaya vardığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ