Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türk futbolunda deprem sürüyor! TFF Başkanlığı için adaylar kimler? - Spor Haberleri - Futbol Haberleri
        1

        Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in dün aldığı istifa kararının yankıları devam ediyor. Haziran 2019'dan itibaren yaklaşık 3 yıl Türk futbolunu yöneten Özdemir yönetimi, hep eleştiri oklarının hedefi olurken yeni sürecin nasıl gelişeceği de merak konusu oldu.

        2

        Tecrübeli hakemlerin MHK tarafından 8 Mart'ta kadro dışı bırakılması ile başlayan deprem, Türk futbolunun fay hatlarını derinden sarstı.

        3

        MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun konuyla ilgili açıklamaları kimseyi tatmin etmezken özellikle operasyonun sezon bitmeden yapılması çoğunluğun tepkisini çekti.

        4

        Bazı kulüpler, lige şaibe getirildiğini ve tescil edilmeme durumununun tartışılması gerektiğini savundu.

        5

        Aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen ve Hüseyin Göçek gibi hakemlerin bulunduğu isimler, itirazın ardından Tahkim Kurulu tarafından haklı bulunup Mart'ta görevlerine iade edilirken istifaya gelinen süreç de resmen başlamış oldu.

        6

        30 Mart'ta Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari ve Hukuk İşleri Sorumlusu Mehmet Baykan, MHK'nin hakemlerle ilgili aldığı kararın TFF Tahkim Kurulu'ndan dönmesi sonrası yaşanan sürecin ardından istifa ettiğini açıkladı.

        7

        Yayın ihalesinde uzun zamandır devam eden belirsizlik de en büyük problemlerden birisi olurken Kulüpler Birliği ile TFF arasındaki çatlak iyice büyüdü.

        8

        Dün de TFF Başkanı Nihat Özdemir, yayın ihalesi için yapılan toplantıda istifa kararını başkanlara ileterek gündemi sarstı.

        9

        Özdemir'in yardından MHK'nin eğitim danışmanı Jaap Uilenberg de istifasını verdi. Uilenberg, "8 Mart 2022 tarihi sonsuza kadar Türk Hakemliğinde kara bir sayfa olarak kalacak. 2022 Dünya Kupasına aday hakem ile beraber birçok hakemi uzaklaştırmak, adil olmayan ve inanılmaz bir karardı." dedi.

        10

        Uilenberg, "Ülkemde ve Avrupa’nın birçok ülkesinde çok uzun zamandır Hakemlik işinin içindeyim, şimdiye kadar hiç böyle bir karar görmedim” ifadelerine yer verdi.

        11

        2 İSTİFA DAHA GELDİ

        Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonunda yönetim kurulu üyeleri Erhan Kamışlı ile Alkın Kalkavan da istifa etti. TFF'den yapılan açıklamada, Başkan Vekili Erhan Kamışlı ve yönetim kurulu üyesi Alkın Kalkavan görevlerinden istifa ettiği bildirildi.

        12

        Tüm bu yaşananların ardından gözler 16 Haziran'da yapılacak seçimde Türk futbolunun yeni patronunun kimin olacağına çevrildi. TFF'nin yeni başkanı 16 Haziran’da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'da belli olacak.

        13

        Gelişmelerin ardından TFF kulisleri iyice hareketlenirken adaylar da konuşulmaya başlandı. TFF'den yapılan açıklamada Özdemir yerine Servet Yardımcı'nın vekalet edeceği ifade edildi.

        14

        TFF'nin yeni yönetiminin Nihat Özdemir'in görev süresinin sona ereceği gelecek seneye kadar görevde kalacağı ve 2023'te tekrar seçim yapılacağı belirtildi.

        15

        Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TFF Başkanlığı için ismi geçen adaylar arasındaydı. Ağaoğlu daha sonra yaptığı açıklamada, "Ben gönüllü olarak Trabzonspor başkanlığının ötesinde daha farklı bir mevki peşinde olan biri değilim" ifadelerini kullandı.

        16

        Öte yandan Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ da Kulüpler Birliği toplantısında aday olmayacağını dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ