Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Tencereyi patates ve tuzla ovalayıp bekleyin... Bakın ne işe yarıyor!
        1

        Tencerelerinizi yaktıysanız endişelenmenize gerek yok. Patates ve tuz tam bu sırada imdadınıza yetişecektir. Bunun için öncelikle tencereye biraz tuz serpin. Biraz bekledikten sonra yanmış bölgeyi ovalamak için ikiye kesilmiş bir patates kullanın. Tencereyi suyla yıkayın ve gerekirse işlemi tekrarlayın.

        2

        Soğanlar, asidik olduklarından bıçaklardaki pası gidermek için mükemmeldir. Pas için tek yapmanız gereken bıçaklarınızı soğanla ovmak ya da bıçağınızla bir soğanı testere hareketiyle doğramak olacaktır.

        3

        Balınızın şekerli karışımlar içerip içermediği konusunda kafanız karıştıysa nişasta kullanarak test edebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey bir kaşık balın üzerine biraz nişasta serpip beklemek. Eğer nişasta balın içine batarsa, bal şekerli karışım içeriyor olabilir. Nişasta yüzeyde kalırsa, bal daha az miktarda şekerli karışım içeriyor demektir.

        4

        Yemek yaparken ellerinizden yemek kokusu çıkmıyorsa domates sosundan yardım alabilirsiniz. Domates sosu ve suyla ellerinizi ovarsanız kötü koku kaybolur. Domates sosu yoksa da sorun yok. Tuz da koku probleminiz için bir başka çözüm olabilir.

        5

        Harika kokulu, pırıl pırıl bir küvet için yüzeyi yarım dilim greyfurt ile ovalayabilirsiniz. Greyfurtun asidik yapısı ve tuzun sert bileşimi, küvet için güzel bir temizleyicidir. Bunun için küvete biraz su dökün. Ardından biraz tuz serpin. Daha sonra, yarım greyfurtu küveti ovmak için kullanın. İşiniz bittiğinde, durulamak için ılık su kullanın.

        6

        Evde doğal ve hoş bir koku için vanilya kullanabilirsiniz. Pamuk toplarını vanilya ile ıslatıp bitkilerinizin dibine yerleştirebilirsiniz. Dahası birkaç damla vanilyayı ampulün üzerine serptikten sonra ışıkları açtığınızda güzel koku tüm odaya yayılacaktır.

        7

        Sakız yapıştığı için saçlarınızı kestirmeyin. Bunun yerine sakızın üzerine biraz fıstık ezmesi sürün ve birkaç dakika bekleyin. Fıstık ezmesinin yağlı yapısı sakızın hemen çıkmasını sağlayacaktır. Daha sonra saçınızı normal şekilde durulayabilirsiniz.

        8

        Vazonuzu 4 litre temiz su ile doldurun ve üzerine bir yemek kaşığı gargara ekleyin. Çiçeklerin uçlarını eğik bir şekilde kesmek için temiz bir makas kullanın. Daha sonra çiçekleri vazoya yerleştirin. Ağız gargarası, çiçek çürümesini yavaşlatır.

        9

        Tipik olarak temizlenmesi zor olan şişelerin iç kısımları, kum ve su karışımı kullanılarak durulanabilir. Karışım güçlü bir çalkalamadan sonra ulaşılması zor tüm yerleri temizleyecektir.

        10

        Kızartma yemeklerinin tadı güzel olsa da geriye temizlenmesi zor tavalar bırakır. Bu nedenle tava ve tencelerelerdeki kokuyu yok etmek için fıstık ezmesi kullanabilirsiniz. Fıstık ezmesini yüksek ateşte bir veya iki dakika pişirin. Ayrıca eviniz hoş kokacaktır.

        11

        Renkli giysilerinizin solmaması için tuz kullanabilirsiniz. Tuzdan en iyi şekilde yararlanmak için yıkamadan önce ve yıkama sırasında kullanmalısınız.

        12

        Queensland'de, giderlerden çok fazla böcek çıkabiliyor. Bir internet kullanıcısı ince çorap kullanarak bu durumun önüne geçmiş gibi gözüküyor.

        19

        Kadınların en önemli aksesuarlarından biri olan yüzükleri çıkarmak bazen zorlaşıyor. Vücuttaki ödem nedeniyle parmaklar şişince yüzükler parmakta sıkışabiliyor.

        20

        Eğer parmağınıza yüzük sıkıştıysa panik yapmayın ve bu yöntemi uygulayın... İlk olarak yüzüğünüzün üzerine bir miktar sıvı sabun ya da zeynityağı sürün. Ardından yüzüğün içinden ipi geçirin.

        21

        İpin bir kısmını yukarıda bırakmaya dikkat edin ve ipin alt kısmını parmağınıza sarın.

        49

        Diğer yandan bant kullanarak ayak ağrınızı da azaltabilirsiniz! Ayağınızdaki üçüncü ve dördüncü parmağını birbirine yapıştırmak, ayak ağrınızın azalmasına büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

        50

        Bunun nedeni ise bu iki parmağın arasında yer alan sinirdir. Parmaklar bantlandığında ağırlık sinirinize eşit bir şekilde baskı yapar ve böylece ayağınızdaki ağrı azalmış olur.

        51

        Sert ayakkabıları esnetmek için kurutma makinesi kullanın. Saç kurutma makinesini en düşük ayara getirin. Ardından makinenin başını ayakkabının iç kısmına doğru tutun. Makineyi bir süre ayakkabıya tuttuktan sonra aleti kapayın. Ardından bir çift çorabı ayakkabının içerisine yerleştirin. Ayakkabı soğuduktan sonra, ayaklarınızın şekline uyum sağlayacaktır.

        73

        Haşlanan makarnanın suyunu, hiç böyle süzmeyi düşünmüş müydünüz? Bu yöntem sayesinde makarnayı tencereden süzgece, oradan da tekrar tencereye aktarmak yerine işinizi bir hayli kolaylaştırmış olacaksınız.

        74

        Donmuş tereyağını kısa sürede yumuşatmak için bir bardağı ısıtın, tereyağını bir tabağa koyup üzerine su bardağı kapatın.

        75

        Arabanızın halısına dökülen cam parçalarını toplamak için yapıştırıcı bantlardan kullanabilirsiniz.

        82

        Domatesi daha uzun süre taze tutmak için buzdolabı yerine oda sıcaklığında muhafaza etmelisiniz. Ancak sıcak havalarda buz gibi, sulu ve taze domatesler tüketmek istiyorsanız bu yöntem tam size göre! Domatesin ömrünü birkaç gün daha uzatmak ve daha sulu kalmalarını sağlamak için koparılan kısmını aşağı tarafta buzdolabında saklamalısınız.

        83

        Koparılan kısmın aşağı tarafta kalması domateslerin çabuk çürümesini geciktirir.

        84

        Çünkü domatesin koparıldığı yerden nem ve hava girişi engellenmiş olur.

        91

        Evden çıkmadan önce dondurucunuza su dolu bir bardak bırakın. Su donduktan sonra ise donmuş buzun üzerine madeni para koyun.

        92

        Ardından da kupayı tekrar dondurucunuza yerleştirin. Döndüğünüzde bardağı kontrol etmekte ihmal etmeyin.

        93

        Eğer bozuk para bardağın içerisine düşmüşse yiyecekleriniz bozulmuş demektir. Yani bardaktaki buz erimiş ve yiyeceklerinizin de buzu çözülmüştür. Bozuk para bıraktığınız gibiyse de yiyeceklerinizi rahatlıkla tüketebilirsiniz.

        94

        Tenceredeki yemeğin taşmamasını istiyorsanız üzerine tahta bir kaşık bırakın. Asla taşmayacaktır.

        95

        Çelik mutfak eşyalarınızın parlaklığını geri kazandırmak için, onları sirke ve su karışımı ile yıkayın. Eğer metal parçaları yoksa aynı karışımla bir gece beklerek elde edebilirsiniz.

        96

        Gözleriniz yaşarmadan soğan kesmek için, doğramadan yarım saat önce soğanı buzdolabında bekletin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ