Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2022 Ve Messi koleksiyonu tamamladı: En çok 10'a yakıştı - Dünya Kupası Haberleri - Dünya Kupası 2022 Haberleri
        1

        Dünya futbol tarihinin en büyük futbolcuları arasında gösterilen Lionel Messi, kariyeri boyunca 41 kupa kazanırken, koleksiyondaki tek eksiğini de Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nı kazanarak tamamladı.

        2

        Sürekli Pele ve Maradona ile kıyaslanan 35 yaşındaki yıldız, Fransa karşısında penaltılarda zafere ulaşıp Dünya Kupası'nı kazanarak bu yolda en önemli eşiği de aşmış oldu.

        3

        KOLEKSİYONU SONUNDA TAMAMLADI

        Arjantinli futbolcu, kulüp kariyerinde UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası, LaLiga, İspanya Kupası, İspanya Kral Kupası, Fransa Ligue 1 ve Fransa Süper Kupası'nda şu ana kadar 36 kupa kazandı.

        4

        Arjantin Milli Takımı'yla Kupa Amerika'da 2007, 2015 ve 2016'da final oynayan ama kaybeden Messi, geçen yıl finalde Brezilya karşısında kupa sevinci yaşadı.

        5

        Messi, Arjantin ile Brezilya 2014'te final gördü ancak Almanya, Götze'nin 113. dakikada attığı golle şampiyon oldu.

        6

        TÜM AŞAMALARDA GOL ATAN İLK FUTBOLCU!

        2022 Dünya Kupası'nda gruplar, son 16, çeyrek final, yarı final ve finalde gol atan Messi, tüm aşamalarda gol atan ilk futbolcu oldu.

        7

        Dünya Kupası'nda toplam 12 gol ve 8 asiste ulaşan Lionel Messi, 1966 yılından beri turnuvada en çok gol üretimi yapan oyuncu oldu.

        8

        REKORLARA YENİLERİNİ EKLEDİ

        Messi, Dünya Kupası başarısının yanı sıra Katar'da farklı rekorları da kırdı.

        9

        Lusail Stadı'nda oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde Fransa'ya karşı sahaya çıkan 35 yaşındaki Messi, turnuvada 26. kez forma giyerek Alman futbolcu Lothar Matthaus'u geride bıraktı.

        13

        35 yaşındaki Messi, Dünya Kupası'nda onlu, yirmili ve otuzlu yaşlarında gol atan tek oyuncu. Pele, aynı başarıyı dört ayla kaçırmıştı.

        14

        Yarı finalde Hırvatistan karşısında 34. dakikada penaltı atışını gole çeviren Messi, Gabriel Batistuta'yı geride bırakarak 11 golle Dünya Kupası'nda en fazla fileleri havalandıran Arjantinli futbolcu unvanını elde etmişti.

        15

        ŞOKLA BAŞLADI ZAFERLE BİTİRDİ

        Leo Messi, kariyerinin belki de son kupasında zafer beklentisi ile Katar 2022'ye başladı. Arjantin ilk maçında Suudi Arabistan'dan şok bir mağlubiyet alırken, herkes bir an için 'Messi bu sefer de başaramayacak' düşüncesine kapıldı.

        16

        Ancak Messi ve arkadaşları, daha sonra gruptaki iki maçtan galibiyetle ayrılıp son 16 bileti alırken, üzerlerindeki ölü toprağını da attı. Bu andan itibaren Messi ve Arjantin şov başladı.

        17

        Son 16 turunda Avustralya, çeyrek finalde Hollanda'yı geçen Tangocular, son olarak ise yarı finalde kupanın son finalisti Hırvatistan'ı 3-0 mağlup edip finale kalmayı başardı.

        18

        Messi önderliğindeki Arjantin, finalde de Fransa'yı normal süresi 3-3 biten maçta penaltılarla devirerek zafere ulaşırken Messi 2 golle yine başroldeydi.

        19

        Kaptan Messi ise turnuvada kaydettiği 7 golle krallık yarışında 8 gollü Mbappe'nin ardından ikinci oldu.

        20

        2016'DA MİLLİ TAKIMI BIRAKTI

        Barcelona ile büyük başarılara imza atan Messi, 2016'da tüm futbolseverleri şoke eden bir karar almıştı.

        21

        Arjantin, 2016 Copa America finalinde Şili'ye penaltılarla mağlup olurken, 2014 Dünya Kupası'nın ardından ülkesiyle bir büyük kupayı daha finalde kaybeden Messi henüz 29 yaşında gözyaşları eşliğinde milli takımı bıraktığını açıklamıştı...

        22

        Lionel Messi, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Karar anı benim için çok zordu. Soyunma odasında milli takımdaki kariyerimin bittiğini anladım. Arjantin'in şampiyon olması için elimden geleni yaptım ama başaramadım. Bu işte başarılı olamadım" demişti.

        23

        Bu açıklama sonrası başta ülkesi Arjantin halkı olmak üzere dünyanın her yerinden destek mesajları alan Messi, aynı yıl milli takıma geri döndüğünü açıkladı.

        24

        Messi'nin milli formaya geri dönmesi, Arjantin ve kendi kariyeri açısından bir dönüm noktası oldu. Arjantin, çok kötü bir turnuva geçirdiği 2018 Dünya Kupası'na son 16 turunda veda etse de Messi, çok sevdiği ülkesi Arjantin'le ilk kupasını 2021 yılında kazanmayı başardı.

        28
        Haberi Hazırlayan: Oğuzhan Genç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ