Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa YASAK AŞK CİNAYETİ | 9 kurşunla öldürüldü! 'Yasak aşk' cinayetinde barut izi araştırması! - Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bursa'nın Kestel ilçesi Çataltepe Mahallesi'nde oturan Recep Arı (31), 24 Şubat'ta eşiyle tartıştıktan sonra, av tüfeğini de yanına alıp evden çıktı.

        6 GÜN SONRA CESEDİ BULUNDU

        9 kurşunla öldürülmüş olarak bulunan 31 yaşındaki Recep Arı.
        9 kurşunla öldürülmüş olarak bulunan 31 yaşındaki Recep Arı.

        DHA'da yer alan habere göre kamyonetine binip giden Arı'dan haber alamayan ailesi, kayıp başvurusu yaptı. Jandarma arama çalışması başlatırken, yakınları, 1 Mart'ta, evine 6 kilometre uzaklıktaki Burhaniye Mahallesi'ndeki ormanda, Recep Arı'nın cesedini buldu.

        9 KURŞUNLA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

        Tutuklu sanık 32 yaşındaki Kadir Ilgız.
        Tutuklu sanık 32 yaşındaki Kadir Ilgız.

        Arı'nın cebinde 4 bin 500 TL olduğunu tespit eden jandarma, cüzdanıyla cep telefonuna ulaşamadı. Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, Recep Arı'nın, başından ve vücudundan 9 kurşunla vurulup öldürüldüğü tespit edildi.

        MAKTULÜN EŞİ VE ARKADAŞI GÖZALTINA ALINDI

        Olayın ardından İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), cinayet şüphelisi olarak Arı'nın eşi S.A. (30) ile arkadaşı Kadir Ilgız'ı (32) gözaltına aldı.

        ARKADAŞI İTİRAF ETTİ

        Jandarma Komutanlığı'nda susma hakkını kullanan şüphelilerden Kadir Ilgız, bir süre sonra suçunu itiraf etti. S.A. ile ilişkisi olduğunu söyleyen Ilgız'ın, durumu öğrenen Recep Arı ile çıkan tartışma sonrası cinayeti işlediğini söylediği iddia edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Kadir Ilgız tutuklanırken, S.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        "2 KURŞUN SIKTIM, 9 DEĞİL"

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, 6.5 ay sonra tamamlandı. 2 sanık hakkında hazırlanan 4 sayfalık iddianamede, Kadir Ilgız'ın cinayeti itiraf ettiği ancak maktul Recep Arı'ya 2 kurşun sıktığını söylediği belirtildi.

        İddianamede Ilgız'ın, olay günüyle ilgili, "Evinden alıp ormana götürdüm. Orada aramızda tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi sonucu bacağından bıçakla yaraladım. Bu sırada Recep silah çekti. Boğuşma sırasında elindeki tabancayı aldım, 2 el ateş ettim. Adli tıp kurumu raporunda 9 adet kurşun atıldığı söyleniyor. Kabul etmiyorum" savunmasına yer verildi.

        "SÜREKLİ DARP EDİYORDU"

        İddianamede, Recep Arı ile 2011 yılında evlendiğini ve sürekli şiddet gördüğünü öne süren S.A.'nın da ifadesine yer verildi. S.A. yöneltilen sorulara, "Recep beni darp ederken, Kadir de tanık oldu. Olaydan 1 yıl önce Kadir ile aramızda gönül ilişkisi başladı. Kadir ile mesajlaştığımı Recep gördü ve beni darp etti. Eline tüfek alıp, 'Önce Kadir'i, sonra gelip seni öldüreceğim' diyerek evden çıktı. Ertesi gün sabaha kadar gelmedi. Ben de KADES'i aradım, yardım istedim. Daha sonra Kadın Sığınma Evi'ne gittim. Burada cep telefonumdaki WhatsApp görüşmelerini sildim. 2 gün sonra Kadın Sığınma Evi'nden çıktım" dedi.

        "ONU PAKETLEDİM" MESAJINA, "OH SÜPER OLMUŞ" CEVABI

        İddianamede, sanıkların telefon mesajlaşmaları da yer aldı. S.A.'ya WhatsApp mesajıyla, 'Onu paketledim. Artık seni rahatsız edemez. Eve bir daha gelemez. Annenin evine git ve orada kal' diyen Ilgız'a, Arı'nın eşinin ise yaptıkları telefon görüşmesinde, 'Oh, iyi olmuş, süpersin' yanıtını verdiği belirtildi.

        "ÖLDÜRMEMESİ İÇİN YALVARDIM"

        Haklarında, 'Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Kadir Ilgız ile tutuksuz sanık S.A.'nın yargılanmasına, Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

        "AİLESİNDEN ÖZÜR DİLERİM"

        Tutuklu sanık Kadir Ilgız savunmasında, kendisine yöneltilen suçu reddederek, "Kimseyi canavarca hisle öldürmedim. Recep Arı'nın ailesinden özür dilerim. Recep, eşi ile olan mesajlaşmalarımızı görmüş ve çok sinirlenmiş. Olay günü telefonla beni arayıp, 'Seninle gezmeye çıkalım' dedi. Olay yerine geldiğimizde bir anda küfredip, tüfekle darp etmeye başladı. Bir anda cebinden ekmek bıçağı alıp, bacaklarıma doğru saplamaya başladı. Kendisine beni öldürmemesi için yalvardım" dedi.

        "KAÇ EL ATEŞ ETTİĞİMİ HATIRLAMIYORUM"

        Jandarmadaki ifadesinin aksine, Recep Arı'nın eşi S.A. ile ilişkileri olmadığını öne süren Ilgız, "Karısı ile ilişkimiz olduğunu düşününce bana saldırmaya devam etti. Ben de o hırsla tabancamın ağzına mermiyi verip ateş ettim. Olayın ardından taksiye binerek Kestel'e gittim ve hastanede ayağımı diktirdim. Silahım 8 mermi alıyor, kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Pişmanım" diye konuştu.

        "ÖNCE O BENİ ALDATIYORDU"

        Recep Arı'nın eşi tutuksuz sanık S.A. ise ifadesinde, eşinin kendisine her gün şiddet uyguladığını söyledi. Kadir Ilgız ile 1 yıldır aralarında gönül ilişkisi olduğunu, ilk olarak eşinin kendisini aldattığını söyledi. Kocasının ölümüyle ilgisi olmadığını belirten S.A., "Eşim bir gece eve alkollü geldi. Cep telefonunu parmak iziyle açtım ve yeğeniyle uygunsuz mesajlarını gördüm. Kendisine, `Bunlar nedir?´ diye sorduğumda beni dövmeye başladı. Beni, 'Aileme söylersen seni öldürürüm' diyerek tehdit etti.

        "KADİR'İN RECEP'İ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ BİLMİYORUM"

        Kadir bizim bahçemizde çalışıp eşime yardım ediyordu. Beni üzgün gördüğü zaman oturur dertleşirdik. Aramızda ilişki yaşanmadı. Eğer eşim benim uygunsuz mesajlarımı görseydi tavana değil, kafama sıkardı. Kadir'in, Recep'i öldürdüğünü bilmiyordum, ben her şeyi jandarmadan öğrendim. Ertesi gün Kadir'i aradım ve Recep'in kayıp olduğunu söyledim. Kadir, bana bilgisi olmadığını söyledi" dedi.

        İNTERNETTE "BARUT İZİ" ARAŞTIRMASI YAPMIŞ

        Dava dosyasına, sanıkların telefon mesajlaşmalarının yanı sıra internet aramaları da girdi. Ilgız´ın cinayetin ardından cep telefonundan internete girerek, 'Eldeki barut izi kaç günde çıkar?' diye arama yaptığı ortaya çıktı. Ilgız, cinayetin ardından yaşadığı panikle, cep telefonundan internete girerek baktığını söyledi. Ilgız'ın tutukluluk halinin devamına, S.A.'nın ise tutuksuz yargılanmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

         Bakan açıkladı: Uyuz salgını mı var?
        Bakan açıkladı: Uyuz salgını mı var? Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ