Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri Türkiye İzlanda maçı hangi kanalda, saat kaçta? Türkiye İzlanda muhtemel 11'ler - Futbol Haberleri

        Dünya Kupası finalleri yolunda tarihi eşikteyiz. Saat 21.45’te başlayacak maçta İzlanda’yı devirirsek, Finlandiya sınavı öncesi “Bekle bizi Rusya” diyeceğiz... Gözü kara deliyiz çünkü Çılgın Türkler’iz. Size inanıyoruz, “Biz bitti demeden bitmez” sözünü bir kez daha Avrupalılar’a ezberletmek için hazırız!

        Biz zoru severiz... 13 Ekim 2016’da Konya’daki unutulmaz maçta İzlanda’yı Selçuk İnan’ın muhteşem frikik golüyle devirip tüm olasılıkları çöpe atarak Avrupa Şampiyonası’na gitmiştik. Şimdi Dünya Kupası yolunda karşımıza yine “Balıkçılar” dikildi... Biliyoruz ki İzlanda’dan daha iyiyiz. Lucescu ve Ay-Yıldızlı oyuncularımız; size sonuna kadar güveniyoruz.

        Saat 21.45’i gösterdiğinde tüm gözler Yeni Eskişehir Stadı’nda olacak. Türk futbolunun ölü toprağını üstünden atması, hak ettiği noktalara gelmesi için tüm yürekler sizin için çarpacak... Haydi ıskaladığımız son 3 Dünya Kupası için... Haydi Fransa’daki kötü anıları unutmamız için... Haydi tüm Türkiye için... Haydi bir daha kazanın... Çünkü buna çok ihtiyacımız var!

        STAT: Eskişehir Yeni Stadyumu

        HAKEM:Szymon Marciniak

        YAYIN: TV 8

        SAAT: 21:45

        NASIL LİDER OLURUZ?

        Gazete Habertürk'te yer alan habere göre Türkiye 2 maçını da kazanırsa puanını 20 yapacak. İkincilik yüzde yüz... Yani en kötü play-off cepte... Peki nasıl lider oluruz? ✔Hırvatistan’ın evinde Finlandiya’yı yeneceğini düşünürsek, son maçta deplasmanda Ukrayna’yı da yenerlerse 22 puanla lider olarak Rusya’ya gidecekler.

        ✔Ukrayna-Hırvatistan maçı berabere biterse de liderlik şansımız çok zor. Çünkü elemelerde genel averaja bakılıyor ve Hırvatistan bizden 5 averaj önde. Yani; Hırvatistan, Finlandiya’yı tek farkla yenip son maçtan 1 puan alırsa ve Türkiye de 2’de 2 yaparsa, iki maçtan 6 averaj üretmemiz gerekecek.

        REKLAM

        ✔Biz 2’de 2 yaparsak ve son maçı Ukrayna kazanırsa liderlik şansımız daha yüksek; Ukrayna’nın bugün Kosova’yı da yeneceğini hesaba katarsak, o zaman Hırvatlar eleniyor ve Türkiye ile Ukrayna’nın puanları eşitleniyor. Şu an averajlar da eşit. Yani; kalan 2’şer maçta Ukrayna’dan fazla averaj yapmamız gerekecek ve bu durumda Ay-Yıldızlılar Dünya Kupası’na direkt gidecek.

        ✔Biz 2 maçı da kazanır, Ukrayna ya da Hırvatistan Kosova veya Finlandiya’ya takılırsa lider oluruz. Tabii ki futbol sürprizlere açık bir oyun fakat gerçekçi olmakta fayda var. Bu ihtimalin oluşması çok ama çok zor.

        ✔ İzlanda’yı yenersek ‘Balıkçılar’ saf dışı... Ancak beraberlik halinde şansımız mucizelere kalacak. İki maçtan 4 puan dahi çıkarsak; Finlandiya ve Kosova’nın rakiplerimize çelme takması için bekleyeceğiz.

        ✔İzlanda’ya yenilmemiz halinde kupayı yine TV başında izleriz.

        REKLAM

        NOT:Elemelerdeki 9 grupta, liderler kupaya direkt katılacak, 8 tane ikinci ise play-off oynayacak. En kötü 2. dışarda kalacak. 20 puanla en kötü ikinci olmamız çok düşük bir ihtimal, hatta mucize gibi bir şey. Play-off kuraları, 17 Ekim Salı günü TSİ 15.00’te İsviçre’nin Zürih şehrinde çekilecek.

        MUHTEMEL 11'LER

        TÜRKİYE: Volkan, Kaan, Serdar, Çağlar, Caner, Nuri, Mehmet T. (Ozan), Arda, Oğuzhan, Cenk, Burak

        İZLANDA:Halldorsson, Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason (Ingason), Magnusson, Gudmudsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason(Skulason), Finnbogason, Bördvasson

         ESKİŞEHİR'DE 2'DE 2!
        ESKİŞEHİR'DE 2'DE 2! Millilerimiz, Eskişehir'de oynadığı 2 maçı da kazandı. İlk maçta Moldova'yı 3-1 yenen Ay-Yıldızlılar, ikinci karşılaşmada Hırvatistan'ı 1-0 mağlup etti.

        U17'LER, ABİLERİYLE TEZAHÜRAT YAPTI:

        "KIRMIZI-BEYAZ EN BÜYÜK TÜRKİYE!"

        Yerler farklı olsa da amaç aynı... ‘6 Ekim’de çifte zafere’ sloganı ile Milli takımın sosyal medya hesaplarından yayınlanan video ile maçlar öncesinde A ve U17 Milli takım futbolcuları birbirlerine başarı diledi. Milliler karşılıklı olarak “Kırmızı-Beyaz” ve “En büyük türkiye” tezahüratları yaptı. Hindistan’da Dünya Kupası’na katılan U17 Milliler, ilk maçında bugün 14.30’da Yeni Zelanda ile karşı karşıya gelecek.

        REKLAM
         LUCESCU: MAÇI KAFAMDA ÇOK OYNADIM
        LUCESCU: MAÇI KAFAMDA ÇOK OYNADIM Rakibin değil, bizim istediğimiz gibi oynamak istiyorum. Fizik gücümüzü istediğimiz gibi kullanalım, boş alan bırakmayalım. Bizim futbolcularımız onlardan daha teknik ve kaliteli. Kafamda bu maçı çok oynadım. Bir aydır Riva’da yaşıyorum. Ekibime güveniyorum. Ben cezalandırıldım ama mağlubiyetimize neen olan hakem cezalandırıldı mı? Bunu kimse bilmiyor. Cezayı hak etmediğimi düşünüyorum

        LUCESCU TRİBÜNDE TAYFUR HAVUTÇU SAHADA

        A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, FIFA'dan aldığı 1 maç men cezası nedeniyle İzlanda karşısında takımın başında yer alamayacak. Türkiye'nin deplasmanda Ukrayna'ya 2-0 mağlup olduğu maç sonunda hakemleri soyunma odası koridoru önünde bekleyen Rumen teknik adam, telefonundan hakemlere pozisyonları göstermiş ve verilen kararlara tepkisini ortaya koymuştu. Lucescu'nun tribünden takip edeceği mücadelede, yardımcı antrenör Tayfur Havutçu saha kenarında olacak. Rumen teknik adam, Finlandiya deplasmanında ise yedek kulübesindeki yerine geçebilecek.

        BÜLENT KORKMAZ'A3 MAÇ KALDI

        ArdaTuran, A Milli Takım formasını en fazla giyen oyuncular sıralamasında ise 4. basamakta yer alıyor. Deneyimli futbolcunun, 102 kez A Milli Takım formasını giyen ve bu alanda 3. sırada yer alan Bülent Korkmaz'ı yakalamasına yalnızca 3 maç kaldı. A Milli Takım forması ile en fazla sahaya çıkma rekoru ise 120 kez ay-yıldızlı formayı sırtına geçiren Rüştü Reçber'e ait.

        REKLAM

        TÜRKİYE 552. RANDEVUDA!

        A Milli Futbol Takımı, İzlanda ile Eskişehir'de yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 9. hafta maçıyla 552. kez sahaya çıkıyor. Türk Milli Takımı, 94 yıllık tarihinde 291'i resmi, 260'ı özel olmak üzere geride kalan 551 maçta, biri hükmen olmak üzere 209 galibiyet aldı, 127 defa berabere kaldı, 215 kez de rakiplerine yenildi.

        Ay-yıldızlı ekip, 236'sı deplasmanda, 236'sı evinde, 79'u da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 725 gol attı, kalesinde 796 gol gördü.

        A Milli Takım, bugüne dek 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 551 karşılaşmanın 473'ünü Avrupalılarla, 30'unu Asyalılarla, 23'ünü Amerikalılarla, 22'sini Afrikalılarla, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

        LUCE İLE 3. MAÇ

        A Milli Futbol Takımı, Mircea Lucescu dönemindeki 3. maçına İzlanda karşısında çıkıyor. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından 2 Ağustos'ta 2+1 yıllık sözleşme imzalanan Rumen teknik adam yönetimindeki Milli Takım, ilk maçında deplasmanda Ukrayna'ya 2-0 mağlup oldu. Ay-Yıldızlı ekip, Lucescu yönetimindeki ikinci maçında ise Hırvatistan'ı Eskişehir'de 1-0 yenmeyi başarmıştı.

        HEDEF 3'TE 3!

        Ukrayna'ya deplasmanda 2-0 mağlup olduktan sonra Hırvatistan'ı 1-0'la geçen A Milli Futbol Takımı, İzlanda'yı yenerek son maçlar öncesinde avantaj yakalamak istiyor. Grupta 14 puanla 3. sırada yer alan milli takım, Hırvatistan'ın ardından İzlanda ve Finlandiya'yı da mağlup ederek 3'te 3 yapıp Dünya Kupası'na katılmayı hedefliyor. Milliler, son oynadığı 5'i resmi, 2'si özel olmak üzere 7 maçta 5 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi aldı. Bu karşılaşmalarda 12 gol atan milliler, kalesinde ise 4 gol gördü. Ay-yıldızlı ekip, 2017 yılında yaptığı 6 maçta ise 4 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi aldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ