Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Taşeron son dakika! Taşerona kadro çalışmasında kritik gün - İşte taşeron başvuru sonuçlarından ilk listeler - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Taşeron son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Yüz binlerce taşeron işçinin kadro başvurularında kritik güne gelindi. Başvuruları karara bağlanan binlerce taşeron işçinin sonuçları ilgili bakanlıklar tarafından açıklanmaya başlamıştı. İşçilerin 11 Ocak'ta sona eren başvurularının ardından işlemeye başlayan "Tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı" aşaması için tavsiye edilen 40 günlük süre bugün sona eriyor.

        2

        Taşeron başvuru sonuçları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcililk ve Haberleşme Bakanlığı tarafından açıklanmaya başlamıştı. Birçok kamu kurumu ise başvuru sayısının fazla olması ve güvenlik soruşturması gibi işlemlerin tamamlanamaması nedeniyle listelerini sonuçlandıramadı.

        3

        Tavsiye niteliğindeki süreyi dikkate alan birçok kamu kurum ve kuruluşunun, bünyelerindeki taşeron işçilerin kadro başvurusunun kabul edilip edilmediğini gün içerisinde listeler halinde açıklaması bekleniyor. Taşeron işçiler, kadro başvurusunun kabul edilip edilmediğini bu listelerden öğrenebilecek.

        Diğer taraftan, bazı nedenlerle tavsiye edilen 40 günlük sürede çalışmalarını tamamlayamayan kurumların da birkaç gün içerisinde listelerini açıklaması bekleniyor.

        4

        TAŞERONA KADRO SINAVI NE ZAMAN?

        Tespit komisyonunun açıkladığı listelere işçiler itiraz edebilecek. İlana itirazların 21-23 Şubat, itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanının 24 Şubat-2 Mart, sınavın yapılmasının 3-22 Mart, sınav kuruluna itirazın 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanının ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılması yönündeki tavsiye niteliğindeki takvim işletilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

        İşte isim isim taşeron başvuru sonuçları ve ilk listeler:

        5

        TÜRKİYE CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TAŞERON BAŞVURU SONUÇLARI LİSTESİ...

        6
        142
        143
        144
        Haberi Hazırlayan: Helin Genç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ