Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yabancının borsaya gelmek için beklediği 2 gelişme ne? - İş-Yaşam Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        BULLS GİRİŞİM SERMAYESİ ile Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner oluyor.

        Borsa İstanbul'da son dönemdeki düşüşün nedeninin irdelendiği programda Deriner, jeopolitik gelişmeler ve yeni ekonomi politikasının hisse senetlerine bundan sonraki dönemde etkisini değerlendirdi. Deriner ayrıca borsanın bundan sonraki süreçte yükselebilmesi için şart olarak görülen yabancı yatırımcıların yatırım için neyi beklediğine dair görüşlerini aktardı.

        ŞİRKET HİSSELERİ PAHALI MI?

        Deriner, borsa şirketlerinin piyasa değerinin seçimin ardından kısa sürede yükselmesinin borsanın düzeltme yapmasında etkili olup olmadığı yönündeki yorumlarını dile getirirken borsa şirketlerinin şu anki değerini de tarihi ortalamalar ve ekonomideki gelişmeler ışığında ele aldı. Yeni ekonomi politikası gereği faiz artışı, kredi kısıtlaması ve büyümenin düşecek olması şirketler üzerindeki etkisinin tartışıldığı programda bu durumun borsada fiyatlamasının olup olmayacağı konuşuldu.

        PARASAL SIKILAŞTIRMA HANGİ HİSSELERİ ÖNE ÇIKARIR?

        Yatırımcının bu ortamda hisse yatırımı yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğini sıralayan Deriner, parasal sıkılaşma ortamında hangi özelliklere sahip hisselerin tercih edilmesi gerektiğini anlatarak aynı şekilde mevcut ekonomik ortamda bir yatırımcının portföyünde hangi varlıkların yer alması gerektiğini dile getirdi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ