Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Tesla'nın pick-up modeli 4 yılın ardından satışa çıkıyor - Otomobil Haberleri
        1

        ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın pick-up modeli Cybertruck satışa çıkıyor.

        2

        Rakiplerinden farklı çizgileri ile dikkat çeken Cybertruck, ilk kez 2019 yılından tanıtılmıştı.

        3

        Tanıtıldığı günden beri satışa çıkış tarihi sürekli ertelenen elektrikli aracın ilk seri üretimi ise Temmuz 2023'te başlamıştı.

        4

        Tesla, aracın gövdesi ve camlarının darbelere dayanıklı olduğu açıklıyor. Ayrıca gövdenin paslanmaz çelikten imal edildiği de o dönem yapılan açıklamalara yansımıştı.

        5

        Fakat, Cybertruck 2019'daki tanıtım etkinliğinde gerçekleştirilen denemede atılan taşlar aracın camlarını kırmış ve araç yapılan açıklamaların gerçekliğinin sorgulanmasına yol açmıştı.

        6

        Bu olay sonrası üretim tarihi sürekli ertelenen Cybertruck'ın, son olarak 2022'de piyasaya çıkacağı açıklanmış, fakat açıklanan tarihe az bir süre kala bu sefer de üretimin 2023'ün ilk çeyreğine ertelendiği duyurulmuştu.

        7

        O dönemde yapılan açıklamalarda, Cybertruck'ın, Ford, General Motors ve Rivian gibi elektrikli pick-up geliştiren üreticileri ve start-upların karşısına daha güçlü bir şekilde çıkmak için üretiminin ertelendiği belirtilmişti.

        8

        Cybertruck'ın tanıtıldığı 2019 yılında henüz yollarda hiç bir elektrikli pick-up model olmasa da, Tesla'nın rakipleri bu konuda ellerini çabuk tuttular.

        9

        Ford, elektrikli pick-up modeli F-150 Lightning'in üretim kapasitesini yüksek talep nedeniyle yıllık üretim kapasitesini ikiye katladı.

        10

        Elektrikli araç startup'ı Rivian'ın geliştirdiği pick-up model R1T de, dünyanın en büyük pick-up pazarı olan ABD'de birçok kuruluş tarafından yılın pick-up modeli seçilerek dikkat çekti.

        11

        Cybertruck'ın özelliklerine bakacak olursak, tek motorlu 400 km menzile sahip ve arkadan itişli versiyon, 6.5 saniyenin altında sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

        12

        Çift motorlu ve 480 km menzile sahip versiyon ise, 4.5 saniyenin altında sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor. Bu versiyon 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak.