Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: Trabzon'un Ortahisar ilçesinin yüz ölçümü arttı!
        1

        Trabzon'un büyükşehir statüsüne geçmesiyle merkez ilçe olan Ortahisar'da deniz dolgusu ile elde edilen kara parçaları üzerine projelendirilen 40 bin kişi kapasiteli stadyum, inşası süren 900 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi´nin yanı sıra çevresinde oluşturulacak sosyal donatı alanlarıyla birlikte kentin yüz ölçümü genişledi.

        2

        DHA'nın haberine göre milyonlarca tonluk taşların kullanıldığı dolgu projeleriyle kentin yüz ölçümü 4 kilometrekare daha büyüyerek 4 bin 689 kilometrekare oldu.

        3

        Kentin 2012'de büyükşehir statüsüne geçmesiyle merkez ilçe olan Ortahisar'a bağlı Akyazı Mahallesi'nde 2011'de başlanan ve 5 yılda tamamlanan 660 dönümlük deniz dolgusu üzerine Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) Şenol Güneş Spor Kompleksi ile 40 bin kişi kapasiteli stadyum inşa edildi.

        4

        2019'da hizmete alınan stadyumun yan tarafında denize dolgu yapılan 400 dönümlük alanda, 900 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi yapılması planlandı.

        5

        3 yıldır inşaatı sürüp, 2025'de hizmete girmesi hedeflenen hastanenin bitişiğinde de deniz dolgusuyla içerisinde çocuk oyun alanları, eğlence, dinlenme alanları, plaj ve su sporları merkezini de barındıracak Gülcemal sosyal donatı projesine başlandı.

        6

        Dik ve eğimli yapısı nedeniyle yerleşim yerleri sahil kesiminde yoğunlaşan kentin, deniz dolgusu ile elde edilen kara parçaları üzerindeki projelerle birlikte yüz ölçümü genişledi. Milyonlarca tonluk taşların yanı sıra fore kazık yönteminin kullanıldığı dolgu projeleriyle şehrin 4 bin 685 kilometrekarelik yüz ölçümü, 4 kilometrekare daha büyüdü.

        7

        "DOLGU, BİR ZARURET OLUŞTURDU"

        Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, dolgu alanlarının kentin coğrafi yapısından dolayı zorunlu hale geldiğini belirterek şunları kaydetti:

        8

        "Trabzon´umuz, büyükşehir belediyesi olduktan sonra merkezde Ortahisar ilçemiz teşekkül etti. Daha önce 42 mahalleden oluşan belediyemize hem 7 belde, merkez ilçe belediyemiz 36 köyümüzün ilave olmasıyla beraber 88 mahalleden müteşekkil bir belediye olarak 232,8 kilometrekarelik bir bölgede oluştuk. Akyazı'da şu anda yakın zamanda da şampiyonluklar yaşadığımız Akyazı tesislerimizin olduğu alan ve şu anda inşaatı devam eden şehir hastanemizin olduğu alan bir dolgu alanı olarak teşekkül etti. Trabzon´umuzun topografik yapısı nedeni ile sığ yerleşim alanları var. Maalesef bu yapımızdan dolayı, taban zeminli alanlarımızın olmamasından dolayı dolgu ideal olmasa bile bir zaruret oluşturdu."

        9

        "İLÇE 236 KİLOMETREKAREYE YÜKSELDİ"

        İlçede 3 proje için denizin doldurulduğunu aktaran Başkan Genç, "Akyazı bölgemizden doğuya doğru gelirken 250 dönümlük bir alanda Gülcemal projemiz var. Orası da inşallah hemşehrilerimizin denizle buluştuğu güzel bir alanımız olacak. Şu anda merkezde Ortahisar ilçemizde deniz dolgusu olan alanlarımız bu alanlarımız. Bu alanlarla birlikte değerlendirdiğimizde 232,8 kilometrekarelik alanımız 236 kilometrekarelik alan olarak teşekkül etmiş durumda. İdeal diye savunmuyoruz ama zaruretten bu ünitelerimizi de yerleştirdikten sonra Trabzon´umuzun daha güzel, daha yaşanabilir hem şehirlerimizin hem ziyaretçilerimizin geldiğinde denizle de buluşup daha güzel anlar geçireceği bir şehir hürriyetine kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.  

        13

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ