Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji WhatsApp çöktü mü? WhatsApp çalışmıyor mu? - Teknoloji Haberleri

        Dünya genelinde en yaygın iletişim aracı olan WhatsApp'ta bağlantı sorunu yaşandı. Avrupa ülkelerinde etkili olan erişim sorunu, Türkiye'de de bazı illerde yaşandı.

        WHATSAPP ERİŞİM SORUNU DÜZELDİ

        WhatsApp'ta bir süredir erişim sorunu yaşandı. Saat 11.10'dan itibaren WhatsApp'ta bağlantı sorunu yaşayan vatandaşlar, 'WhatsApp çöktü mü' sorusunu sormaya başladı. Erişim sorunu Avrupa ülkelerinde yaşanırken, Türkiye'de de birçok ilde bağlantı sorunugörüldü. Yaklaşık 1 saat süren erişim sorunu düzeldi.

        BTK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Twitter'dan WhatsApp servisindeki sorunun düzeldiğini açıkladı. Sayan yayınladığı mesajda, 'Whatsapp servisindeki global problemin çözüldüğü raporlanmıştır. Whatsapp 45 dakikalık kesintinin ardından servise devam etmektedir.' dedi.

        KULLANICILARIN YÜZDE 60'I BAĞLANAMADI

        Dünya genelinde ise problemlerTürkiye saatiyle 10:00 sularında başladı. İngiltere ve Avrupa'nın büyük bölümünde görülen sıkıntının büyüklüğü DownDetector adlı sitenin verileriyle görülebiliyor. Buna göre, kullanıcıların yüzde 60'ı hizmete erişemiyor, yüzde 25'i mesaj almakta sıkıntı çekerken, yüzde 14'i giriş yapamadı.

        REKLAM

        Canlı hata haritasına ve dünya basınındaki bilgilere göre, Türkiye ve Avrupa'nın dışında Hindistan ve Güneydoğu Asya'daki bazı ülkelerde WhatsApp çökmüş durumda.

        İşte Twitter'dan gelen WhatsApp sorunu ile ilgili yorumlar;

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ